ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Empty ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 23, 2018 9:10 am

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Ze_ee_10


1. "Μόνος ή Μοναδικός; Διαφορετικότητα και Ρατσισμός" Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες
Μαθητές Νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του Δημοτικού θα γνωρίσουν και θα κατανοήσουν τις έννοιες της διαφορετικότητας και του ρατσισμού μέσω της σύγχρονης εκπαιδευτικής προσέγγισης «μαθαίνοντας μέσω της Τέχνης» και ειδικότερα;

Αντλώντας ερεθίσματα από τα εκθέματα, έργα ζωγραφικής και κατασκευές που έχουν δημιουργήσει συνομήλικοί τους
με την καθοδήγηση του ερμηνευτή
με τη βοήθεια οπτικοακουστικών μέσων
με φύλλα εργασίας
αξιοποιώντας ποικίλα εκφραστικά μέσα και εικαστικά παιχνίδια
Όλα τα προγράμματα ολοκληρώνονται με εργαστήριο ζωγραφικής, όπου κάθε μαθητής δημιουργεί ατομικό έργο.

Τα προγράμματα σχεδιάζονται από το Εκπαιδευτικό τμήμα του Μουσείου ανάλογα με την ηλικία των μαθητών στους οποίους απευθύνονται.

Στο τέλος του προγράμματος δίδεται εκπαιδευτικό πακέτο το οποίο περιέχει υλικό για την περαιτέρω επεξεργασία του θέματος από τον εκπαιδευτικό στην τάξη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Ze_ee_11

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ

Διάρκεια 90': 09.10-10.40 το πρώτο πρόγραμμα / 10.45-12.15 το δεύτερο

Η ώρα έναρξης του πρώτου προγράμματος μπορεί να διαμορφωθεί, με καθυστέρηση έως το αργότερο στις 10.00 υπο την προϋπόθεση ότι το σχολείο θα κλείσει και τα 4 προγράμματα που πραγματοποιούνται στο Μουσείο (δηλ. το πρώτο και το δεύτερο πρόγραμμα και στους 2 εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, σύνολο τέσσερα προγράμματα)

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές: Νηπιαγωγείο - Α΄ / Β΄- Γ΄ Δημοτικού / Δ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού
Ημέρες πραγματοποίησης: Τρίτη-Παρασκευή / Χώρος πραγματοποίησης: στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, στον αντίστοιχο εκθεσιακό χώρο
Κόστος συμμετοχής: 3 € για κάθε μαθητή. Όλα τα υλικά διατίθενται από το Μουσείο

Δηλώσεις συμμετοχής: τηλεφωνικά 210 3312 621 & 210 3312 750 / Ώρες λειτουργίας Γραμματείας: Τρίτη - Σάββατο 10.00-14.00
Απαραίτητη η επιβεβαίωση της συμμετοχής 10 μέρες πριν την επίσκεψη

Η έκθεση παρουσιάζει 114 εκθέματα, έργα ζωγραφικής, comics και κατασκευές παιδιών 4-14 ετών. Τα έργα προέρχονται από την ευρύτερη συλλογή του Μουσείου, από [...]

http://www.childrensartmuseum.gr/view_sub_subpage/19/1-monos-i-monadikos-diaforetikotita--ratsismos-2-frontizw-me-tehni


Επικοινωνία
Ώρες λειτουργίας
Tρίτη - Σάββατο: 10.00 - 14.00
Kυριακή: 11.00 - 14.00
Το Μουσείο παραμένει κλειστό κάθε Δευτέρα και τις επίσημες αργίες

Εισιτήριο: 3 €. Δωρεάν είσοδος με την επίδειξη άδειας δωρεάν εισόδου σε Μουσεία.

Για πληροφορίες
Ώρες λειτουργίας Γραμματείας: Tρίτη - Σάββατο: 10.00 - 14.00, Kυριακή: 11.00 - 14.00

MOYΣEIO Eλληνικής ΠAIΔIKHΣ TEXNHΣ
Kόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα
, 105 58 Aθήνα
T. 210 3312 621 & 210 33 12 750
Τ. & F. 210 33 13 734
Πλησιέστεροι σταθμοί Μετρό: Σύνταγμα, Μοναστηράκι, Ακρόπολη
P: Ν. Νικοδήμου & Βουλής, Φιλελλήνων
www.childrensartmuseum.gr
contact@childrensartmuseum.gr

ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Empty Απ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 23, 2018 9:30 am

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 79 ΤΟΥ 2017

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
Άρθρο 16

Σχολικές δράσεις στο πλαίσιο της σχολικής ζωής


1. Σχολικές δράσεις θεωρούνται όλες οι προγραμματισμένες και κατάλληλα σχεδιασμένες δράσεις του σχολείου που συμπληρώνουν και εμπλουτίζουν τα προγράμματα σπουδών. Πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου, εντός ή/και εκτός του σχολείου και σε συνεργασία με άλλα σχολεία ή/και με άλλους φορείς (όπως Μουσεία, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σχολικά δίκτυα, επιστημονικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, βιβλιοθήκες, φυσιολατρικές λέσχες κ.λπ.). Οι δράσεις αυτές έχουν διεπιστημονικό/διαθεματικό, βιωματικό χαρακτήρα και ενθαρρύνουν τη διερεύνηση. Αποσκοπούν στον εμπλουτισμό του περιεχομένου των προγραμμάτων σπουδών, στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών, στην αισθητική καλλιέργεια, στην έκφραση της δημιουργικότητας, στη συνεργατικότητα, στην ανάπτυξη της αυτονομίας και της υπευθυνότητας και στην ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Οι σχολικές δράσεις συντελούν στην ανάπτυξη του δημοκρατικού ήθους, στο άνοιγμα του σχολείου στην τοπική κοινότητα και επιτελούν αντισταθμιστικό ρόλο παρέχοντας τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετέχουν σε δραστηριότητες που διευρύνουν τους ορίζοντές τους.

2. Στις σχολικές δράσεις συμπεριλαμβάνονται:

α) όσες δράσεις πραγματοποιούνται εκτός σχολείου και απαιτούν μετακίνηση των μαθητών από το σχολείο, όπως η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή, οι εκπαιδευτικές ανταλλαγές, οι διδακτικές επισκέψεις, οι πολιτιστικές δράσεις, οι αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες επιστημονικού περιεχομένου κ.λπ.. Για τη συμμετοχή των μαθητών στις παραπάνω δράσεις απαιτείται η έγγραφη σύμφωνη γνώμη των Γονέων και Κηδεμόνων τους,

β) όσες δράσεις πραγματοποιούνται εντός σχολείου, όπως είναι οι επισκέψεις και εκδηλώσεις καλλιτεχνών μουσικής, θεάτρου, χορού, εικαστικών τεχνών ή ειδικών επιστημόνων που καλούνται στο σχολείο ή την τάξη/ τμήμα για να υλοποιούν προγράμματα και δραστηριότητες που προάγουν την εκπαιδευτική διαδικασία, οι εκθέσεις έργων μαθητών, οι τοπικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι χορωδίες, οι χορευτικές παραστάσεις, οι αθλητικοί αγώνες, οι σχολικές εορτές, οι εκθέσεις βιβλίων κ.λπ.,

γ) εκπαιδευτικές επισκέψεις ή έξοδοι των μαθητών σε κοντινή απόσταση από το σχολείο, περιορισμένης χρονικής διάρκειας και όχι μεγαλύτερης των δύο διδακτικών ωρών, που υλοποιούνται στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων, της βιωματικής μάθησης και του ευρύτερου ανοίγματος του σχολείου στην κοινωνία.

Για τη συμμετοχή των μαθητών στις παραπάνω δράσεις απαιτείται η έγγραφη συναίνεση των Γονέων και Κηδεμόνων τους.

Στις δραστηριότητες που αναφέρονται στην περίπτωση 2γ του παρόντος άρθρου υπεύθυνος συνοδός εκπαιδευτικός ορίζεται αποκλειστικά και μόνο ο εκπαιδευτικός ο οποίος σύμφωνα με το ΕΩΠ διδάσκει τη συγκεκριμένη διδακτική/-ες ώρα/-ες στη/στο τάξη/τμήμα.

Οι δραστηριότητες που αναφέρονται στις περιπτώσεις 2α και 2γ του παρόντος άρθρου πραγματοποιούνται με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν σε αυτές τα δύο τρίτα (2/3) των μαθητών του τμήματος.


3. Οι σχολικές δράσεις που αναφέρονται στα εδάφια α και β της παρ. 2 του παρόντος άρθρου εντάσσονται στον ετήσιο ή στον τριμηνιαίο προγραμματισμό που κάνει το κάθε σχολείο, μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Στη συνέχεια υποβάλλονται για ενημέρωση στον Σχολικό Σύμβουλο, ο οποίος μπορεί να διατυπώνει τις δικές του τυχόν παρατηρήσεις και προτάσεις. Η επιλογή και ο προγραμματισμός των δράσεων αυτών πρέπει να λαμβάνει υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια τα οποία ορίζονται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π).

Πέραν των κριτηρίων αυτών ο προγραμματισμός πρέπει να περιλαμβάνει ακριβή στοιχεία σχετικά με τον χρόνο και τον τόπο υλοποίησης των δράσεων, τους όρους που διασφαλίζουν την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών, τις τάξεις/τμήματα που συμμετέχουν, τους υπεύθυνους συνοδούς εκπαιδευτικούς κ.λπ.. Στην περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο είναι απαραίτητες αλλαγές στον αρχικό προγραμματισμό, επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία.

Το σχολείο ενημερώνει εγκαίρως τους γονείς/ κηδεμόνες για τις σχολικές δράσεις που έχει προγραμματίσει είτε κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους είτε κατά τη διάρκεια ενός τριμήνου.

4. Οι σχολικές δράσεις της παρ. 2γ του παρόντος άρθρου μπορούν να μην εντάσσονται στον ετήσιο ή τριμηνιαίο προγραμματισμό του σχολείου, να είναι έκτακτες μετακινήσεις των μαθητών και σε αυτήν την περίπτωση να εγκρίνονται από τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου, μετά από τη σχετική εισήγηση των διδασκόντων, τη γραπτή ή προφορική ενημέρωση του Σχολικού Συμβούλου και λαμβάνοντας υπόψη τα κριτήρια που ορίζονται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτική Πολιτικής (Ι.Ε.Π.). Οι μετακινήσεις αυτές μπορεί να αφορούν είτε όλο το σχολείο είτε τάξη και τμήμα.

5. Οι σχολικές δράσεις που αναφέρονται στα εδάφια α και β της παρ. 2 του παρόντος άρθρου δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις εννέα (9) για κάθε διδακτικό έτος, πλην της ημερήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής, και αυτές που αναφέρονται στο εδάφιο γ δεν μπορούν να υπερβαίνουν τις έξι (6) για κάθε διδακτικό έτος.

6. Η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή δύναται να πραγματοποιείται μία φορά ανά διδακτικό έτος. Στην εκπαιδευτική εκδρομή μπορούν να συμμετέχουν και οι γονείς των μαθητών ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων. Σε κάθε περίπτωση την ευθύνη για την οργάνωση της ημερήσιας εκδρομής και την επιτήρηση των μαθητών την έχουν οι εκπαιδευτικοί.

Η εκδρομή αυτή γίνεται ανά σχολείο ή ανά τάξεις και όχι ανά τμήμα. Εξαιρετικά, είναι δυνατή η πραγματοποίηση χωριστής ημερήσιας εκδρομής από μια τάξη, ύστερα από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και εφόσον αυτό το επιβάλλουν ιδιαίτεροι παιδαγωγικοί λόγοι.

Για την πραγματοποίηση ημερήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής απαιτείται η συμμετοχή των τριών τετάρτων (3/4) του συνόλου των μαθητών των τάξεων για τις οποίες οργανώνεται η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή.

Στο πρακτικό του Συλλόγου Διδασκόντων αναφέρονται o τόπος πραγματοποίησης της εκδρομής, ο χρόνος αναχώρησης και επιστροφής, το μέσο μεταφοράς, οι εκπαιδευτικοί που θα συνοδεύσουν τους μαθητές καθώς και το όνομα του υπευθύνου της εκδρομής. Αντίγραφο του πρακτικού υποβάλλεται στον Σχολικό Σύμβουλο και στον οικείο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για έγκριση.

7. Στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ανταλλαγών και της φιλοξενίας ειδικών φορέων πραγματοποιούνται επισκέψεις στο εσωτερικό ή εξωτερικό με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν διανυκτερεύσεις. Οι διδακτικές επισκέψεις στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης οι οποίες πραγματοποιούνται με έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπορεί να περιλαμβάνουν διανυκτερεύσεις.

8. Οι διδακτικές επισκέψεις πραγματοποιούνται σε χώρους ιστορικής και πολιτιστικής αναφοράς ή σε χώρους τεχνολογικού ή επιστημονικού ενδιαφέροντος, όπως είναι τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι, τα αρχιτεκτονικά μνημεία, οι εκκλησίες, τα εργαστήρια καλλιτεχνών, τα θέατρα, οι χώροι παραστάσεων, τα πλανητάρια, τα ενυδρεία κ.λπ. και έχουν σκοπό να διευρύνουν τον πολιτιστικό ορίζοντα των μαθητών και να τους ενθαρρύνουν να κατανοήσουν και να εξοικειωθούν με τον φυσικό και κατασκευασμένο κόσμο. Προκειμένου οι διδακτικές επισκέψεις να ανταποκρίνονται σε παιδαγωγικούς και διδακτικούς στόχους απαιτείται ο κατάλληλος σχεδιασμός τους, ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει:

α) τους επιδιωκόμενους σκοπούς και στόχους,
β) τις δραστηριότητες προετοιμασίας μελέτης του θέματος μέσα στην τάξη,
γ) τις δραστηριότητες στον χώρο της επίσκεψης και
δ) την αποτίμηση της όλης διαδικασίας και την εξαγωγή των αναγκαίων εκτιμήσεων και ανατροφοδοτήσεων.

Κάθε διδακτική επίσκεψη πραγματοποιείται με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχουν σε αυτή τουλάχιστον τα τρία τέταρτα (3/4) των μαθητών κάθε τμήματος/τάξης.

9. Στις σχολικές δράσεις μπορεί να πάρει μέρος όλο το σχολείο ή μερικές τάξεις, Η συμμετοχή των μαθητών σε αυτές μπορεί και να παραταθεί πέραν του διδακτικού ωραρίου, μέχρι και δύο διδακτικές ώρες, για τις περιπτώσεις που αυτό καθίσταται αναγκαίο για την ολοκλήρωση μιας δραστηριότητας.

10. Η συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών στις σχολικές δράσεις είναι υποχρεωτική. Μεταφορά ωραρίου εργασίας σε απογευματινές ώρες για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων δύναται να πραγματοποιηθεί έως δύο φορές ανά διδακτικό έτος με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων για την οποία ενημερώνονται ο Σχολικός Σύμβουλος και ο οικείος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

11. Η συμμετοχή των μαθητών στις σχολικές δράσεις αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας και προϋποθέτει την έγγραφη συναίνεση συμμετοχής από τους γονείς/κηδεμόνες. Οι μαθητές που δεν παίρνουν μέρος στις δραστηριότητες στις οποίες απαιτείται μετακίνηση, αποχωρούν από το σχολείο με συνοδεία των γονέων τους.

12. Η παρουσία τρίτων προσώπων στο σχολείο στο πλαίσιο των δράσεων που αναφέρονται στο εδάφιο β της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και την ενημέρωση του Σχολικού Συμβούλου. Εξαίρεση αποτελεί η παρουσία φοιτητών/σπουδαστών για την πρακτική τους άσκηση ή κάθε άλλη περίπτωση που ορίζεται από τις ισχύουσες ειδικές διατάξεις.
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Empty Απ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 23, 2018 9:36 am

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Ze_ee_12

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Ze_ee_13

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Ze_ee_14

Η επίσκεψη αυτή μπορεί να συνδυαστεί με κάποια άλλη. Ώστε μαζί με το πρόγραμμα σε κάποιο μουσείο να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά και για ψυχαγωγία έτσι όπως την αντιλαμβάνονται τα μυαλουδάκια τους.

ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Empty Απ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 23, 2018 3:56 pm

ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

http://school.hellenic-cosmos.gr/

Σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα 2018-2019

Ο «Ελληνικός Κόσμος» υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με καινούρια εκπαιδευτικά προγράμματα και νέες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται από το Τμήμα Μουσειοπαιδαγωγών.

Τα παιδιά παρακινούνται να συνεργαστούν, να παρατηρήσουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν.

Πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 212 254 0000

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Z_o_0210

Σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα

Τα ζώα ζητούν το δίκιο τους

Σε συνεργασία με την ANIMAL ACTION – δράση για τα ζώα στην Ελλάδα

Με αφορμή το αρχαίο ινδικό παραμύθι «Η δίκη των Ζώων» που ταξίδευσε ως τις μέρες μας μέσω των παραμυθάδων, μεταφερόμαστε σε ένα μακρινό νησί όπου αρχικά δεν υπήρχαν άνθρωποι…μέσα από δραστηριότητες κίνησης, ήχου και ρυθμού, θεατρικού παιχνιδιού, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των παιδιών. «Ζώα και παιδιά» ή «παιδιά και ζώα» συμμετέχουν ενεργά στη δίκη και η ιστορία εξελίσσεται σε ένα φιλοσοφικό διάλογο, μεταξύ ζώων και ανθρώπου, ο οποίος διαφωτίζει τη σχέση όλων των στοιχείων της φύσης και τη σημασία του καθενός για τη ζωή πάνω στη γη.

Το πρόγραμμα:

Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού.

Μπορεί να δεχθεί μέχρι 60 μαθητές.Η ελιά. Το δέντρο, ο καρπός και ο χυμός του. Το χρυσάφι της ελληνικής γης

Αναζητάμε την ιστορία της ελιάς, αλλά και τη σπουδαιότητά της για την Ελλάδα και ολόκληρη τη Μεσόγειο. Ένα δέντρο δεμένο με την ιστορία του τόπου μας, την καθημερινότητα και την ελληνική διατροφή.

Το πρόγραμμα:
Απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ' Δημοτικού.

Μπορεί να δεχτεί μέχρι πενήντα μαθητές.
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Empty Απ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 23, 2018 4:26 pm

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΧΕΛΩΝΑΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ (ΑΡΧΕΛΩΝ)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Edu-re10

Κάθε σχολική χρονιά μεγάλος αριθμός μαθητών επισκέπτονται οργανωμένα σε καθημερινή βάση (Δευτέρα έως Παρασκευή) το Κ.Δ.Θ.Χ., όπου παίρνουν μέρος σε προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Τα προγράμματα αυτά απευθύνονται σε μαθητές από την προσχολική ηλικία μέχρι και τους τελειόφοιτους του Λυκείου. Έτσι, ανάλογα με τις ηλικιακές ανάγκες κάθε ομάδας, τα ενδιαφέροντα και τις δεξιοτεχνίες των μαθητών, επιτυγχάνεται η μέγιστη αφομοίωση της πληροφόρησης μέσα από τις ευχάριστες δραστηριότητες συμμετοχής και δημιουργίας. Αναπόσπαστο κομμάτι των προγραμμάτων είναι η ξενάγηση στις δεξαμενές με τις τραυματισμένες χελώνες, προβολή παρουσίασης με εικόνες και συζήτηση με τους μαθητές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Zoieze10

_______________________________________
Για να κλείσετε ραντεβού να μας επισκεφθείτε στο Κέντρο Διάσωσης στην Γλυφάδα αλλά και για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: education@archelon.gr και στα τηλέφωνα: 210 8982600 ή 6932640949 (κα. Ανθούλα Τόγια, υπευθ. Προγρ. Περιβαλλοντικής Αγωγής), 2105231342 (κα. Έλλη Ταραμπέ, υπευθ. Επικοινωνίας).

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Η παραπάνω επίσκεψη μπορεί να συνδυαστεί με συμβολικό καθαρισμό της γειτονικής παραλίας,  όπως προβλέπεται και από το πρόγραμμα της Helmepa Junior που έχουμε σκοπό να υλοποιήσουμε φέτος με αντικείμενο την προστασία της θάλασσας και των ακτών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Zoieze11
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Empty Απ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 23, 2018 4:44 pm

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ HELMEPA

H HELMEPA λειτουργεί δύο περιβαλλοντικές εκθέσεις που φιλοξενούν οι Εταιρείες-Μέλη Ceres και Costamare Shipping Co. SA στα κτήριά τους στον Πειραιά και το Παλαιό Φάληρο αντίστοιχα. Και οι δύο εκθέσεις είναι ανοιχτές στο κοινό, κατόπιν συνεννόησης με τη HELΜΕPA σχετικά με την ημέρα και ώρα της επίσκεψης, ενώ η ξενάγηση σε αυτές πραγματοποιείται από στελέχη της HELMEPA εξειδικευμένα στις περιβαλλοντικές επιστήμες.

Συγκεκριμένα, η έκθεση στο κτήριο της Εταιρείας-Μέλους Ceres στην Ακτή Μιαούλη 69 στον Πειραιά, είναι ανοιχτή σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, αλλά και σε φοιτητές, σπουδαστές και ομάδες νέων ή και μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων. Αν ενδιαφέρεστε να επισκεφτείτε την έκθεσή μας στον Πειραιά, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210-9343088 ή στα email helmepajunior@helmepajunior.gr (για δημοτικά σχολεία) και environment@helmepa.gr.

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ HELMEPA ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CERES

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Hpim6213H περιβαλλοντική έκθεση της HELMEPA που φιλοξενεί η εταιρεία-Μέλος Costamare Shipping Co. SA στο κτήριό τους στην οδό Ζεφύρου 60, Παλαιό Φάληρο, απευθύνεται μόνο σε μαθητές δημοτικών σχολείων. Για να κανονίσετε επίσκεψη στην έκθεση, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο 210-9343088 ή το email helmepajunior@helmepajunior.gr.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ HELMEPA ΣΤΗΝ COSTAMARE SHIPPING CO. S.A.

(Σημειώνεται ότι η HELMEPA προσφέρει σε δημόσια δημοτικά σχολεία δωρεάν μεταφορά προς και από τις εκθέσεις της, κατόπιν επικοινωνίας του ενδιαφερόμενου εκπαιδευτικού με τους υπεύθυνους του προγράμματος “Παιδική HELMEPA” στο τηλέφωνο 210-9343088 ή το email helmepajunior@helmepajunior.gr)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Hpim6214
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Empty Απ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 23, 2018 10:01 pm

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ


http://www.parnitha.gr/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Cimg0411


Χώρος που διαθέτει εκτός από αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδότοπο αφενός εργαστήρι αγγειοπλάστη όπου τα παιδιά παρακολουθούν πώς γίνονται τα πήλινα αντικείμενα και αφετέρου ένα πλούσιο μουσείο παλαιών επαγγελμάτων. 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Cimg0410


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Cimg0412


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Cimg0413


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις χρεώσεις των προγραμμάτων και την ημερομηνία των εκδρομών παρακαλούμε τηλεφωνήστε εγκαίρως στο τηλ. 210 2486000/κιν. 6944783858


http://www.parnitha.gr/ekdromes/sxolikes-ekdromes-athina.html
Στο δεύτερο πρόγραμμα, η εκδρομή γίνεται κυρίως για το Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων και το Εργαστήρι Κεραμικής. Τα παιδιά (τμήματα 20-30 παιδιών) θα επισκεφθούν το Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων (από 09:30-11:00 ή από 11:00 - 12:30) και θα ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ στο Εργαστήρι Κεραμικής όπου άριστος αγγειοπλάστης θα κατασκευάσει στον τροχό κεραμικά και θα διδάξει τα μικρά παιδιά να κάνουν πηλοπλαστική ή να ζωγραφίσουν πήλινα, και τα μεγαλύτερα να δοκιμάσουν να κατασκευάσουν πήλινα στους 8 τροχούς του αγγειοπλάστη. Ένα πήλινο θα το πάρουν μαζί τους. Στον υπόλοιπο χρόνο της εκδρομής, μετά το Μουσείο ή πριν, (ανάλογα με την περίοδο επίσκεψης) τα παιδιά της Α και Β τάξης θα ξεφαντώσουν στο τρενάκι στο καρουσέλ και στον παιδότοπο με τα φουσκωτά (παρουσία ψυχαγωγών) ενώ στα μεγαλύτερα παιδιά θα δοθούν ΔΩΡΕΑΝ 2 μάρκες (αξίας 4 €) για συγκρουόμενα αυτοκίνητα και τραμπολίνο.

Με το πρόγραμμα αυτό έρχονται μεμονωμένες τάξεις.

Πρώτο τμήμα: 09:30 - 11:00 Μουσείο και 11:00 - 12:30 Παιχνίδι με δώρο 2 μάρκες ανά παιδί.

Δεύτερο τμήμα: 09:30 - 11:00 Παιχνίδι με δώρο 2 μάρκες ανά παιδί και 11:00 - 12:30 Μουσείο 


ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ
ΠΑΡΝΗΘΑ Α.Ε.Τ.Ε
Τέρμα Καραϊσκάκη (Ρόδων)
13341, Άνω Λιόσια
Τηλ. 210 2486000
Κινητό: 6944 734 894, 6944 783 858
E-mail:info@parnitha.gr
G.P.S. : Οδός Ρόδων 'Ανω Λιόσια

Χειμερινό Ωράριο Λειτουργίας Πάρκου:
Δευτέρα – Παρασκευή: 17:30 – 21:30
Σάββατο, Κυριακή & Αργίες: 11:00 – 21:00
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Empty Απ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 23, 2018 11:24 pm

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

Θεατρική σεζόν 2018 - 2019


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Zie_ei10

Δύο νέες παραγωγές και πάλι φέτος  από την Κάρμεν Ρουγγέρη και τους συνεργάτες της. Δύο παραγωγές που ψήφισαν και πάλι τα ίδια τα παιδιά την προηγούμενη χρονιά.

ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΡΓΟΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ


ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

ΤΟ ΒΑΛΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΚαι στις δύο παραγωγές το κείμενο υπογράφει η Κάρμεν Ρουγγέρη, ενώ στην Αργοναυτική εκστρατεία την σκηνοθεσία υπογράφουν οι Κάρμεν Ρουγγέρη και η Χριστίνα Κουλουμπή.


Στην «Αργοναυτική Εκστρατεία»το έργο μας θα ξεκινήσει με τον μύθο του Φρίξου και της Έλλης ώστε να καταλάβουν τα παιδιά τι ακριβώς είναι το χρυσόμαλλο δέρας.

Από κει και ύστερα θα παρακολουθήσουν τη γέννηση του Ιάσονα.

Το μεγάλωμά του δίπλα στον Κένταυρο Χείρωνα.

Θα μάθουν ακόμα πώς και από ποιον κατασκευάστηκε η Αργώ.

Πώς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιάσονα όλα τα αντρειωμένα παλικάρια της Ελλάδας.

Ύστερα, μαζί με τους Αργοναύτες θα ταξιδέψουν  μέχρι την Κολχίδα.

Εκεί ο Ιάσονας θα γνωρίσει την Μήδεια, η οποία και θα τον βοηθήσει να πάρει το χρυσόμαλλο Δέρας.

Και βέβαια όλα αυτά θα είναι μελετημένα και τεκμηριωμένα μέσα από την υπέροχη Ελληνική μυθολογία μας.

Η μουσική στην παράσταση αυτή θα είναι εμπνευσμένη από τις μελωδίες και τα τραγούδια του Πόντου.


Στο «Βαλς με τα παραμύθια» η Κάρμεν Ρουγγέρη θα γνωρίσει αυτή την φορά στα παιδιά και σε όλη την οικογένεια τον ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΒΑΛΣ τον Γιόχαν Στράους και την υπέροχη μουσική του μέσα από έξι επιλεγμένα παραμύθια που αναδεικνύουν τις πραγματικές αξίες της ζωής όπως είναι: η ΑΓΑΠΗ, η ΣΥΝΕΠΕΙΑ, η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ και η ΚΑΛΟΣΥΝΗ…..

Και στα δυο έργα τα σκηνικά και τα κοστούμια πολύχρωμα, παραμυθένια και προσεγμένα στην λεπτομέρεια, υπογράφει όπως πάντα η Χριστίνα Κουλουμπή, την κίνηση, τις χορογραφίες και τους φωτισμούς ο Πέτρος Γάλλιας, την μουσική προσαρμογή ο Αντώνης Δελαπόρτας και τους στίχους ο Ανδρέας Κουλουμπής.

Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.Πληροφορίες: www.karmenrouggeri.gr


Πληροφορίες – Κρατήσεις -  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: 215 5508270 – 210 3418579 –

210 3418550 – e-mail: k.rouggeriskini1@gmail.com

Πληροφορίες – Κρατήσεις – ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ: 210 3417000 – 6945373097 – 6944273923 –

e-mail: k.rouggeriskini2@gmail.com________________________________

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης,

Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, Τ.Κ. 177 78

Τηλ. 210 3418550 & 210 3418579


ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ

Διεύθυνση:  Πειραιώς 115,Γκάζι

Τηλέφωνο:  210 3417000 – 6945373097 – 6944273923
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Empty Απ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 23, 2018 11:35 pm

http://www.atticapark.com/

ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ


Τα Βιωματικά Προγράμματα αποτελούν εκπαιδευτικά προγράμματα όπου γίνεται μια βιωματική προσέγγιση των θεμάτων που θίγουν, και περιλαμβάνουν την επαφή με τα ζώα και με αντικείμενα από τη φύση, παρουσιάσεις με εικόνα και ήχο στο διαδραστικό πίνακα του Εκπαιδευτικού Κέντρου , βίντεο, εκπαιδευτικά παιχνίδια και κατασκευές κ.ά.

Ηλικίες 5-7 ετών

1. Τα Ζώα της Φάρμας

Ανακαλύψτε τον κόσμο των οικόσιτων ζώων και τις διαφορές τους με τα άγριά ζώα, τα προϊόντα που μας δίνουν, πως συμπεριφέρονται και πως τα φροντίζουμε. Ταΐστε τα ζώα της Φάρμας του Αττικού Πάρκου και γνωρίστε από κοντά τα κατοικίδια του Εκπαιδευτικού Κέντρου, τα Κουνελάκια, τα Ινδικά Χοιρίδια, τα Ποντικάκια και πολλά άλλα.

Εκπαιδευτικό Υλικό για τους μαθητές:

Αντιστοιχίζω τα ζώα με τις τροφές που μας δίνουν
Αφαίρεση με τα ζώα της φάρμας
Πρόσθεση με τα ζώα της φάρμας
Μαθηματικά με τα ζώα της φάρμας
Χρωματίζω την κοτούλα
Μάσκα Κουνέλι
Μάσκα Αγελάδα
Παρουσίαση με πληροφορίες για τα Ζώα της Φάρμας

2. Η Διατροφή των Ζώων

Ο Λευκός ρινόκερος μπορεί να είναι πελώριος αλλά τρώει μόνο χορταράκι. Εδώ στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο συμβιώνει αρμονικά με τους Γατόπαρδους, τα ταχύτερα σαρκοφάγα της ξηράς. Μάθετε για την διατροφή των ζώων μέσα από έναν παιγνιώδη τρόπο, βοηθήστε στο τάισμα της καμηλοπάρδαλης και των χιμπατζήδων και παρατηρήστε τα ράμφη των πουλιών και των διαφορετικών τρόπων που τρώνε.

Η διάρκεια των παραπάνω βιωματικών προγραμμάτων είναι 1 ώρα ενώ το κόστος ανέρχεται στα 60 ευρώ. Οι επιβλέποντες γονείς και οι δάσκαλοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα δωρεάν.Το όριο συμμετοχής είναι έως 30 άτομα, ενώ για νηπιαγωγεία και προσχολικούς σταθμούς έως 20 άτομα.

Για να προετοιμαστούν οι συμμετέχοντες και να έχουν δραστηριότητες κατά την επίσκεψή τους στο Πάρκο, θα σας αποστέλλεται δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό πριν την επίσκεψή σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο: 210-6634724 (εσωτ.201) ή στο 6951689337 ή στείλτε μήνυμα στο email: education@atticapark.gr

ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Empty Απ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 23, 2018 11:46 pm

ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ - ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Lucia. Το μυστικό των πεφταστεριών (Προβολή ΜΟΝΟ για Σχολεία)


Ψηφιακή Παράσταση Θόλου

Διάρκεια: 30΄

Προτείνεται για Ηλικίες 5+

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Lucias10


Οι αγαπημένοι μας ήρωες, Τζέιμς Χειμέριος, ο ταξιδιάρης πιγκουίνος από τον Νότιο Πόλο και ο Βλαδίμηρος Τσέχοφ, ο φιλικός αρκούδος από τον Βόρειο Πόλο, συνεχίζουν το ταξίδι τους στο Διάστημα πάνω στο αυτοσχέδιο διαστημόπλοιό τους, το Polaris. Χτυπημένοι από έναν μετεωρίτη, θα καταπέσουν στους πρόποδες μίας Προκολομβιανής πυραμίδας και θα συναντήσουν την Λουτσία, ένα κολιμπρί ….που λατρεύει τα βράχια. Αναρωτιούνται για τα πεφταστέρια και τους μετεωρίτες και γι’ αυτό ταξιδεύουν ως το φεγγάρι κι από εκεί ως την ζώνη των αστεροειδών, ώσπου τελικά καταλήγουν στον πυρήνα ενός κομήτη! Υποθέσεις, παρατηρήσεις και ανάλυση θα τους βοηθήσουν να βρουν τις απαντήσεις που αναζητούν και να επιστρέψουν με επιτυχία πίσω στην Γη! Μία συναρπαστική ιστορία που συνδυάζει την γνώση με πλούσια και εντυπωσιακά γραφικά εφέ.

(Παραγωγή: Saint-Etienne Planetarium, 2018)

Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, ώρα 11.30, για το διάστημα από 1η Οκτ έως 11 Νοέμβρη.


Επικοινωνία
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Παλ. Φάληρο
(Είσοδος από Πεντέλης 11)

Τηλ: 210 9469600

Fax:210 9417372

Email: info@eef.edu.gr
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Empty Απ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 23, 2018 11:56 pm

ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ (ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ)

Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, 175 61 Παλαιό Φάληρο

Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή: 10:00 - 18:00
Κλειστό Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και τον Αύγουστο (09-26.08.2018).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τηλ.: 212 6875280
Email: toy-museum@benaki.gr

Τηλ. Πωλητηρίου: 212 6875295

Τηλ. Εκπαίδευση: 210 3671 067-9 (Δευτέρα – Πέμπτη, 10:00 -14:00)

_________________________________

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

[...] Νέοι κάτω των 22 ετών


_________________________________________________________

Συνδυασμός με επίσκεψη στο Πάρκο Φλοίσβου που είναι απέναντι
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Empty Απ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Σεπ 24, 2018 12:01 am

https://www.gnhm.gr/visit/permanent-exhibition-natural-history/

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ 11170810

Επισκέψεις Σχολείων

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να κλείνουν ημερομηνία και ώρα για την επίσκεψή τους.

H είσοδος και η έξοδος των σχολείων στο Μουσείο γίνεται τις καθημερινές μόνο από το Κέντρο Γαία, Όθωνος 100, και τα Σαββατοκύριακα μόνο από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Λεβίδου 13.

Επικοινωνία με το Εκπαιδευτικό Τμήμα

Για κάθε πληροφορία σχετική με εκπαιδευτικές επισκέψεις ή άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες μπορείτε να ανατρέξετε στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ιστοσελίδας του Μουσείου.

Για οποιαδήποτε απορία σχετική:

με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου, μπορείτε να τηλεφωνείτε στην Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τμήματος του Μουσείου Γουλανδρή , κα Λίλυ Ιακωβίδου – Αλευρά,
στο 210-8015870 (εσωτερικό 527), καθημερινά 9:00-14.30, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
    Fax: 210-8012001, e-mail: lalev@gnhm.gr.

με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου ΓΑΙΑ, μπορείτε να τηλεφωνείτε στην Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τμήματος του Κέντρου ΓΑΙΑ, κα Ναυσικά Παπαβλασοπούλου,
στο 210-8015870 (εσωτερικό 528),Τρίτη – Παρασκευή, 9.00 – 13.00.
    Fax: 210-8012001, e-mail: npap@gnhm.gr.


Για κρατήσεις ημερομηνίας επίσκεψης σχολικών μονάδων

1.  του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας: κα Άντζελα Θεοδωροπούλου (τηλ. 8015870, εσωτ. 550)
2. του Κέντρου ΓΑΙΑ: κα Σοφία Μασούρα (τηλ.210 8015870 εσωτ. 670)

τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και ώρες 9:00 π.μ. -14.30 μ.μ.ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ Empty Απ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Σεπ 24, 2018 12:29 am

Προγραμματίζουμε τις επισκέψεις μας
Σχολικό Έτος 2018 – 2019 / ΤΜΗΜΑ Α2

1. Μουσείο Παιδικής Τέχνης στην Πλάκα - Δηλώσεις συμμετοχής: τηλεφωνικά 210 3312 621 & 210 3312 750 / Ώρες λειτουργίας Γραμματείας: Τρίτη - Σάββατο 10.00-14.00 - Απαραίτητη η επιβεβαίωση της συμμετοχής 10 μέρες πριν την επίσκεψη

2. ΙΜΕ στην Πειραιώς – Πρόγραμμα για τα ζώα ή για την ελιά. Πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 212 254 0000

3. Helmepa – περιβαλλοντική έκθεση - H περιβαλλοντική έκθεση της HELMEPA που φιλοξενεί η εταιρεία-Μέλος Costamare Shipping Co. SA στο κτήριό τους στην οδό Ζεφύρου 60, Παλαιό Φάληρο, απευθύνεται μόνο σε μαθητές δημοτικών σχολείων. Για να κανονίσετε επίσκεψη στην έκθεση, παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το τηλέφωνο 210-9343088 ή το email helmepajunior@helmepajunior.gr.

4. Εθνικός Κήπος

5. Χελωνίτσες Γλυφάδα – Καθαρισμός Παραλίας - Για να κλείσετε ραντεβού να μας επισκεφθείτε στο Κέντρο Διάσωσης στην Γλυφάδα αλλά και για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστείτε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: education@archelon.gr και στα τηλέφωνα: 210 8982600 ή 6932640949 (κα. Ανθούλα Τόγια, υπευθ. Προγρ. Περιβαλλοντικής Αγωγής), 2105231342 (κα. Έλλη Ταραμπέ, υπευθ. Επικοινωνίας).

6. Μουσείο Παιχνιδιών; Πάρκο Φλοίσβου Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, 175 61 Παλαιό Φάληρο - Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυριακή: 10:00 - 18:00, Κλειστό Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και τον Αύγουστο (09-26.08.2018). ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Τηλ.: 212 6875280 - Email: toy-museum@benaki.gr - Τηλ. Πωλητηρίου: 212 6875295 - Τηλ. Εκπαίδευση: 210 3671 067-9 (Δευτέρα – Πέμπτη, 10:00 -14:00)

7. Θέατρο;; Κάρμεν Ρουγγέρη (Αργοναυτική ή Βαλς Παραμυθιών) Πληροφορίες: www.karmenrouggeri.gr - Πληροφορίες – Κρατήσεις - Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: 215 5508270 – 210 3418579 – 210 3418550 – e-mail: k.rouggeriskini1@gmail.com - Πληροφορίες – Κρατήσεις – ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ: 210 3417000 – 6945373097 – 6944273923 – e-mail: k.rouggeriskini2@gmail.com

8. Μουσείο Γουλανδρή - Για κρατήσεις ημερομηνίας επίσκεψης σχολικών μονάδων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας: κα Άντζελα Θεοδωροπούλου (τηλ. 8015870, εσωτ. 550) - του Κέντρου ΓΑΙΑ: κα Σοφία Μασούρα (τηλ.210 8015870 εσωτ. 670) - τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή και ώρες 9:00 π.μ. -14.30 μ.μ.

9. Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις καλέστε στο: 210-6634724 (εσωτ.201) ή στο 6951689337 ή στείλτε μήνυμα στο email: education@atticapark.gr
10. Πλανητάριο - Lucia. Το μυστικό των πεφταστεριών - Επικοινωνία ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Παλ. Φάληρο (Είσοδος από Πεντέλης 11) Τηλ: 210 9469600 Fax:210 9417372 - Email: info@eef.edu.gr -

11. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΗΘΑΣ - Τέρμα Καραϊσκάκη (Ρόδων) - 13341, Άνω Λιόσια - Τηλ. 210 2486000 - Κινητό: 6944 734 894, 6944 783 858 - E-mail:info@parnitha.gr - G.P.S. : Οδός Ρόδων 'Ανω Λιόσια
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης