ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Πήγαινε κάτω

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Δευ Δεκ 03, 2018 10:30 pm

ΔΕΥΤΕΡΑ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ: Αύριο το σχολείο είναι κλειστό - Την Πέμπτη στις 16.15 η μηνιαία ενημερωτική συνάντηση της δασκάλας της τάξης με τους γονείς των μαθητών - Επισκέφθηκε την τάξη μας σήμερα η συντονίστρια εκπαιδευτικού έργου - δόθηκε στα παιδιά έντυπο υπεύθυνης δήλωσης για τη διδακτική επίσκεψη που έχουμε την Παρασκευή σε θέατρο.

ΓΛΩΣΣΑ: Ολοκληρώσαμε τη διδασκαλία του η, Η. Πήραν αντιγραφή στο τετράδιο και δύο φωτοτυπίες (ζωγραφική του μικρού η και συμπλήρωση του άρθρου η).

Ακούσαμε το τραγουδάκι από τα Λάχανα και Χάχανα


που αυτή τη φορά είναι ένα λάχνισμα και ζητήθηκε από τα παιδιά να γράψουν στο Τετράδιο της Μελέτης Περιβάλλοντος ένα λάχνισμα που λένε τα ίδια στα παιχνίδια τους.

Εργαστήκαμε επίσης με ασκήσεις του αρχείου 3 Η ηηη.ppt  που μπορείτε να κατεβάσετε εδώ:

https://sites.google.com/site/protakiaa22018/glossa/parousiaseis-pp

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Από το χοντρό βιβλίο το μάθημα 27. (μοτίβα)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Σελίδα 50 του βιβλίου - "Το σπίτι μας"

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ: Αναφορά την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Πρόβα σκετς "Η μπουγάδα του Αϊ - Βασίλη". Οι δυσκολίες και τα εμπόδια  που συναντάμε είναι μεγάλα. Προσανατολιζόμαστε σε κάτι πιο απλό από την αρχική μας επιδίωξη για απογευματινή γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, η οποία εκείνες τις μέρες θα φιλοξενεί και το μπαζάρ του συλλόγου γονέων. Πάντως ας γίνει μια προσπάθεια να μάθουν τα λόγια τους και τα παιδιά που ακόμη δεν τα έχουν μάθει.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 836
Registration date : 31/10/2007

https://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Δευ Δεκ 10, 2018 8:45 pm

ΔΕΥΤΕΡΑ, 10/12/2018

Μετά από αρκετές ημέρες που δεν έγιναν μαθήματα, λόγω συνέλευσης των εκπαιδευτικών, ασθένειας της δασκάλας και διδακτικής επίσκεψης σε θέατρο, προσπαθήσαμε σήμερα να ξαναμπούμε στο ρυθμό της κανονικής μας εργασίας. Όμως αφενός είχαμε 3 απουσίες παιδιών και αφετέρου ο βιντεοπροβολέας με τον οποίο προβάλλουμε τα βιβλία και άλλες ασκήσεις στον πίνακα, τέθηκε εκτός λειτουργίας... Μήπως να ζητήσουμε κανένα ευχέλαιο;;; Προς το παρόν ζητήσαμε για μια ακόμη φορά τη βοήθεια των γονέων προκειμένου να έρθει τεχνίτης για τον βιντεοπροβολέα που κυριολεκτικά μας κόβει τα χέρια η ζημιά του.

ΓΛΩΣΣΑ: Ξεκινήσαμε μετά βασάνων το Γ,γ. Εστιάσαμε αρκετά στη γραφή του γ που παρουσιάζει δυσκολίες για τα παιδιά, τονίζοντας ότι μοιάζει με ένα σακουλάκι που κρέμεται κάτω από τη γραμμή.

Ανάγνωση: Διαβάσαμε το κείμενο στο βιβλίο σελ. 52 συμπληρώσαμε την άσκηση στην επόμενη σελίδα. Για το σπίτι έχουν ανάγνωση τις 3 σκιασμένες με ροζ χρωματάκι γραμμές.

Προσοχή να δοθεί στον τρόπο που μελετούν ανάγνωση τα παιδιά. Για πολλοστή φορά θα πω ότι απαγορεύεται η μέθοδος γ και α μας κάνει γα.  Το σχολείο δουλεύει ακριβώς ανάποδα και το αποτέλεσμα είναι τα παιδιά να μπλοκάρουν. Δίνω παράδειγμα από το σημερινό μάθημα:

Παίρνουμε τη λέξη "παράσταση" και την γράφουμε στο πρόχειρο του παιδιού σε συλλαβές:

πα - ρά - στα - ση

Το καλούμε να διαβάσει τις συλλαβές χτυπώντας παλαμάκια. Αν χρειάζεται το βοηθάμε κι εμείς την πρώτη φορά να πει τις συλλαβές. Μετά αναλύουμε σε φωνές:

π - α - ρ - ά - σ - τ - α - σ - η

Καλούμε το παιδί να αναγνωρίσει το κάθε γράμμα λέγοντας τη φωνή του. Σε καμία περίπτωση δε λέμε πι, άλφα, ρο κλπ. Μόνο τον ήχο που κάνει το κάθε γράμμα (αυτή είναι η φωνή του). Όπου δυσκολεύεται το παιδί και πάλι το βοηθάμε.

Αφού γίνει και αυτό, το καλούμε να διαβάσει ολόκληρη τη λέξη "παράσταση".

Κάνουμε το ίδιο και με άλλες λέξεις του κειμένου και αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις δύσκολες λέξεις.

Μπορούμε αν θέλουμε να ζητήσουμε στο παιδί να γράψει και κάποιες από τις λέξεις, στην αρχή με αντιγραφή, μετά γράφουμε τη λέξη με κενά και ζητάμε να τα συμπληρώσει:

παράστασ_    (βρες ποιο γραμματάκι λείπει για να λέει παράσταση)

_ά_α  (συμπλήρωσε τα γράμματα που λείπουν για να λέει γάτα)


Σε κάθε περίπτωση η προετοιμασία της ανάγνωσης περιλαμβάνει και τη ΜΑΓΙΣΣΑ ΑΝΑΠΟΔΗ (δηλαδή ανάγνωση του κειμένου από το τέλος προς την αρχή) και τον ΜΑΓΟ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ (διάβασμα λέξεων με ανακατεμένο τρόπο - δείχνουμε λέξεις στην τύχη να τις διαβάσει το παιδί ή του ζητάμε να μας βρει πού λέει "Γατάκι", "γελάσαμε" κλπ.


Στο τετράδιο αντιγραφής θα γράψουν το νέο γράμμα, τη λέξη ΓΑΤΑ - γάτα και τη λέξη "Γιαγιά" (κολλώντας και μια φωτογραφία της γιαγιάς ή και των γιαγιάδων). Η άσκηση αντιγραφής ολοκληρώνεται ζητώντας από το παιδί να γράψει απέξω τις λέξεις ή προτάσεις που έμαθε. (στο πρόχειρο τετράδιο)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:  Από το τετράδιο εργασιών το μάθημα 27 (μοτίβα). Καθώς δεν είχαμε βοήθεια από τον βιντεοπροβολέα, οι ασκήσεις μας παίδεψαν πολύ! Στο σπίτι πήραν να κάνουν την άσκηση 4 με ένα δικό τους μοτίβο.

Επίσης προτάθηκε στα παιδιά να κόψουν χρωματιστά καλαμάκια και να περάσουν τα κομματάκια σε πετονιά δημιουργώντας τα δικά τους μοτίβα. Ή να πάρουν χρωματισμό πηλό FIMO (που ψήνεται στην κουζίνα του σπιτιού μας) και να φτιάξουν τα δικά τους κοσμήματα με τη μέθοδο των μοτίβων.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ 10104110

_________________________________

Τον υπόλοιπο χρόνο τον αφιερώσαμε σε πρόβα για τη γιορτή... δύσκολα βέβαια τα πράγματα με τόσες απουσίες καθημερινά.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΠΟΥΣΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14/12/2018

Η δασκάλα της τάξης θα απουσιάσει για σοβαρούς προσωπικούς λόγους την ερχόμενη Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου. Για να μη χαθεί η ημέρα και να μην έρθουν σε δύσκολη θέση οι εργαζόμενοι γονείς, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να γίνει το μάθημα Γλώσσας το πρώτο δίωρο, κατόπιν τα παιδιά έχουν ένα ακόμη δίωρο με άλλους εκπαιδευτικούς. Έτσι θα μείνουν ακάλυπτες μόνο οι δύο τελευταίες διδακτικές ώρες, από 11.30 έως 13.15, χρόνος κατά τον οποίο οι μαθητές μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο και κατά τις αποφάσεις του ΣΔ για τέτοιες περιστάσεις, να μοιραστούν σε άλλες αίθουσες. Έτσι διευκολύνονται και τα παιδιά που παρακολουθούν Ολοήμερο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ Α2

Η χριστουγεννιάτικη γιορτή της τάξης μας, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιθυμίες των γονιών, θα γίνει την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 19.00, στην αίθουσα του Α2.

Οι μητέρες μπορούν αν θέλουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για διοργάνωση ενός μικρού μπουφέ (θερμή παράκληση να αποφύγουμε τις υπερβολικές ποσότητες).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΡΙΜΗΝΟΥ - ΕΛΕΓΧΟΙ

Όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής του σχολείου, την ημέρα Δευτέρα, 17/12/2018, ώρα 13.20, θα γίνει ενημέρωση γονέων για το τρίμηνο από όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Οι γονείς την ημέρα αυτή μπορούν να προσέλθουν στο σχολείο και να ενημερωθούν τη σχολική επίδοση του παιδιού τους και ό,τι άλλο αφορά τη ζωή του στο σχολείο τόσο από τη δασκάλα της τάξης όσο και τους άλλους εκπαιδευτικούς ειδικότητας που διδάσκουν στο Α2.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 836
Registration date : 31/10/2007

https://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Δεκ 11, 2018 1:03 pm

ΤΡΙΤΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΓΛΩΣΣΑ

Ολοκλήρωση της διδασκαλίας του Γ,γ.

Για το σπίτι έχουν να εξασκηθούν στην ανάγνωση διαβάζοντας το τραγουδάκι "Γιατί η γάτα κάνει μάγια", σελίδα 53 του βιβλίου.

Έχουν επίσης αντιγραφή ("Το παγόνι." - "Γατάκι, γελάσαμε.")

Και 2 φωτοτυπίες. (συλλαβές γράμματος και μία με ασκήσεις)

Αρκετά παιδιά έχουν φτιάξει λάθος τα καρτελάκια τους και δυσκολευόμαστε πολύ να τα αξιοποιήσουμε για να μάθουν ανάγνωση...

Να σημειώσω ξανά ότι φτιάχνουμε συνολικά για κάθε νέο γράμμα, 4 καρτελάκια. Το ένα με το μικρό γραμματάκι (το πεζό), το άλλο με το κεφαλαίο γράμμα, και τα άλλα δύο έχουν από τη μια εικόνα και από την άλλη λέξη (κεφαλαία το ένα, πεζά το άλλο).

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Κάναμε το μάθημα 28 στο βιβλίο (έναρξη της αφαίρεσης)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Μιλήσαμε για τη σημερινή παγκόσμια ημέρα των παιδιών και γράψαμε κάτι σχετικό στο τετράδιο. Στο σπίτι θα συμπληρώσουν αυτό που γράψαμε με μια κατάλληλη για τη σημερινή γιορτή, ζωγραφιά.


ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Kid_da10


__________________________________________

ΠΡΟΒΑ...

Προσπαθήσαμε να κάνουμε και πρόβα στο χριστουγεννιάτικο σκετσάκι. Απογοητευτική κατάσταση καθώς υπάρχουν ακόμη παιδιά που δε γνωρίζουν το ρόλο τους... Αύριο θα είναι η τελευταία ευκαιρία. Αν δούμε ότι δεν τα καταφέρνουμε, θα ακυρώσουμε οριστικά τη γιορτή.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 836
Registration date : 31/10/2007

https://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Δεκ 12, 2018 1:43 pm

ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΓΛΩΣΣΑ

Ξεκινήσαμε τη διδασκαλία του Λ,λ. Έχουν ανάγνωση από το βιβλίο (το σκιασμένο τμήμα του κειμένου "Λεμόνι με φτερά"), αντιγραφή (το νέο γράμμα και τη φράση "Λεμονιά με λεμόνια." - ζωγραφίζουν μια λεμονιά) και 2 φωτοτυπίες (βιβλιαράκι γράμματος και καρτελάκια).

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Το μάθημα 28 στο Τετράδιο Εργασιών (αφαιρέσεις) και γράφουν στο τετράδιο με τα τετραγωνάκια την 1η άσκηση (ανάποδο μέτρημα από το 20 ως το μηδέν).

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Το τετράδιο έμεινε στο σχολείο.

ΠΡΟΒΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ

Συγχαρητήρια σε όλους. Η χτεσινή δουλειά στο σπίτι έφερε πολύ καλά αποτελέσματα.

_________________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δόθηκαν στα παιδιά δύο ανακοινώσεις από τη Διεύθυνση. Η μία αφορά τις ιώσεις αυτών των ημερών και η άλλη ένα πρόγραμμα που θα κάνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης στο σχολείο μας και πρέπει όσοι ενδιαφέρονται να μας επιστρέψουν ως την Παρασκευή τη δήλωση συμμετοχής του παιδιού τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ

Η αυριανή συνάντηση είναι στις 13.20 έως 14.00

Επίσης συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα, 17/12, ώρα 13.20 - 14.00.

Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε και την επόμενη Πέμπτη, 20/12, και πάλι στις 13.20 έως 14.00

Όλες οι συναντήσεις μας θα γίνουν στην αίθουσα του Α2.
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Κυρ Δεκ 16, 2018 9:25 am

13/12/2018, ΠΕΜΠΤΗ

Αύριο το πρωί, Παρασκευή, η δασκάλα της τάξης αν και έχει πάρει κανονική άδεια, θα κάνει το πρώτο δίωρο, από 8 έως 9.40. Είναι σημαντικό να έρθουν όλα τα παιδιά για να κάνουμε Γλώσσα και πρόβα για τη γιορτή. Αμέσως μετά έχουν Πληροφορική και Φυσική Αγωγή ως τις 11.30. Εκείνη την ώρα θα μοιραστούν σε άλλες τάξεις ως τη λήξη του κανονικού ωραρίου (13.15) και όσα πάνε Ολοήμερο θα πάνε στην αίθουσα σίτισης.

Για αύριο λοιπόν έχουν μόνο Γλώσσα να διαβάσουν, την άσκηση 2 στο τετράδιο εργασιών (σελ. 47) ανάγνωση, την αντιγραφή που τους έβαλα και φωτοτυπίες με ζωγραφική του Λ και λ.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 836
Registration date : 31/10/2007

https://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Κυρ Δεκ 16, 2018 9:58 am

16/12/2018, ΚΥΡΙΑΚΗ

Την Παρασκευή κάναμε ολόκληρο το πρώτο δίωρο Γλώσσα και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη διδασκαλία του Χ,χ. Τα παιδιά πήραν για αντιγραφή την πρόταση που προτείνεται από το Τετράδιο Εργασιών για Ορθογραφία: "Πάτησα ένα χαλίκι."

Για το σπίτι έχουν και τις γνωστές φωτοτυπίες, το βιβλιαράκι του γράμματος και τα καρτελάκια.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

1. Αύριο στις 13.20 σας περιμένουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου για να σας ενημερώσουμε για το Α΄ τρίμηνο. Οι μεγάλες τάξεις θα πάρουν και έλεγχο. Εμείς οι μικροί δεν έχουμε ακόμη βαθμολογία, μόνο περιγραφική αξιολόγηση.

2. Θα σας δοθεί μια υπεύθυνη δήλωση για το θέμα της βιντεοσκόπησης της χριστουγεννιάτικης γιορτής. Μην αμελήσετε να μας την επιστρέψετε σημειώνοντας την επιθυμία σας για να ξέρουμε τι θα κάνουμε με το ζήτημα αυτό.

3. Επειδή στις 10 Γενάρη έχουμε κλείσει επίσκεψη στο Μουσείο Παιχνιδιών, θα στείλουμε από τώρα τις υπεύθυνες δηλώσεις. Τα χρήματα μπορείτε να τα δώσετε και μετά τις γιορτές. (Το σχολείο ανοίγει στις 8 Ιανουαρίου)

4. Την Τετάρτη το πρωί έχουμε κανονικά σχολείο. Η γιορτή μας θα γίνει το απόγευμα στις 19.00 στην αίθουσα του Α2. Ο χώρος μας είναι μικρός. Παρακαλούμε να μην έρθουν άλλα πρόσωπα πέραν των γονέων. Δε θα έχουμε πού να τους βάλουμε. Δυστυχώς η αίθουσα τελετών αυτό το διάστημα χρησιμοποιείται κι από άλλους και δεν μπορούμε να έχουμε εκεί τα απαραίτητα για το έργο σκηνικά ώστε να γίνονται σωστά οι πρόβες, πράγμα απαραίτητο για μικρούς ηθοποιούς όπως τα παιδάκια μας. Στην ανάγκη, αν θέλουν και οι παππούδες να δουν το έργο, μπορούμε να το ξαναπαίξουμε αποκλειστικά γι' αυτούς την Παρασκευή το πρωί. Ενημερώστε με σχετικά αν θέλετε κάτι τέτοιο.

5. Τον μπουφέ με τα κεράσματα θα τον βάλουμε στο διάδρομο. Παρακαλούνται οι μητέρες που θα τον αναλάβουν, να είναι στο σχολείο από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης.

6. Επειδή προβλέπεται αρκετό κρύο την Τετάρτη, θα μας ήταν χρήσιμο ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ. Αν κάποιος μπορεί να φέρει από το σπίτι, με ενημερώνει. Μόνο για την ώρα της γιορτής. Μετά θα το ξαναπάρει.
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 836
Registration date : 31/10/2007

https://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Δεκ 20, 2018 1:59 pm

ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Αύριο θα γίνει η απονομή των βραβείων των παιδιών μας από την Helmepa για τον εθελοντικό καθαρισμό ακτής που έκαναν. Βραβείο για τον ίδιο λόγο μας στάλθηκε και για το σχολείο. Παρακαλώ να στείλετε στο βάιμπερ το μήνυμα και αν θέλετε να ζητήσω από το Διευθυντή να μπείτε την τελευταία ώρα αύριο, δηλαδή 12.30, για να είστε κι εσείς στην απονομή. Θυμίζω ότι αν είναι καλός ο καιρός θα βγούμε και για κάλαντα στις 11.45 και μπορείτε επίσης να έρθετε μαζί μας. Θα σας στείλω υπεύθυνη δήλωση για την έξοδο από το σχολείο. Ευχαριστώ.

ΓΛΩΣΣΑ (μόνο μία ώρα κάθε Πέμπτη)

Εργαστήκαμε με το γράμμα Υ,υ, διαβάσαμε το κείμενο στο βιβλίο σελ. 58 και κάναμε επανάληψη.

Για αύριο έχουν ανάγνωση στη σελίδα 58 (το σκιασμένο κομμάτι) και 2 φωτοτυπίες (βιβλιαράκι, καρτελάκια).

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Μάθημα 30 από το λεπτό βιβλιαράκι (Τετράδιο Εργασιών). Την τελευταία άσκηση την έχουν για το σπίτι. Επίσης να φτιάξουν μια δική τους ιστορία (σαν πρόβλημα) για μια αφαίρεση με μικρούς αριθμούς. Πχ για το 9 - 7 = 2 μπορούν να γράψουν: Αγόρασα 9 μελομακάρονα, κέρασα τα 7 στους συμμαθητές μου, πόσα μου έμειναν; (Στο τετράδιο με τα τετραγωνάκια - με τη βοήθεια των μεγάλων)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Μιλήσαμε για τα βραβεία της Helmepa που θα πάρουμε αύριο και ενόψει και των Χριστουγέννων εξηγήσαμε τι πρέπει να προσέχουμε για να μη ζημιώσουμε το περιβάλλον.ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 627
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Empty Απ: ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση από Admin Την / Το Κυρ Δεκ 23, 2018 11:50 pm

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΓΛΩΣΣΑ:

Τις δύο πρώτες ώρες προσπαθήσαμε να κάνουμε το μάθημα της Γλώσσας.  Εργαστήκαμε στο Τετράδιο Εργασιών και ολοκληρώσαμε τις ασκήσεις.  Κάναμε και την άσκηση στο βιβλίο.

Για το σπίτι πήραμε εργασία να γράψουμε στο Τετράδιο Αντιγραφής. Αφενός το γράμμα Υ,υ και τη φράση: "Υλικά για γλυκό". Αφετέρου θα ζητήσουμε τη βοήθεια της μαμάς για να συμπληρώσουμε στην απέναντι σελίδα τα υλικά ενός χριστουγεννιάτικου γλυκού.  Δεν ξεχνάμε να γράψουμε το όνομα του γλυκού. Μακάρι να φτιάξουμε κιόλας το γλυκό και ακόμη καλύτερα να φέρουμε λίγο στην τάξη για κέρασμα όταν γυρίσουμε από τις διακοπές.

Στη σελίδα 75 του βιβλίου διαβάσαμε τα Κάλαντα της Πελοποννήσου και είδαμε τις εικόνες στη σελίδα 76.

Μάθαμε στη συνέχεια τα Κάλαντα για την έξοδό μας στη γειτονιά του σχολείου:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ Α2 ΑΠΆ ΤΟ 2ο  ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΑΛΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΜΟΣ
ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΙΣ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΣΑΣ.

ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΕΑ ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑ
ΤΗ ΓΗ, ΤΗ ΓΗ ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ
ΠΛΑΣΤΙΚΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΜΕ!


ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - ΟΧΙ ΠΛΑΣΤΙΚΑ
ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΚΑΙ ΑΚΤΕΣ!

ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ
ΤΗΣ HELMEPA ΤΑ ΓΛΑΡΑΚΙΑ!

ΦΕΡΑΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ
ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΑΦΙΣΑΚΙ!

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Helmep10

ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ, ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

https://sites.google.com/site/protakiaa22018/euelikte-zone

Πήραμε επίσης το Τετράδιο της Μελέτης Περιβάλλοντος. Στη σελίδα που η δασκάλα έγραψε "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ", φτιάχνουμε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά και γράφουμε από κάτω ευχές. Ή και ζητάμε από τα αγαπημένα μας πρόσωπα να μας γράψουν τις δικές τους ευχές.

Στις 8 Γενάρη που θα γυρίσουμε θα κάνουμε επανάληψη.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - δεν προχωρήσαμε.

Τις δύο τελευταίες ώρες τις αφιερώσαμε σε βόλτα στη γειτονιά προκειμένου να πούμε τα κάλαντα για το περιβάλλον.  Καταφέραμε να συγκεντρώσουμε 153 ευρώ και 35 λεπτά!

Όταν επιστρέψαμε στο σχολείο, βρήκαμε τους δικούς μας να μας περιμένουν. Μπήκαμε στην αίθουσα και έγινε η απονομή των βραβείων που μας έστειλε η Helmepa Junior για τον καθαρισμό που κάναμε στην παραλία της Γλυφάδας!

Να και το βραβείο που κερδίσαμε για το σχολείο μας:

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2018 - ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Hpim7710
Admin
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 836
Registration date : 31/10/2007

https://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης