Το φόρουμ καλωσορίζει την Έλλη

Πήγαινε κάτω

Το φόρουμ καλωσορίζει την Έλλη

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Απρ 06, 2008 9:44 am

Μια μεγάλη χαρά και έκπληξη μας περίμενε σήμερα το πρωί: Αίτηση εγγραφής στα μέλη του φόρουμ της αγαπημένης μας Έλλης!

Της Έλλης που εδώ και λίγους μήνες είναι η πρέσβειρα της Μικρής μας Τερατούπολης στη Γερμανία! Και που πριν λίγες μέρες είχαμε τη μεγάλη χαρά να ξανασφίξουμε στην αγκαλιά μας όταν μας έκανε την έκπληξη και την τιμή να έρθει στη γιορτή μας για την 25η Μαρτίου.

Ήταν πολύ δύσκολη η στιγμή που χρειάστηκε να την αποχαιρετίσουμε για δεύτερη φορά. Αλλά έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες. Από τον καιρό του ομηρικού Οδυσσέα είμαστε λάτρεις των ταξιδιών και της περιπέτειας. Γι΄αυτό και η στενοχώρια μας γίνεται περηφάνια για το ξενιτεμένο μας Μικρό Τερατάκι και χιλιάδες ευχές να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο την παραμονή της στην όμορφη χώρα του Βορρά.

Για μένα προσωπικά η συγκίνηση είναι τεράστια που η Έλλη βρίσκεται στο Μόναχο. Στην πόλη αυτή σπούδασε πριν από πολλά χρόνια ο πιο αγαπημένος μου δάσκαλος και εκεί πλούτισε το επιστημονικό του οπλοστάσιο με πολλούς θησαυρούς γνώσης. Το ίδιο εύχομαι τώρα να πραγματοποιήσει και η Έλλη, στο μέτρο βέβαια που αναλογεί στην ηλικία της, συνεχίζοντας μια παράδοση δεκαετιών Ελλήνων που ταξίδεψαν στη Γερμανία για σπουδές και στη συνέχεια μετέφεραν το πολύτιμο φορτίο τους στην πατρίδα όπως ο κάθε ταξιδευτής που κουβαλά "δώρα" στους αγαπημένους του...

Αυτή εδώ η σελίδα, με το όνομα της Έλλης, θα είναι ο προσωπικός της χώρος δημιουργίας συζητήσεων, όπως ακριβώς συμβαίνει με κάθε άλλο Μικρό Τερατάκι που γράφεται μέλος του φόρουμ.

Στην προσωπική του σελίδα το κάθε Μικρό Τερατάκι έχει δικαιώματα συντονιστή, δηλαδή έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να ανεβάζει νέα θέματα αλλά και να επεμβαίνει στις τοποθετήσεις των άλλων μελών αν και εφόσον το κρίνει απαραίτητο. Για το σκοπό αυτό πρέπει κανείς να πατήσει πάνω και δεξιά στην τοποθέτηση που θέλει να τροποποιήσει την εντολή Edit. Ανοίγει τότε η επεξεργασία του κειμένου και μπορεί να κάνει όποια αλλαγή θέλει. Επίσης μπορεί και να διαγράψει μια τοποθέτηση, πατώντας στην εντολή που εμφανίζεται με το γράμμα Χ.

Θυμίζω επίσης ότι το φόρουμ διαθέτει και την υπηρεσία Προσωπικών Μηνυμάτων. Αυτά τα ανταλάσσουν μεταξύ τους τα μέλη του φόρουμ και κανείς άλλος δεν έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο των μηνυμάτων. Για να δει κανείς τα προσωπικά μηνύματα, πατά στο πάνω μέρος της σελίδας εκεί που γράφει messages. Ο χώρος των μηνυμάτων είναι χωρισμένος σε Εισερχόμενα, Απεσταλμένα (μηνύματα δηλαδή που έχουμε στείλει και τα έχει ήδη ανοίξει ο παραλήπτης) Εξερχόμενα (μηνύματα που στείλαμε αλλά ο παραλήπτης ακόμη δεν τα έχει διαβάσει) και Αρχείο (για μηνύματα που επιλέγουμε να κρατήσουμε και να μη διαγραφούν από το αυτόματο σύστημα του φόρουμ - διότι όταν γεμίσει με μηνύματα ο κάθε προηγούμενος χώρος, το σύστημα διαγράφει αυτόματα τα παλαιότερα).

Για να στείλουμε μήνυμα σε ένα μέλος, αρκεί να κάνουμε κλικ πάνω στο όνομά του. Τα ονόματα όλων των μελών υπάρχουν στον κατάλογο που θα βρείτε αν πατήσετε στο πάνω μέρος της σελίδας εκεί που γράφει members. Ανοίγοντας αυτόν τον κατάλογο, θα δείτε δίπλα στο όνομα του κάθε μέλους ένα εικονίδιο που γράφει pm. Πατήστε το και μπορείτε αμέσως να δακτυλογραφήσετε το Προσωπικό Μήνυμα που θέλετε να του στείλετε.

Μην ξεχνάτε επίσης να ρυθμίζετε σύμφωνα με τις προσωπικές σας επιλογές το προφίλ σας. Πατήστε για το σκοπό αυτό και πάλι στο πάνω μέρος της σελίδας, εκεί που γράφει profile. Ο χώρος είναι χωρισμένος σε διάφορες "καρτέλες" που θα τις δείτε στο πάνω μέρος:

Πληροφορίες - Επιλογές - Υπογραφή - Αβατάρ - Παρακολούθηση Θεμάτων


Η πιο δημοφιλής επίσκεψη για το κάθε μέλος είναι στο Αβατάρ. Εκεί μπορεί κανείς να διαλέξει μια εικονίτσα που θα συνοδεύει το όνομά του σε κάθε του τοποθέτηση. Η εικόνα μπορεί να είναι από τις φωτογραφίες του υπολογιστή του ή από τη συλλογή που διαθέτει το φόρουμ. Αν θέλει να διαλέξει από το φόρουμ, πατά την εντολή Παρουσίαση Φωτοθήκης.

Όταν ανοίξει η καρτέλα αυτή, προσέχουμε στο πάνω μέρος ότι μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε κατηγορία. Πατάμε το βελάκι και βλέπουμε όλες τις διαθέσιμες κατηγορίες. Προσοχή στη γαλάζια μπάρα δεξιά, που επιτρέπει να δούμε όλες τις κατηγορίες... συνήθως η πρώτη και πιο ενδιαφέρουσα, τα animals, δε φαίνεται αν δεν ανεβάσουμε τη μπάρα... Έπειτα, αφού διαλέξουμε την κατηγορία που θέλουμε να δούμε, πατάμε Μετάβαση. Όταν εντοπίσουμε το Αβατάρ που μας αρέσει, τσεκάρουμε με το ποντίκι το μικρό άσπρο κυκλάκι που υπάρχει κάτω από το εικονίδιο και μετά στο κάτω μέρος της σελίδας πατάμε την εντολή Επιλογή Αβατάρ. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα πρέπει να πατήσουμε έπειτα και την εντολή Υποβολή. Φυσιολογικά (αν το σύστημα δεν έχει κάποιο πρόβλημα - μας έχει συμβεί και αυτό στο παρελθόν) το αβατάρ έχει πια προστεθεί στο όνομά μας.

Φυσικά και μπορούμε να το διαγράψουμε οποιαδήποτε στιγμή... Τσεκάρουμε το κουτάκι κάτω από το Αβατάρ (στην ίδια σελίδα, στο Profile) που λέει Διαγραφή εικόνας και μετά πατάμε την εντολή Υποβολή. Στη συνέχεια μπορούμε να διαλέξουμε ένα άλλο Αβατάρ ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Έλλη μου, για πρώτη φορά νομίζω ότι είπα πολλά... Αλλά όταν είμαι χαρούμενη, με πιάνει η πολυλογία μου! Λοιπόν, σου εύχομαι δημιουργική και ευχάριστη παραμονή στο Φόρουμ και για οτιδήποτε σε απασχολεί με διστάσεις να μου στείλεις προσωπικό μήνυμα.

Επίσης στο πάνω μέρος πατώντας εκεί που γράφει faq μπορείς να διαβάσεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τη χρήση του φόρουμ.

Επιπλέον θα βρεις χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές που έχουμε γράψει μόνοι μας, αν πατήσεις εδώ:

http://mikrateratakia.forumotion.com/forum-f15/

Η πιο σημαντική για την πρώτη φορά που θα μπεις ως μέλος πια του φόρουμ, είναι σχετικά με τη σύνδεση... Γιατί δε φτάνει κανείς να γραφτεί στα Μέλη, πρέπει και να συνδέεται με το λογαριασμό του κάθε φορά που μπαίνει:

ΓΡΑΦΤΗΚΑ ΜΕΛΟΣ. ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΩ

Πολλά φιλάκια

Η παλιά σου δασκάλα...ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 601
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: Το φόρουμ καλωσορίζει την Έλλη

Δημοσίευση από ΖΥΜΑΡΟΥΛΗΣ Την / Το Κυρ Ιουν 15, 2008 5:48 pm

Εμείς την καλωσορίσαμε... Η Έλλη όμως φαίνεται πως δε διάβασε το καλωσόρισμα. Είδα κάποια στιγμή ένα χαιρετισμό που άφησε στο τσατ, αλλά εδώ ούτε λέξη. Ή δεν το είδε καθόλου ή έχει δυσκολίες να γράψει...

Όπως και να έχει όμως το θέμα, εγώ της στέλνω την αγάπη μου. Καλό καλοκαίρι, Έλλη. Όλοι σε θυμήθηκαν στην εορτή της αποφοίτησης. Και είδα μάτια να δακρύζουν όταν η κολλητή σου μίλησε για σένα.

Το ξέρεις ότι σε λίγο καιρό θα έρθει εκεί και η Αναστασία; Σε άλλη πόλη, στη Στουτγκάρδη... Αλλά στην ίδια χώρα.

Και η Ιωάννα που τώρα τη φωνάζουν Ιώ, πετάει για Αμερική.

Σκορπίσαμε, Έλλη. Τα Μικρά Τερατάκια βάλθηκαν να κατακτήσουν τον κόσμο.

Γράψε μας αν μπορείς τα νέα σου. Να ξέρουμε τουλάχιστον ότι είσαι καλά.

Εγώ, ο Ζυμαρούλης!!!

ΖΥΜΑΡΟΥΛΗΣ
Πρωτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 8
Registration date : 04/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης