ΜΙΚΡΑ ΤΕΡΑΤΑΚΙΑ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

2 απαντήσεις

Σελίδα 1 από 2 1, 2  Επόμενο

Πήγαινε κάτω

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από Admin Δευ Φεβ 02, 2015 8:38 am

ΔΕΥΤΕΡΑ, 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Καλό μήνα.

Δυστυχώς σήμερα είμαι άρρωστη στο σπίτι με φαινόμενα ίωσης. Ελπίζω αύριο να είμαι καλύτερα και να μπορέσω να πάω στο σχολείο.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1272
Registration date : 31/10/2007

https://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Τρι Φεβ 03, 2015 2:41 pm

ΤΡΙΤΗ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΓΛΩΣΣΑ:
Διδάχτηκε το μάθημα "Ένας καινούριος μαθητής". Από το βιβλίο έγιναν και οι δύο σελίδες, στο τετράδιο εργασιών κάναμε μόνο την πρώτη σελίδα.

Δόθηκαν οι τρεις φωτοτυπίες του αι (κάρτα συλλαβών, καρτελάκια, το βιβλιαράκι του αι)

Αντιγραφή/Ορθογραφία: ο τίτλος του μαθήματος (Ένας καινούριος μαθητής)

Να εξασκηθούν στην ανάγνωση του κειμένου - σήμερα τα περισσότερα παιδιά δυσκολεύονταν να διαβάσουν το παλιό που είχαμε.


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Μάθημα 35 στο χοντρό βιβλίο.

Πρόσθεση με 3 προσθετέους. Η κάθετη πρόσθεση.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Τα νησιά (σελ. 66 του βιβλίου)

ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 922
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από Admin Τετ Φεβ 04, 2015 12:44 pm

ΤΕΤΑΡΤΗ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΓΛΩΣΣΑ:
Ολοκλήρωση της διδασκαλίας του αι.

Έγιναν οι ασκήσεις του Τετραδίου Εργασιών, σελ. 9. Η τελευταία άσκηση είναι η ορθογραφία που θα μελετήσουν τα παιδιά στο τετράδιο αντιγραφής:

Ονομάζομαι Μολύβιος
και όλο παίζω.

Στο σπίτι να γίνει εξάσκηση και με βάση τη φωτοτυπία της κάρτας με τις συλλαβές που δημιουργεί το αι. Καλό είναι να γίνει επανάληψη και στην αντίστοιχη κάρτα συλλαβών του ει.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Κάναμε από το Τετράδιο Εργασιών (το λεπτό δηλαδή βιβλιαράκι) το μάθημα 34 (δεκάδες και μονάδες). Παρακαλούνται οι γονείς των παιδιών που έλειπαν να τα βοηθήσουν και να συμπληρώσουν τις ασκήσεις. (κάνουμε χρήση όπου χρειάζεται και του εποπτικού υλικού, πχ καλαμάκια)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Κάναμε τη σελίδα 67 από το βιβλίο. Πώς ζουν οι άνθρωποι σε ένα νησί. Είδαμε βίντεο από διάφορα νησιά της Ελλάδας και ακούσαμε τραγούδια νησιώτικα. Μιλήσαμε για την κυρά της Ρω και τη ζωή της στην ακριτική βραχονησίδα του Καστελόριζου.


__________________________

Αύριο, την ώρα της Ευέλικτης, θα φτιάξουμε αποκριάτικες γιρλάντες για να στολίσουμε την τάξη μας. Θα χρειαστούμε κόλες γκοφρέ με χρώματα αποκριάτικα. Απαραίτητο και το ψαλιδάκι.

Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1272
Registration date : 31/10/2007

https://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από Admin Πεμ Φεβ 05, 2015 6:06 pm

ΠΕΜΠΤΗ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΓΛΩΣΣΑ:
Διδασκαλία του οι.

Κάναμε το μάθημα "Όλοι στο οικόπεδο" και από το βιβλίο και από το τετράδιο εργασιών.

Φωτοτυπίες στάθηκε αδύνατον να βγάλουμε. Κανένα μηχάνημα δε λειτουργούσε.

Ανάγνωση: Έχουν όλο το κείμενο.

Αντιγραφή/Ορθογραφία: Η τελευταία άσκηση του τετραδίου εργασιών.

Όχι. Είναι οι πράσινοι
βάτραχοι.

Το τελευταίο διάστημα δίνουμε έμφαση στην ποιοτική βελτίωση της αντιγραφής. Πλέον τα παιδιά πρέπει να γράφουν μικρότερα γράμματα ώστε να μην αφήνουν άδειες γραμμές. Επιμένουμε όμως να εφαρμόζουν όσα έμαθαν για το μέγεθος και τη σωστή γραφή του κάθε γράμματος. Να μην παραλείπουν γράμματα και τόνους. Επίσης στην πρώτη γραμμή, στο κέντρο, γράφουμε την ημερομηνία και στην τελευταία το όνομα του μαθητή. Ακόμη πρέπει με τα χρώματά τους να στολίζουν τη σελίδα με απλές ζωγραφιές. Αν είναι εύκολο να φτιάχνουν κάτι που να ταιριάζει με το κειμενάκι της αντιγραφής. Πχ για σήμερα κάποια παιδιά έφτιαξαν πράσινους βατράχους. Άλλα περιορίστηκαν σε διακοσμητικές γραμμούλες.

Έμφαση δίνουμε για ποιοτική βελτίωση και στην ανάγνωση. Να απαλλαγούν από τη συλλαβιστή ανάγνωση και να διαβάζουν με φυσικό τρόπο το κείμενο. Τρόπο που να δείχνει και πως καταλαβαίνουν τι λέει το μάθημα. Να χρωματίζουν δηλαδή τη φωνή τους ανάλογα. Και φυσικά να σέβονται τα σημεία της στίξης και να διαβάζουν ανάλογα την κάθε πρόταση. Γίνονται λοιπόν ερωτήσεις κατανόησης, αναγνωστικά παιγνίδια, δραματοποίηση του κειμένου.

Μια ακόμη παράμετρος είναι η εισαγωγή της γραμματικής στη ζωή μας. Με απλούς κανόνες - που δε ζητάμε να αποστηθίσουν μηχανικά αλλά να μάθουν να τους εφαρμόζουν. Πχ σήμερα εστιάσαμε στη χρήση του οι στον πληθυντικό (άρθρα και καταλήξεις ουσιαστικών).

Δεν παραλείπουμε και τις ασκήσεις παραγωγής προφορικού λόγου καθώς σύντομα θα περάσουμε στο γράψιμο των πρώτων μας εκθέσεων.

Δουλεύουμε επομένως και με ασκήσεις εμπλουτισμού του λεξιλογίου (συνώνυμα, αντίθετα, υποκοριστικά κλπ), δημιουργία φράσεων και προτάσεων και πολλά άλλα.

Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα βιβλία των μαθητών δεν αποτυπώνουν παρά ελάχιστα από όσα γίνονται στην αίθουσα διδασκαλίας. Ο δάσκαλος ουσιαστικά εφαρμόζει στο μάθημα όσα προβλέπονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων και τις ειδικές οδηγίες που δίνονται στους εκπαιδευτικούς από το υπουργείο παιδείας. Σε συνάρτηση και με όσα έχει διδαχτεί κατά τη διάρκεια των σπουδών του και τα κατά καιρούς σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει.

Συνολικά χρειάστηκε να σπουδάσω πέντε χρόνια (2 στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Ραλλείου, 2 στο Μαράσλειο Διδασκαλείο, 1 στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου) για να κάνω αυτό το επάγγελμα και να παρακολουθήσω αμέτρητα σεμινάρια, ημερίδες κλπ. Πχ για τη διδασκαλία μέσω υπολογιστή έχω παρακολουθήσει γύρω στις 500 διδακτικές ώρες και εκπονήσει αρκετές εργασίες.

Και βέβαια να διαβάσω βιβλία και βιβλία. Το ρόλο της παίζει σαφώς και η εμπειρία. Αυτή η πρώτη δημοτικού είναι η όγδοη που έχω αναλάβει στα 29 χρόνια της υπηρεσίας μου.

Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Για τον πολύ απλό λόγο: Το παιδί που απουσιάζει από το μάθημα δεν μπορεί να αναπληρώσει στο σπίτι το σύνολο αυτών που διδάχτηκαν στο σχολείο. Καλό βέβαια είναι να βοηθήσει ο γονιός και να μη μείνει πολύ πίσω. Να έρθει σε επαφή με το δάσκαλο και να κάνει στο σπίτι όσα ένας γονιός μπορεί. Μα δεν είναι δάσκαλος. Και να θέλει δε θα μπορέσει να τα κάνει όλα.

Το ένα είναι αυτό. Το άλλο, που μας έχει προκύψει ως έντονο πρόβλημα το τελευταίο διάστημα είναι η μη έγκαιρη προσέλευση στο σχολείο. Σήμερα μέχρι τις 8.30 το μάθημα διαταράχθηκε από καθυστερημένες προσελεύσεις. Για μικρά παιδιά, όπως τα Πρωτάκια, και περισσότερο για παιδιά που παρουσιάζουν μειωμένη συγκέντρωση προσοχής ή άλλες μαθησιακές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς, αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα.

Από δεκαετίες η παιδαγωγική επιστήμη έχει επισημάνει ως σημαντικό παράγοντα μιας πετυχημένης διδασκαλίας τον τρόπο έναρξης. Πρέπει να κεντριστεί το ενδιαφέρον του παιδιού, έλεγαν οι παλιοί. Και είχαν υιοθετήσει τη λεγόμενη αφόρμηση. Αργότερα οι σύγχρονοι παιδαγωγοί μίλησαν για τη γνωστική σύγκρουση. Την απορία που θα προκαλέσει ο δάσκαλος στα παιδιά για να την οδηγήσει μέσα από τη διδασκαλία στη λύση και την απάντηση.

Θα σας θυμίσω επίσης το σκηνικό μιας θεατρικής παράστασης. Γιατί το θέατρο μοιάζει πολύ με όσα γίνονται σε μια αίθουσα διδασκαλίας. Για το λόγο αυτό και αποκαλούσαν "διδασκαλία" τις θεατρικές παραστάσεις οι αρχαίοι Έλληνες. Αλλά και στις μέρες μας στα πανεπιστήμια έχουμε τα λεγόμενα αμφι-θέατρα. Τι γίνεται λοιπόν στο θέατρο; Χτυπάνε τα κουδούνια. Που θέτουν σε εγρήγορση και ηθοποιούς και θεατές. Μετά σβήνουν τα φώτα. Γιατί γίνεται αυτό; Είναι τυχαίο; Καθόλου. Βοηθά στη συγκέντρωση και στη μετάβαση στην ειδική ψυχικά κατάσταση που θα βοηθήσει για την καλύτερη κατά το δυνατόν παρακολούθηση του έργου.

Έτσι και στο σχολείο. Ο δάσκαλος ακολουθεί καθημερινά διάφορα "τερτίπια" - όχι πάντα τα ίδια - για να ενεργοποιήσει τις δυνάμεις των παιδιών. Και να συγκεντρωθούν στο μάθημα και να αποκτήσουν ενδιαφέρον για τη διδασκαλία που θα γίνει.

Τι συμβαίνει όμως όταν δέκα λεπτά μετά την έναρξη του μαθήματος ανοίγει η πόρτα και ένα πιτσιρίκι λαχανιασμένο σκάει μύτη; Όλη αυτή η προετοιμασία ακυρώνεται. Και ειδικά για τα παιδάκια που την έχουν περισσότερο ανάγκη και είναι πιο ευάλωτα.

Η ζημιά λοιπόν δεν είναι μόνο για το παιδί που αργεί. Είναι για όλους. Και για το δάσκαλο που χάνει κι αυτός το ρυθμό του και πρέπει να βρει "κολπάκια" για να εντάξει και το παιδί που άργησε στο μάθημα.

Δεν μπορεί επομένως να έχουμε την απαίτηση και να καθυστερεί το παιδί μας και όταν φτάσει στο σχολείο να μπει στην αίθουσα και να διακόψει το μάθημα. Η τακτική του σχολείου μας, και το ξέρετε, είναι τα παιδιά που αργούν να μην μπαίνουν καθόλου στην αίθουσα. Να χάνουν το πρώτο δίωρο. Είναι ένας τρόπος και αυτός για να καταλάβουν οι γονείς πόσο σημαντικό είναι να φέρνουν τα παιδιά στην ώρα τους.

Προσωπικά ζήτησα από τη διεύθυνση (επειδή τα παιδιά είναι μικρά) να μου τα φέρνουν στην αίθουσα. Να μη χάνουν το μάθημα της Γλώσσας που γίνεται συνήθως τις πρώτες ώρες και είναι πολύ βασικό για την Πρώτη τάξη. Να τα φέρνουν όμως με τρόπο που να μην αναστατώνεται (όσο είναι δυνατόν κάτι τέτοιο) το υπόλοιπο τμήμα. Είναι άδικο για τα άλλα παιδιά.

Έτσι θα μπουν ήσυχα και θα καθίσουν σε μια από τις πολλές καρεκλίτσες που έχουμε γύρω γύρω. Και μόλις η διαδικασία του μαθήματος επιτρέψει (το συντομότερο δυνατό) θα πάνε στη θέση τους και θα βγάλουν τα βιβλία τους από την τσάντα. Αυτό είναι το προτιμότερο για όλους. Και δίνω παράδειγμα:

Αν έχουμε ξεκινήσει την ανάγνωση, και το παιδί που άργησε θα μπορέσει να προσέξει στον πίνακα από την πρώτη στιγμή. Δε θα χάσει και άλλο μάθημα. Θα του δοθεί παράλληλα ο χρόνος να ξελαχανιάσει και να ηρεμήσει. Το ίδιο και τα άλλα παιδιά δε θα ενοχληθούν πολύ.

Τα εξηγώ όλα αυτά γιατί σήμερα δέχτηκα σχετικό παράπονο. Και τονίζω πως μπορεί να υπάρχει και σοβαρός λόγος που ένα παιδί δεν έρχεται στην ώρα του. Η αργοπορία δε σημαίνει πάντα αδιαφορία ή σκόπιμη παραβίαση των κανόνων του σχολείου. Εξάλλου δεν το κάνουν συστηματικά όλα τα παιδιά. Ο καθένας μας μπορεί κάποια μέρα να αντιμετωπίσει κάτι έκτακτο και να μην έρθει στην ώρα του. Δεν ακούσαμε το ξυπνητήρι, δεν πήρε μπροστά το αυτοκίνητο, είχαμε ένα ατύχημα κλπ. Όλα δεκτά και ανθρώπινα. Μα να βρούμε και τον τρόπο να τα αντιμετωπίζουμε με το λιγότερο κόστος για όλους.

Τέλος υπενθυμίζω πως το τμήμα μας λόγω ιδιαιτέρων καταστάσεων έχει αντιμετωπιστεί από την πολιτεία πολύ ευνοϊκά φέτος. Κανονικά θα είχαμε 26 μαθητές. Μας έστειλαν μια ακόμη δασκάλα, η πρώτη χωρίστηκε σε τρία τμήματα, και τελικά έχουμε μόνο 17 παιδιά.

Επιπλέον έστειλαν μια ειδική παιδαγωγό για παράλληλη στήριξη. Και τη δική του βοήθεια δίνει και το τμήμα ένταξης του σχολείου.

Κι ακόμη μας παραχώρησε ο σύλλογος διδασκόντων την καλύτερη αίθουσα του ισογείου. Καμιά άλλη αίθουσα δε διαθέτει τον δικό μας τεχνολογικό εξοπλισμό. Αλλά και δεν έχει τόση ησυχία. Οι άλλες πρώτες είναι δίπλα στο προαύλιο και ενοχλούνται αρκετά από τα τμήματα που κάνουν γυμναστική. Δεν έχουν ούτε προβολέα ούτε γωνιά υπολογιστή.

Γιατί τα έκαναν όλα αυτά για μας; Φυσικά όχι για να αδικήσουν τα άλλα τμήματα. Αλλά γιατί έκριναν πως υπάρχει σοβαρός λόγος να εξασφαλιστούν ιδεώδεις συνθήκες διδασκαλίας. Ας βοηθήσουμε κι εμείς να γίνουν καλύτερες. Το όφελος θα είναι για όλα τα παιδιά!

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Κάναμε το μάθημα 35 (πρόσθεση με τρεις προσθετέους - κάθετη πρόσθεση) από το τετράδιο εργασιών.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Την πρωινή καθυστέρηση προσέλευσης την "πλήρωσε" σήμερα η Μελέτη Περιβάλλοντος. Ελάχιστα πράγματα καταφέραμε να πούμε για το νέο μάθημα. Τη σελίδα 68 του βιβλίου.

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ: Τα περισσότερα παιδιά έφεραν γκοφρέ και κάναμε αποκριάτικες κορδέλες. Οι άλλοι έφτιαξαν σε χαρτί Α4 "μουτσούνες" αποκριάτικες. Φτιάξαμε και μάσκες και καπελάκι. Θα συνεχίσουμε και αύριο.


_________________________________

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την ερχόμενη Πέμπτη το πρώτο δίωρο θα το "τσικνίσουμε". Με το δικό μας τρόπο.

Στην πραγματικότητα αυτό που θα κάνουμε θα είναι ένα μάθημα σωστής διατροφής. Θα πάρουμε όλοι μαζί το πρωινό μας στην τάξη.

Τα παιδιά θα πρέπει να φέρουν πετσέτα πάνινη και χαρτοπετσέτες ή χαρτί κουζίνας. Και όσα θα φάνε και θα πιουν σε ταπεράκια και μπουκαλάκια.

Βασικός κανόνας για ένα καλό παιδικό πρωινό είναι να τρώνε από τρεις διαφορετικές ομάδες τροφίμων:

1. Γαλακτοκομικά (γάλα, γιαούρτι, τυρί)
2. Φρούτα - χυμοί φρούτων
3. Λαχανικά
4. Κρεατικά (αυγά, ξηροί καρποί, όσπρια)
5. Δημητριακά

Ομάδα που δεν πρέπει κανένας μας να παραλείπει το πρωί είναι τα φρούτα. Μπορεί βέβαια εναλλακτικά να τρώμε αντί για φρούτα κάποιο λαχανικό.

Για τα παιδιά απαραίτητη ομάδα είναι και τα γαλακτοκομικά.

Αποφεύγουμε τα γλυκά και τη ζάχαρη. Προτιμούμε το μέλι.

Επιλέγουμε τροφές που μαγειρέψαμε στο σπίτι μας και όχι έτοιμες. πχ σπιτική τυρόπιτα ή σπιτικό κέικ.

Το ίδιο ισχύει για τους χυμούς, είναι καλύτερο να τους φτιάχνουμε μόνοι μας.

Λόγω της ημέρας, της Τσικνοπέμπτης, μπορούμε στην ομάδα κρέας να καταναλώσουμε αντί για αυγά και ξηρούς καρπούς, κάποιο κρεατάκι σωστά μαγειρεμένο. Πχ κεφτεδάκια, ψητό κοτόπουλο κλπ.


Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1272
Registration date : 31/10/2007

https://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από Admin Παρ Φεβ 06, 2015 6:03 pm

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 6/2/2015

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:
Κάναμε το μάθημα 36 από το βιβλίο και από το τετράδιο εργασιών (κίνηση σε τετραγωνισμένο χαρτί)

Διασκεδαστικό, εύκολο αλλά και πολλαπλά ωφέλιμο μάθημα για τα παιδιά. Άλλο τόσο και για τους δασκάλους. Η ικανότητα του παιδιού να ανταποκριθεί σε τέτοιες ασκήσεις κίνησης σε τετραγωνισμένο χαρτί μας αποκαλύπτει και τυχόν μαθησιακές δυσκολίες στο γραπτό λόγο.

Οι γονείς μπορούν να βρουν στο ιστολόγιό μας και πολλές παρόμοιες ασκήσεις για να παίξουν με τα παιδιά:

http://prwtakia2014.blogspot.gr/2015/02/blog-post.html

ΓΛΩΣΣΑ - ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Διαβάσαμε τις νέες περιπέτειες του Καροτένιου (αναζήτηση αποκριάτικης στολής) και εργαστήκαμε πάνω στο κείμενο με σχετικές ερωτήσεις.

Το κείμενο έχει αναρτηθεί εδώ:

https://mikrateratakia.forumotion.com/t203-topic#1002

Η επανάληψη της γλώσσας εστιάστηκε στο γράψιμο. Γράψαμε ορθογραφίες αυτής της εβδομάδας και λέξεις που είχαν ανατεθεί για επανάληψη από το πρώτο βιβλίο (λέξεις - κλειδιά).

Έγινε επίσης άσκηση σε υποκοριστικά (παραγωγή λέξεων) και ταυτόχρονα εξάσκηση στο αι:

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Gr-flag1

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Υπογραμμίζω τα χρώματα της ελληνικής σημαίας:

κίτρινο, γαλάζιο, καφέ, κόκκινο, πράσινο, άσπρο, ροζ, πορτοκαλί, μοβ

Γράφω όπως στο παράδειγμα:

ποτήρι, ποτηράκι

πιάτο, πιατάκι

σημαία, ............................

παιδί, ................................

μαχαίρι, ..............................

παιχνίδι, ....................................

φάλαινα, ....................................


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Im1

Για το σπίτι ανατέθηκαν οι λέξεις - κλειδιά των τριών τελευταίων μαθημάτων. Θα τις βρείτε στη σελίδα 79 του βιβλίου της γλώσσας (τεύχος 2ο).

Τα παιδιά πρέπει να καταχωρήσουν αυτές τις λέξεις στο τετράδιο με την αλφαβήτα (ευρετήριο) και να τις γράψουν μερικές φορές στο τετράδιο αντιγραφής για να μάθουν την ορθογραφία τους. Εξηγήθηκε στα παιδιά ότι ο ρόλος αυτών των λέξεων είναι για να διηγούνται το μάθημα με δικά τους λόγια. Εμείς όμως τις χρησιμοποιούμε και για ορθογραφία.

Καλό είναι να κάνουν και επανάληψη στην ανάγνωση στα τρία πρώτα μαθήματα του νέου τεύχους.

Χρήσιμα παραμένουν και τα καρτελάκια καθώς και οι κάρτες με τις συλλαβές.

Φωτοτυπίες: Επιτέλους το φωτοτυπικό μας έκανε τη χάρη να δουλέψει και έτσι πήραμε τις γνωστές 3 φωτοτυπίες που δίνουμε για κάθε νέο γράμμα ή τώρα πια για κάθε δίψηφο. Ως βασική λέξη αυτή τη φορά διαλέξαμε την οικογένεια! Τι άλλο καλύτερο!

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ: Αν και είχαμε στις προθέσεις μας να φτιάξουμε αποκριάτικα, επιλέξαμε να κάνουμε συνέλευση της τάξης. Το νέο προεδρείο ανέλαβε το ρόλο του και τα αποτελέσματα της συνεδρίασης έδωσαν τα ακόλουθα:

1. Πρόταση των παιδιών για πάρτυ μασκέ!

2. Επισήμανση κρουσμάτων επιθετικής συμπεριφοράς στην αυλή του σχολείου από μεγαλύτερα παιδιά και με θύματα τα Πρωτάκια.

Και τα δύο θέματα θα διερευνηθούν και θα ενημερωθεί για το δεύτερο και η διευθύντρια του σχολείου ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα.

_________________________________________

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ:

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους γονείς, ομαδική συζήτηση και ατομική ενημέρωση. Προσήλθαν σχεδόν οι μισοί γονείς της τάξης! Την άλλη Παρασκευή περιμένουμε και τους υπόλοιπους.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Επιτέλους σήμερα αφαιρέθηκε η σκισμένη τέντα και είδαμε το φως το αληθινό! Λίγο έλειψε να καλέσουμε πυροσβεστική μπρος στον κίνδυνο που πλέον παρουσίαζε. Ευτυχώς όμως ήρθαν οι ειδικοί και κατέβασαν την τέντα για να την διορθώσουν. Αναμένουμε σύντομα να τοποθετηθεί και πάλι στη θέση της.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ HELMEPA JUNIOR

Λάβαμε σήμερα το μεσημέρι την ανακοίνωση για το διαγωνισμό. Μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ:

http://prwtakia2014.blogspot.gr/2015/02/helmepa-junior.html

Η ημερομηνία λήξης είναι μόλις σε ένα μήνα. Επομένως τρέχουμε να προλάβουμε.

Θα χρειαστούμε πινέλα ζωγραφικής νούμερο 10 (ακουαρέλας), τέμπερες και παλέτες. Χρήσιμα είναι και τα μπουκαλάκια νερού για ξέπλυμα των πινέλων.

4 χαρτόνια κατάλληλα για ζωγραφική διαστάσεων 50x70 εκ. (κανσόν λευκό ή μπριστόλ) (αυτά θα είναι ομαδικής χρήσης, οπότε ας συνεννοηθούν οι γονείς να αγοραστούν από κοινού - χρήματα έχουμε στο ταμείο μας από τα περισσεύματα των διδακτικών επισκέψεων)

Επίσης:

Παλιές εφημερίδες για να στρώνουμε στα θρανία.

Ποδιές για να μη λερώνονται οι μικροί ζωγράφοι.

Λίγο χαρτί κουζίνας για να μαζεύουμε τα νερά από μικροατυχήματα.

Τα σύνεργά τους τα παιδιά θα πρέπει να τα φέρουν το συντομότερο δυνατό στο σχολείο και θα μένουν εκεί για να τα αξιοποιούμε κάθε μέρα και ώρα που θα βρίσκουμε την ευκαιρία.

Όπως καταλαβαίνετε η τάξη αυτό το διάστημα θα μετατραπεί σε εργαστήριο ζωγραφικής! Από εμπειρία ξέρω πως η διαδικασία αυτή θα ενθουσιάσει τα παιδιά και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα θα τους προσφέρει πολύ ευχάριστες και εποικοδομητικές εμπειρίες.

Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1272
Registration date : 31/10/2007

https://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Δευ Φεβ 09, 2015 4:26 pm

ΔΕΥΤΕΡΑ, 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015


ΓΛΩΣΣΑ: Επανάληψη στα δίψηφα φωνήεντα. Εισαγωγή στο μπ.


Έχουν ανάγνωση (το δεύτερο μισό του κειμένου, από τη Μαρίνα και ως το τέλος)

Τετράδιο αντιγραφής:

ΜΠΑΛΑ  μπάλα

Μπλε όνειρα

ΜΠΑΜΠΑΣ μπαμπάς

Φωτοτυπίες: καρτελάκια, κάρτα συλλαβών, βιβλιαράκι


Βρείτε υλικό επανάληψης ως το μπ στο ιστολόγιο:

http://prwtakia2014.blogspot.gr/2015/02/blog-post_9.html



ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Το μάθημα 37 (προβλήματα)  από το χοντρό βιβλίο.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ:  Ενημέρωση για το θέμα του διαγωνισμού ζωγραφικής της Helmepa Junior
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 922
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Τρι Φεβ 10, 2015 4:26 pm

ΤΡΙΤΗ, 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΓΛΩΣΣΑ:
 Ολοκλήρωση της διδασκαλία του μπ.

Για το σπίτι έχουν ανάγνωση το πρώτο μισό του κειμένου (ως τα λόγια της Μαρίνας).

Τετράδιο Αντιγραφής:

Ζωγραφίζω δύο μπλε μπαλόνια.

κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, γαλάζιο, μπλε, μοβ

Τετράδιο Ευρετηρίου: Να καταχωρήσουν τις ονομασίες των χρωμάτων.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Το μάθημα 37 από το Τετράδιο Εργασιών (προβλήματα)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Για τα ποτάμια (πηγές, όχθες, δέλτα των ποταμών, υδροηλεκτρικά εργοστάσια,

Μπορείτε να βρείτε πλούσιο υλικό στην ακόλουθη ανάρτηση:

http://faros.forumotion.com/t677-topic

(από τον καιρό που η δασκάλα της τάξης εργάστηκε στην Ήπειρο και μπορούσε εκ του σύνεγγυς να μελετά τα ποτάμια... )

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ %25CE%2592%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%2599%25CE%259D%25CE%2591%2520054

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ %25CE%2592%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%2599%25CE%259D%25CE%2591%2520056

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ %25CE%2592%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%2599%25CE%259D%25CE%2591%2520116

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ %25CE%2592%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%2599%25CE%259D%25CE%2591%2520033

Το Ζαλογγοπόταμο στη χωριό  Βροσίνα του νομού Ιωαννίνων. Τρέχει να συναντήσει λίγο παρακάτω τον Καλαμά!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ %25CE%2592%25CE%25A1%25CE%259F%25CE%25A3%25CE%2599%25CE%259D%25CE%2591%2520028
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 922
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Τετ Φεβ 11, 2015 1:49 pm

ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΓΛΩΣΣΑ
: Έναρξη διδασκαλίας του δίψηφου συμφώνου ντ.

Εργαστήκαμε στο βιβλίο μαθητή. Τα παιδιά έχουν για το σπίτι ανάγνωση ολόκληρο το κείμενο. Μόνο αν δυσκολεύονται, μπορούν οι γονείς να περιορίσουν το κείμενο, επιλέγοντας εκείνο το τμήμα που περιέχει τα περισσότερα ντ.

Αντιγραφή: Να γράψουν 10 φορές τον τίτλο του μαθήματος (Με πινέλα και φαντασία)

Φωτοτυπίες: Πήραν και τις τρεις φωτοτυπίες που δίνουμε σε κάθε καινούριο γράμμα ή δίψηφο (καρτελάκια, κάρτα συλλαβών, βιβλιαράκι του ντ)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Από το χοντρό βιβλίο κάναμε το επαναληπτικό μάθημα αριθμός 38.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Μιλήσαμε για τα ποτάμια και τις λίμνες της Αττικής.

_________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Επιτέλους παραλάβαμε το υλικό της Helmepa Junior! Τέτοια καθυστέρηση δεν είχε ξανασυμβεί. Έτσι μάθαμε και τους αριθμούς των ομάδων μας, 1647 (Α) είναι η ομάδα των αγοριών (με αρχηγό το Στρατή - κατόπιν ψηφοφορίας των ίδιων των παιδιών) και 1648 (Α) είναι η ομάδα των κοριτσιών (με αρχηγό την Εύα).

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ HELMEPA%2BJUNIOR%2B002

Αύριο θα διανεμηθούν στα παιδιά όσα περιέχουν οι φάκελοι. Βλέπετε ο ταχυδρομικός διανομέας θεώρησε ογκώδες αντικείμενο τους φακέλους και χρειάστηκε να πάμε στο ταχυδρομείο να τους παραλάβουμε. Οπότε αύριο θα τους πάω στο σχολείο και θα τους ανοίξουμε όλοι μαζί.
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 922
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Πεμ Φεβ 12, 2015 4:43 pm

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ, 12 ΦΛΕΒΑΡΗ 2015

ΠΡΩΤΟ ΔΙΩΡΟ: ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ  (πρόγραμμα διατροφής)


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 12-2-2015%2B%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%9A%CE%9D%CE%9F%CE%A0%CE%95%CE%9C%CE%A0%CE%A4%CE%97%2B%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9D%2B%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%97%2B001

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 12-2-2015%2B%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%9A%CE%9D%CE%9F%CE%A0%CE%95%CE%9C%CE%A0%CE%A4%CE%97%2B%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9D%2B%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%97%2B004

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 12-2-2015%2B%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%9A%CE%9D%CE%9F%CE%A0%CE%95%CE%9C%CE%A0%CE%A4%CE%97%2B%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9D%2B%CE%A4%CE%91%CE%9E%CE%97%2B021

Καταγραφή του τι φάγαμε

ΓΛΩΣΣΑ: Ολοκλήρωση της διδασκαλίας του δίψηφου συμφώνου ντ.

Κάναμε τις ασκήσεις στο Τετράδιο Εργασιών

Αντιγραφή/ Ορθογραφία:  Ο γίγαντας με το κοντό παντελόνι

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Το επαναληπτικό μάθημα 38 από το Τετράδιο Εργασιών.

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ: Γιορτάσαμε με τη βοήθεια των μαμάδων μας την Τσικνοπέμπτη στην τάξη.

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις μανούλες που βοήθησαν!!!

ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 922
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Παρ Φεβ 13, 2015 1:12 pm

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΦΛΕΒΑΡΗ 2015

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:
Το μάθημα 39 από το χοντρό βιβλίο (δεκάδες και μονάδες) - εισαγωγή στην 6η ενότητα

Τα παιδιά στο σπίτι να κόψουν από το πίσω μέρος του βιβλίου τα εικονίδια με τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα και να τα έχουν μαζί τους στο σχολείο, μέσα σε μικρό πλαστικό σακουλάκι.

ΓΛΩΣΣΑ: Επανάληψη στο ντ και τα υπόλοιπα δίψηφα.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο ιστολόγιο

http://prwtakia2014.blogspot.gr/2015/02/blog-post_13.html

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ: Το παραμύθι από τη συλλογή του Γ. Μέγα: "Οι δώδεκα μήνες"

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ: Helmepa Junior (ανάγνωση της επιστολής που μας έστειλαν, συζήτηση για το έργο ζωγραφικής που θα φτιάξουμε)

____________________________

Ανακοίνωση: Παρακαλώ να γίνει έλεγχος στα κεφαλάκια των παιδιών για τα μικρά εκείνα ζουζουνάκια που αρχίζει το όνομά τους από ψ...........

ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 922
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Δευ Φεβ 16, 2015 1:42 pm

ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΓΛΩΣΣΑ:
Ξεκινήσαμε το επαναληπτικό μάθημα "Οι δυο φίλοι"

Ορίσαμε ανάγνωση από το τετράδιο εργασιών - την πρώτη άσκηση για τα αγόρια και τη δεύτερη άσκηση για τα κορίτσια (σελ. 16)

Στο τετράδιο αντιγραφής θα μελετήσουν τους αριθμούς ως το δέκα:

ένας, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι, επτά (ή εφτά), οχτώ (ή οκτώ), εννιά, δέκα

Οι σελίδες 18 και 19 του τετραδίου εργασιών θα διδαχτούν αύριο. Παρακαλούνται οι γονείς να μη βάλουν τα παιδιά να τις συμπληρώσουν.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Κάναμε το μάθημα αριθμός 39 από το τετράδιο εργασιών (σελ. 22 και 23). Δε διδάχτηκε η τελευταία άσκηση (δηλαδή η άσκηση 6). Κι εδώ ισχύει το ίδιο που γράφτηκε πριν, να μη συμπληρωθεί στο σπίτι. Θα την κάνουμε αύριο στο σχολείο.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Μιλήσαμε για τα βουνά. Τι χρειαζόμαστε για να ανεβούμε σε ένα βουνό (καταγραφή με ομαδοσυνεργατική διαδικασία - το ωραιότερο που πρότειναν τα παιδιά ήταν το μέλι! για να το προσφέρουμε σε αρκούδες που τυχόν θα συναντήσουμε!)

Αναφέραμε τα βουνά της περιοχής μας (Υμηττός, Πεντέλη, Πάρνηθα, Αιγάλεω), το ψηλότερο βουνό της Ελλάδας (Όλυμπος), την οροσειρά της Πίνδου, το ψηλότερο βουνό του κόσμου (Έβερεστ).

Μιλήσαμε επίσης για το αθλητικό κέντρο Πάρνηθας, το οποίο και έχουμε πρόθεση να επισκεφθούμε.
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 922
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Τρι Φεβ 17, 2015 3:04 pm

ΤΡΙΤΗ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΓΛΩΣΣΑ:
Ολοκλήρωση του επαναληπτικού μαθήματος.

Ανατέθηκε ανάγνωση για το σπίτι: η άσκηση 8 του τετραδίου εργασιών (σελ. 19)

Αντιγραφή: Το χειμώνα κάνει κρύο.

άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο

Γραπτή έκφραση: Να γράψουν από μια πρόταση για τις λέξεις: άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο.

Η άσκηση της γραπτής έκφρασης να γίνει σε φύλλο ντοσιέ. Στην πρώτη γραμμή γράφουμε την ημερομηνία και στην τελευταία το όνομα του μαθητή.


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Κάναμε το μάθημα 40 από το χοντρό βιβλίο. Για το σπίτι πήραν να κάνουν τη δεύτερη άσκηση της σελίδας 28: "Κόβω σχήματα και τα κολλώ για να σχηματίσω το δικό μου ανθρωπάκι."

Τα σχήματα θα τα βρείτε στην τελευταία σελίδα του χοντρού βιβλίου.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Πώς ζουν οι άνθρωποι στο βουνό - Οι άνθρωποι αλλάζουν τον τόπο που ζουν.

Ζητήθηκε να πάρουν το βιβλίο στο σπίτι και να ζωγραφίσουν εικόνες από τον τόπο που ζούμε ή και να κολλήσουν φωτογραφίες. Σε περίπτωση που ξέχασαν να πάρουν το βιβλίο από το σχολείο, δείτε εδώ τη σελίδα και ας φτιάξουν την εργασία τους σε ένα φύλλο ντοσιέ.


http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-A105/220/1610,5057/

________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Συγχαρητήρια στο Στρατή που τελείωσε ήδη το αλφαβητάρι - φυτολόγιο και το έφερε συμπληρωμένο στο σχολείο. Περιμένουμε σύντομα να έρθουν τα φυτολόγια και των άλλων παιδιών.


ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 922
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Τετ Φεβ 18, 2015 3:07 pm

ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΓΛΩΣΣΑ:
Διδάχτηκε από το βιβλίο μαθητή το μάθημα "Ο παπουτσωμένος χιονόδρακος".

Ανατέθηκε ανάγνωση για το σπίτι: Οι δύο πρώτες παράγραφοι του κειμένου.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη διάκριση του τσ από το στ - το ίδιο να γίνει και στο σπίτι.

Αντιγραφή:

ΤΣΟΛΙΑΣ τσολιάς

Η τσάντα με το σταφύλι

Φωτοτυπίες: Δόθηκαν 4 φύλλα, καρτελάκια, κάρτα με συλλαβές και βιβλιαράκι του τσ και ένα ακόμη φύλλο για βιβλιαράκι του στ.

Πρόσθετο διδακτικό υλικό για το τσ θα βρείτε στο αρχείο που είναι αναρτημένο εδώ:

https://sites.google.com/site/protakiaa2/glossa/chameno-kleidi

Για να δείτε το αρχείο σε προβολή:

https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=sites&srcid=ZGVmYXVsdGRvbWFpbnxwcm90YWtpYWEyfGd4OjU1ZWE1MGM4NTBhN2I0YTg

Για λήψη του αρχείου στον υπολογιστή σας

https://sites.google.com/site/protakiaa2/glossa/chameno-kleidi/%CE%A4%CE%A3%20%CE%A4%CE%A3%20%CE%A4%CE%A3.ppt?attredirects=0&d=1



ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Από το τετράδιο εργασιών κάναμε την άσκηση που είχαμε παραλείψει από το 39ο μάθημα και στη συνέχεια και το μάθημα 40.



ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Μπήκαμε σε καινούργια ενότητα, στις ανάγκες του ανθρώπου. Κάναμε τις δύο πρώτες σελίδες.

ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 922
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Πεμ Φεβ 19, 2015 3:39 pm

ΠΕΜΠΤΗ, 19/2/2015

ΓΛΩΣΣΑ:
Ολοκλήρωση της διδασκαλίας του τσ. Σήμερα εργαστήκαμε στο τετράδιο εργασιών.

Ανάγνωση για το σπίτι: Η άσκηση 2 στη σελ. 21 του τετραδίου εργασιών

Αντιγραφή: Η τελευταία άσκηση (Ο βάτραχος είναι μέσα σε ένα αστείο παπούτσι.)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Το μάθημα 41 από το χοντρό βιβλίο. (Ο χρόνος)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Οι ανάγκες μας (σελ. 76 και 77 του βιβλίου). Η ανάγκη σε νερό, προβλήματα από έλλειψη νερού. Τι μου αρέσει να κάνω (η άσκηση έγινε με γραπτή μορφή - εκθεσούλα)

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ - ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ: Παιγνίδια με το γκοφρέ. Κατασκευή ατομική ή ομαδικών έργων με χαρτί γκοφρέ. Και η τάξη μέσα στην τρελή χαρά και αποκριάτικη...

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 19-2-2015%2B%CE%93%CE%9A%CE%9F%CE%A6%CE%A1%CE%95%2B005

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 19-2-2015%2B%CE%93%CE%9A%CE%9F%CE%A6%CE%A1%CE%95%2B006

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 19-2-2015%2B%CE%93%CE%9A%CE%9F%CE%A6%CE%A1%CE%95%2B009

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 19-2-2015%2B%CE%93%CE%9A%CE%9F%CE%A6%CE%A1%CE%95%2B011

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 19-2-2015%2B%CE%93%CE%9A%CE%9F%CE%A6%CE%A1%CE%95%2B012

Εννοείται ότι ως μέλη της Helmepa Junior δεν αφήσαμε ούτε ένα σκουπιδάκι στην αίθουσα. Παίξαμε και διασκεδάσαμε και δημιουργήσαμε αλλά και καθαρίσαμε και φυλάξαμε το γκοφρέ που περίσσεψε, ακόμη και τα μικρά κομματάκια.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 19-2-2015%2B%CE%93%CE%9A%CE%9F%CE%A6%CE%A1%CE%95%2B016

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 19-2-2015%2B%CE%93%CE%9A%CE%9F%CE%A6%CE%A1%CE%95%2B017

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 19-2-2015%2B%CE%93%CE%9A%CE%9F%CE%A6%CE%A1%CE%95%2B018

____________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Κάναμε και μικρή συνέλευση τάξης. Σύμφωνα λοιπόν με επιθυμία των παιδιών αύριο θα έρθουν στο σχολείο μασκαρεμένα. Τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά. Μπορούν όμως να φοράνε τις στολές τους ή και μόνο κάποιο καπελάκι ή μάσκα. Επιτρέπονται σερπαντίνες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα σπρέι και ο χαρτοπόλεμος.

Αν μας στείλετε κάποιο cd με παιδικά τραγούδια, θα μπορέσουμε με το κασετόφωνο του σχολείου να το ακούσουμε και ίσως ίσως και να χορέψουμε!
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 922
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από Admin Παρ Φεβ 20, 2015 6:42 pm

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΦΛΕΒΑΡΗ 2015 - ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:
Κάναμε το μάθημα 41 (ο χρόνος) από το τετράδιο εργασιών.

ΓΛΩΣΣΑ (μόνο 1 ώρα, επανάληψη)

Αποκριάτικη Αλφαβήτα!!!

Το υλικό που χρησιμοποιήσαμε είναι αναρτημένο εδώ:

http://faros.forumotion.com/t659-topic

Μιλήσαμε για τις Απόκριες και τις στολές και το θεό Διόνυσο.

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ: Ακούσαμε μύθους του Αισώπου (Ο λαγός και η χελώνα, από βιβλιαράκι της δανειστικής μας βιβλιοθήκης, Λιοντάρι - αλεπού και γάιδαρος από βίντεο στο you tube)

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ: Αποκριάτικη γιορτή στην αυλή του σχολείου!

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ %25CE%2591%25CE%25A0%25CE%259F%25CE%259A%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%2595%25CE%25A3%2520042

Καλό τριήμερο ευχόμαστε σε όλους! Επιστροφή στο σχολείο την Τρίτη!

https://sites.google.com/site/prwtakia/glossa/apokriatike-alphabeta

Στο σύνδεσμο αυτό θα βρεις ασκήσεις hot potatoes με θέμα την αποκριάτικη αλφαβήτα.

Σημειώνω ότι εμείς ακόμη δεν έχουμε διδαχτεί τα δίψηφα τζ, γκ, γγ και τους συνδυασμούς αυ και ευ. Να μη γίνουν ασκήσεις με αυτά.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 1272
Registration date : 31/10/2007

https://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σελίδα 1 από 2 1, 2  Επόμενο

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης