ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΤΟΥ Α2

Πήγαινε κάτω

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΤΟΥ Α2 Empty ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΤΟΥ Α2

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 09, 2018 10:48 pm

Χρήσιμα υλικά για τα Πρωτάκια  του Α2


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ ΤΟΥ Α2 School10

Οι εποχές που ζούμε σήμερα είναι σίγουρα δύσκολες και το σχολείο δεν μπορεί να αδιαφορεί όταν απευθύνεται στους γονείς και ζητά να εφοδιάσουν τα παιδιά τους με διάφορα απαραίτητα υλικά. Αλλά και εκπαίδευση χωρίς τετράδια και μολύβια δε γίνεται. Και ειδικά στην πρώτη τάξη... Εμείς λοιπόν είμαστε αναγκασμένοι να προτείνουμε ποια υλικά είναι χρήσιμα για το μικρό μαθητή της Πρώτης κι άλλο τόσο να υπογραμμίσουμε πως οι γονείς δεν είναι υποχρεωμένοι να τα αγοράσουν... Μπορούν μάλιστα αφού συμβουλευτούν τον κατάλογο να επιλέξουν τι θα αγοράσουν για το παιδί τους και τι όχι. Και ειδικά από τα υλικά χειροτεχνίας.  (το έντονο χρώμα στα υλικά που ακολουθούν θα βοηθήσει να επιλέξετε τι θα αγοράσετε όσοι δε θέλετε να τα πάρετε όλα)

1. Τετράδια (Σε κάθε τετράδιο να τοποθετηθεί ετικέτα στην οποία να αναγράφεται το μάθημα για το οποίο θα χρησιμοποιείται και το ονοματεπώνυμο  του μαθητή.)

Τα τέσσερα  πρώτα τετράδια να είναι 50φυλλα συνηθισμένου μεγέθους - 17x25 εκ.–  ριγέ και όχι σπιράλ:
-          Ορθογραφίας (ελεύθερη επιλογή χρώματος εξωφύλλου, μπορεί να είναι το συνηθισμένο μπλε ή και με σχέδια - θα μένει στο σχολείο)
-          Δύο τετράδια Αντιγραφής (ένα με  κίτρινο εξώφυλλο  και ένα με πράσινο - θα μένουν εκ περιτροπής στο σχολείο, μία τα κίτρινα και μία τα πράσινα, ώστε η δασκάλα να τα διορθώνει και να  γράφει σ' αυτά τα καινούρια γραμματάκια και λεξούλες που θα αντιγράψει την επόμενη μέρα το παιδί)
-          Πρόχειρο τετράδιο

• Μαθηματικών – 50φυλλο με τετραγωνάκια, 17Χ25 και με ό,τι εξώφυλλο προτιμά το παιδί.

• Για τα Αγγλικά: 1 τετράδιο 17Χ25 εκ. 50 φύλλων λευκό (χωρίς καθόλου γραμμές).

• Τετράδιο ντοσιέ κανονικού σχήματος και ένα πακετάκι ανταλλακτικά φύλλα 17Χ25 ριγέ. (Τα φύλλα να έχουν μικρό περιθώριο και δεξιά και αριστερά, να μην είναι δηλαδή τύπου έκθεσης με μονό και μεγάλο περιθώριο ή άλλου τύπου που δεν έχουν καθόλου περιθώριο)

2. Δύο ξύλινα μολύβια τύπου 2Β (τονίζουμε τα μολύβια να είναι ξύλινα και όχι μηχανικά)
3. Σβηστήρα – Ξύστρα (προτιμήστε μια καλή σβηστήρα για μολύβι και όχι με εντυπωσιακό σχέδιο που θα βασανίζει το παιδί και το ίδιο για την ξύστρα, να ξύνει εύκολα και καλά το μολύβι)
4. Χάρακας 30 εκ. - Γεωμετρικά όργανα (τρίγωνο, μοιρογνωμόνιο, διαβήτης)
5. Ψαλιδάκι χειροτεχνίας (με στρογγυλές άκρες δηλαδή για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά να τραυματιστούν)
6. Μεταλλικοί συνδετήρες (ένα πακετάκι)
7. Κόλλα τύπου UHU  σε σωληνάριο (20 ml)
8. Κόλλα σε μορφή στικ – κατάλληλη για χαρτιά

9. Χρώματα:

• Μαρκαδόροι με χονδρές μύτες όλων των χρωμάτων -  Ξύλινα -  Κηροπαστέλ ή Λαδοπαστέλ - Τέμπερες σε σωληνάρια & πινέλο Νο  10. (Δεν είναι ανάγκη να προμηθευτείτε όλων των ειδών τα χρώματα, αυτά που συνήθως είναι απαραίτητα είναι τα ξύλινα και οι μαρκαδόροι, τα οποία τα παιδιά τα χρησιμοποιούν και στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών. Οι τέμπερες και τα παστέλ θα χρειαστούν  αργότερα στο μάθημα της ζωγραφικής ή και σε δημιουργικές εργασίες.

10. Μπλοκ ζωγραφικής  ακουαρέλας  μεγέθους Α4.

11. Χαρτόνια:

• 2 λευκά μπριστόλ -  2  κανσόν χρωματιστά

(Τα χαρτόνια θα χρειαστούν στα παιδιά και για να κατασκευάσουν καρτέλες με γράμματα καθώς και υλικό για τα μαθηματικά και όχι μόνο για το μάθημα της χειροτεχνίας, μπορείτε να πάρετε λιγότερα από όσα προτείνουμε αλλά πάρτε τουλάχιστον ένα χαρτόνι και αν σας χρειαστεί στην πορεία αγοράζετε και άλλο.)

12. Χρωματιστές κόλες:

• 3 γκοφρέ -  3 βελουτέ - 3 γλασέ

(ελεύθερη επιλογή χρώματος, ποσότητας, είδους ή μεγέθους - υπάρχουν μεγάλες κόλες τυλιγμένες σε ρολό ή μεγέθους Α4 με κόλλες γλασέ και βελουτέ)


13. 1 κουτί πλαστελίνη (απαραίτητο για το μάθημα της Γλώσσας)

14. Τρία πλαστικά ντοσιέ με έλασμα:

• ένα μπλε για το μάθημα της γλώσσας -  ένα κόκκινο για τα μαθηματικά -  και ένα πράσινο για τη μελέτη περιβάλλοντος

(Η προμήθειά τους είναι πέρα για πέρα προαιρετική. Μπορείτε για παράδειγμα αντί για ντοσιέ να χρησιμοποιήσετε όμορφες πλαστικές τσαντούλες.  Θα μένουν στο σπίτι και σΆ αυτά θα φυλάσσονται με επιμέλεια όλα τα φύλλα εργασίας, ταξινομημένα ανάλογα με την ημερομηνία καθώς και ό,τι επιπλέον υλικό θα διανέμεται σε κάθε μάθημα.)

15. Διαφανείς χρωματιστές πλαστικές θήκες μεγέθους Α4

• 2 μπλε για το μάθημα της Γλώσσας
• 2 κόκκινες για τα Μαθηματικά
• 2 πράσινες για τη Μελέτη Περιβάλλοντος
• 1 κίτρινη για επικοινωνία σχολείου - οικογένειας

(Σε κάθε θήκη να υπάρχει αυτοκόλλητη ετικέτα με το όνομά του μαθητή. Ζητάμε δύο από κάθε χρώμα ώστε μία να αφήνει το παιδί στο σχολείο και μία να παίρνει για το σπίτι με τα φύλλα εργασίας που θα δίνονται.)

16. Δύο φακέλοι με αυτιά και λάστιχο. (Ο ένας κόκκινος και ο άλλος κίτρινος, θα μένουν στο σχολείο και θα φυλάσσονται σε αυτούς διάφορες εργασίες των παιδιών, ατομικές ή ομαδικές. Στο εξωτερικό μέρος του φακέλου να γραφτεί το ονοματεπώνυμο του παιδιού ή να τοποθετηθεί αυτοκόλλητη ετικέτα με τα στοιχεία του.)

17. Ένα βαλιτσάκι με κυβάκια μαθηματικών για  την Α΄τάξη (απαραίτητο για τη σωστή διδασκαλία των μαθηματικών)

18. Αυτοκόλλητες ετικέτες (βάλτε σε όλα τα σχολικά είδη που θα φέρνει το παιδί στο σχολείο και δε διαθέτουν άλλον τρόπο να σημειωθεί το όνομά του - ιδιαίτερα στην κασετίνα του, το θερμός, το ταπεράκι). (Βρείτε τρόπο να σημειώσετε το όνομα του παιδιού και στο μπουφάν του, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα μπουφάν χάνονται στο σχολείο κάθε χρόνο.)

19. Τελείως προαιρετικά μπορείτε να εξοπλίσετε το γραφείο του παιδιού σας στο σπίτι με συρραπτικό και διακορευτή (να ανοίγει τρυπούλες στα φύλλα για να τοποθετούνται σε ντοσιέ).
______________________________

Σας παρακαλούμε να μη χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο βοήθημα του εμπορίου (π.χ. καρτέλες πρώτης ανάγνωσης ή σχετικά βοηθητικά βιβλία) διότι αντί να ωφελήσετε το παιδί σας μπορεί να του προκαλέσετε δυσχέρειες στην εκμάθηση της ανάγνωσης και της γραφής.

Κλείνοντας θα τονίσουμε και πάλι πως δεν είναι απαραίτητο να προμηθευτείτε όλα τα παραπάνω είδη. Διαλέξτε εσείς τι μπορείτε και θέλετε να αγοράσετε ώστε να διευκολύνετε το παιδί σας στην παρακολούθηση των δραστηριοτήτων της τάξης. Ειδικά όσον αφορά τα υλικά της χειροτεχνίας καθώς ο δάσκαλος θα βρίσκει πάντα τρόπο να απασχοληθεί και όποιο παιδάκι δεν έχει κάποια υλικά. Πχ θα μπορεί να ζωγραφίσει αντί να κάνει χαρτοκοπτική με χρωματιστές κόλες ή να εργαστεί με πλαστελίνη κλπ.
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης