ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ BLOG

Πήγαινε κάτω

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ BLOG Empty ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ BLOG

Δημοσίευση από Admin Την / Το Δευ Νοε 26, 2007 4:14 pm

Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, Μικρά μου Τερατάκια, σχετικά με το ανέβασμα φωτογραφιών στο φόρουμ, σκέφτηκα να σας δώσω τη δυνατότητα να γίνετε συγγραφείς σε ένα από τα blogs που έχουμε ανοίξει. Συγκεκριμένα αναφέρομαι στο μυστικό μας blog... Ξέρετε εσείς ποιο είναι και δε χρειάζεται φυσικά να πείτε εδώ τίποτα που να μαρτυρά τη διεύθυνσή του. Αλλιώς μόνο μυστικό δε θα είναι πια.

Θα εξηγήσω πρώτα πρώτα τι σημαίνει να γίνετε μέλη της συγγραφικής ομάδας. Θα μπορείτε όχι μόνο να γράφετε σχόλια, όπως το κάνατε και μέχρι τώρα, αλλά να ανεβάζετε και δικές σας αναρτήσεις (θέματα δηλαδή).

ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ:

Είναι να σας στείλω ως ιδιοκτήτρια του χώρου, πρόσκληση.

Η πρόσκληση θα έρθει στο e-mail που έχετε δηλώσει ως μέλη του φόρουμ. Άρα θα πρέπει να ανοίξετε και να παραλάβετε το e-mail.

Δοκιμαστικά έστειλα κι εγώ ένα τέτοιο μήνυμα σε δικό μου e-mail και ορίστε τι γράφει το μήνυμα που μου ήρθε:


Ο χρήστης Μαριορή του Blogger σας προσκάλεσε να συμβάλετε στο ιδιωτικό ιστολόγιο: Ζ..........

Για να συμβάλετε σε αυτό το ιστολόγιο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση:

http://www.blogger.com/i.g?.....................

Θα πρέπει να συνδεθείτε με Google λογαριασμό για να επιβεβαιώσετε τη λήψη της πρόσκλησης και να αρχίσετε να δημοσιεύετε αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Εάν δεν έχετε Google λογαριασμό, μπορείτε να τον δημιουργήσετε σε λίγα λεπτά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Blogger και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ξεκινήσετε το δικό σας ιστολόγιο, επισκεφθείτε τη διεύθυνση http://www.blogger.com.


Όπως βλέπετε, το μήνυμα μου δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνω. Μου δίνει και τη διεύθυνση που πρέπει να πατήσω για να αποδεχθώ την πρόσκληση.

Τονίζω βέβαια ότι για λόγους ασφαλείας, τα σημεία του μηνύματος που εμφανίζονται με κόκκινο χρώμα, δεν είναι τα ίδια που εμφανίζονται στο κανονικό μήνυμα που έλαβα. Δηλαδή το όνομα του ιστολογίου (= blog) και ο σύνδεσμος (link) που πρέπει να συνδεθώ. Εσείς όμως στο μήνυμα που θα λάβετε, θα τα διαβάσετε κανονικά...
ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΗΜΑ
ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ GOOGLE.Το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε (κλικ με το ποντίκι) στον τελευταίο σύνδεσμο που σας δίνει το μήνυμα. Τον αντιγράφω κι εδώ:


http://www.blogger.com
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 836
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ BLOG Empty Απ: ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ BLOG

Δημοσίευση από Admin Την / Το Δευ Νοε 26, 2007 5:58 pm

Όταν πατήσετε αυτό το σύνδεσμο που σας έδωσα, θα ανοίξει μία σελίδα όπου με ελληνικά αναφέρει λεπτομερώς όλα όσα πρέπει να κάνετε.

Εσείς θα πάτε κάτω και δεξιά εκεί που γράφει:


Δημιουργια ιστολογιου

Όπως θα δείτε γύρω από το σύνδεσμο αυτό υπάρχει ένα μεγάλο πορτοκαλί βέλος.

Πατάτε το σύνδεσμο με το ποντικάκι σας...


Ανοίγει μια νέα σελίδα όπου και πάλι στα ελληνικά σας εξηγεί τι πρέπει να κάνετε. Τονίζω ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει από τους γονείς σας. Εκείνοι θα πρέπει να πάρουν την ευθύνη και να συμπληρώσουν τα στοιχεία στην αίτηση που είναι τώρα πια μπροστά σας.

Για να δούμε τι ζητά η αίτηση...

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
(πρέπει να υπάρχει ήδη)


Εδώ θα πρέπει να γράψετε το ίδιο e-mail που σας έστειλα την πρόσκληση, δηλαδή το e-mail που χρησιμοποιήσατε και για να γραφτείτε στο φόρουμ.

παράδειγμα:

zymaroyl328@yahoo.gr

(φυσικά πρόκειται για φανταστικό e-mail...)


Παρακάτω σας ζητά:

Να πληκτρολογηθεί ξανά η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου


Θα συμπληρώσετε το ίδιο e-mail που γράψατε και παραπάνω.

Τώρα θα πρέπει να δώσετε ένα κωδικό. Όπως γράφουν και οι οδηγίες θα πρέπει να αποτελείται από 8 χαρακτήρες το λιγότερο:


Εισαγωγή κωδικού πρόσβασης

Φυσικά κι εδώ το σύστημα για λόγους ασφαλείας, ζητά να πληκτρολογήσετε και πάλι τον κωδικό που διαλέξατε:

Επαναπληκτρολόγηση κωδικού πρόσβασης


ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ

Ο κωδικός σας καλό είναι να μη συμπίπτει με εκείνο που έχετε διαλέξει για το φόρουμ ή για το e-mail σας. Κάτι τέτοιο θα εμποδίσει τους χάκερς να σας τον κλέψουν!!!

Άλλο τόσο καλό είναι να σημειώσετε κάπου τον κωδικό. Και φροντίστε αυτό το κάπου να μην το χάσετε!!!

Θα πρέπει να συνηθίσετε να κάνετε το ίδιο για κάθε κωδικό που επιλέγετε στο ίντερνετ. Καλό είναι να έχετε μια ατζέντα όπου θα σημειώνετε τέτοια στοιχεία. Προσοχή να μην τη χάσετε!!!


Τώρα θα πρέπει να διαλέξετε ένα όνομα... Όπως το έχετε κάνει και στο φόρουμ. Καλύτερα μάλιστα να είναι και το ίδιο ακριβώς... Όμως αν κάποιος άλλος το έχει διαλέξει ήδη, το σύστημα θα αρνηθεί να σας το παραχωρήσει. Πχ ονόματα όπως Μαρία, Κατερίνα κλπ σίγουρα δεν είναι πια ελεύθερα. Τι κάνουμε στην περίπτωση αυτή; Παίζουμε με φαντασία! Μπορούμε δηλαδή να χρησιμοποιήσουμε κάποιον αριθμό ή κάποια παύλα. Πχ Μαρία1996 ή Μ-αρία

Και φτάσατε στα δύσκολα... Μην τρομάξετε... Το μόνο δύσκολο είναι να διακρίνετε κάτι "κινέζικα" που σας δείχνει η οθόνη και να τα αντιγράψετε σωστά. πχ Η δική μου σελίδα αυτή την ώρα αναφέρει τα εξής "κινέζικα":

hapinur

Όπως βλέπετε δεν είναι κινέζικα... Αλλά λατινικά γράμματα, μόνο που τα δίνει λίγο μπερδεμένα το σύστημα. Ο λόγος είναι για να αποφεύγεται η εγγραφή σε ρομπότ... Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία, που θα την καταλάβετε αργότερα τι σημαίνει. Προς το παρόν δεν είναι απαραίτητο! Very Happy

Εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αντιγράψετε σωστά αυτά που θα δείτε δίπλα στην πινακίδα που γράφει:


Λεκτική Επαλήθευση


Σας έμεινε κάτι ακόμη σημαντικό να κάνετε:


Αποδοχή Όρων

Για να το πετύχετε πρέπει να τσεκάρετε με το ποντίκι σας το μικρό άσπρο κουτάκι που υπάρχει δεξιά. Βεβαίως θα πρέπει προηγουμένως να διαβάσετε τους όρους! Ποτέ μην υπογράφετε κάτι χωρίς να το διαβάσετε προσεκτικά. Ακόμη και μεγάλοι άνθρωποι, και μορφωμένοι, την έχουν "πατήσει" και οι συνέπειες μερικές φορές είναι πολύ άσχημες. Αυτό παρακαλώ να μην το ξεχάσετε ΠΟΤΕ!!!

Για να διαβάσετε τους συγκεκριμένους όρους, πατήστε το σύνδεσμο που υπάρχει εκεί:

Αποδέχομαι τους Όρους υπηρεσιών

Αν λοιπόν συμφωνείτε με τους όρους, και αν συμφωνούν και οι γονείς σας, πατήστε στο λευκό κουτάκι για να δείξετε ότι συμφωνείτε.

Είστε έτοιμοι πια για το τελευταίο βήμα. Πατήστε:

Συνεχίστε

Επειδή δε θέλω να ανοίξω έναν ακόμη λογαριασμό στο όνομά μου, έχω ήδη αρκετούς και στο τέλος θα μπερδευτώ... δε θα συνεχίσω παρακάτω τη διαδικασία εγγραφής. Από την τελευταία φορά όμως που άνοιξα λογαριασμό στο Google, θυμάμαι ότι αμέσως μετά έχετε δικαίωμα να ανοίξετε δικό σας blog. Αυτό όμως είναι μια άλλη ιστορία που θα τη συζητήσουμε αργότερα. Μπορείτε να σταματήσετε στο σημείο αυτό, χωρίς να ανοίξετε blog. Είστε πια μέλη του Google και μπορείτε να αποδεχθείτε την πρόσκληση στη συγγραφική ομάδα του blog μας.


Κάντε πρώτα όλα αυτά, και μετά θα πούμε το πώς θα συνδεθείτε και πώς μπορείτε να δημοσιεύσετε στο blog είτε κείμενα είτε φωτογραφίες που είναι και το ζητούμενο. Εκτός αν καταφέρετε και τα ανακαλύψετε όλα αυτά μόνοι σας...
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 836
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης