ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Σελίδα 1 από 2 1, 2  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Πήγαινε κάτω

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Οκτ 01, 2015 12:58 pm

ΠΕΜΠΤΗ, 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!


ΓΛΩΣΣΑ: Έλεγχος της ορθογραφίας που είχαν για το σπίτι - αναφορά στο μήνα Οκτώβριο που δε χρειάζεται μ (όπως ο Σεπτέμβριος ή ο Νοέμβριος)

Διδασκαλία:
- Βιβλίο Μαθητή, σελ. 26, το 8.
- Τετράδιο Εργασιών, σελ. 13, ασκήσεις 5 και 6.

Τετράδιο Γραμματικής: Γράψαμε το ρήμα "είμαι"

Ανάγνωση για το σπίτι: Το ποιηματάκι στη σελίδα 26 του βιβλίου μαθητή με τον τίτλο: Η σκάλα με τους τόνους.

Ορθογραφία (5 φορές στο τετράδιο Αντιγραφής):
1. Οι λέξεις: καλημέρα, καλησπέρα, καληνύχτα
2. Δίπλα στο σπίτι μας φυτέψαμε μια λεύκα (τετράδιο εργασιών, σελ. 14)

Να μελετήσουν και το ρήμα είμαι:

εγώ είμαι
εσύ είσαι
αυτός είναι
εμείς είμαστε
εσείς είστε
αυτοί είναι

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Από το βιβλίο μαθητή (δηλαδή το χοντρό βιβλίο), το 6ο μάθημα (σελ. 22 και 23)

Βρίσκω την αξία των ψηφίων στους διψήφιους αριθμούς.

Στο σπίτι μπορείτε να παίξετε παρόμοια παιχνίδια με αυτά που υπάρχουν στο μάθημα. Πχ να γράψετε σε χαρτονάκια τα ψηφία 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 και να ζητήσετε από το παιδί να φτιάξει διψήφιους αριθμούς. Μετά να δείξει με τα καλαμάκια του πόσες δεκάδες και πόσες μονάδες έχει ο αριθμός. Κατόπιν του δείχνετε εσείς με τα καλαμάκια έναν διψήφιο αριθμό και του ζητάτε να τον πει προφορικά και να τον γράψει.

Δίνουμε επίσης μερικούς διψήφιους αριθμούς (περίπου 5 κάθε φορά) και ζητούμε να τους ταξινομήσει ξεκινώντας από τον μικρότερο ή και το αντίθετο.

Παίζουμε παιχνίδια με τα δάχτυλα ζητώντας να σχηματίσει τον αριθμό 10. Ζητάμε πχ να ανοίξει 7 δάχτυλα και ρωτάμε πόσα θα ανοίξει ακόμα για να γίνουν 10.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Σήμερα εργαστήκαμε στο Τετράδιο Εργασιών και το πήραν μαζί τους για να εργαστούν και στο σπίτι. Έχουν να συμπληρώσουν στη σελίδα 5 τους κύκλους γύρω από το σχολείο με κτίρια και χώρους που βρίσκονται κοντά, μακριά ή πολύ μακριά από το σχολείο. Στη σελίδα 6 να συμπληρώσουν οι οικείοι του παιδιού τα πέταλα του λουλουδιού με κάτι "καλό" για εκείνο.
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Παρ Οκτ 02, 2015 12:40 pm

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΓΛΩΣΣΑ: Ολοκληρώσαμε τη 2η ενότητα, "Με το σεις και με το σας". Ξεκινήσαμε με επανάληψη στην Ορθογραφία και στη Γραμματική. Με αφορμή τη λεύκα, γράψαμε και το πεύκο και τον ευκάλυπτο αλλά και σύνθετες λέξεις με πρώτο συνθετικό το ευ - όπως και τις αντίθετες με πρώτο συνθετικό το δυσ.

Κάναμε την άσκηση 7 στο τετράδιο Εργασιών, σελ. 14 και στην ίδια σελίδα συμπληρώσαμε τον πίνακα αυτοαξιολόγησης όσων μάθαμε στη 2η ενότητα.

Κατόπιν ανοίξαμε τα ανθολόγιά μας στη σελίδα 3 και ... θαυμάσαμε τα κατορθώματα του Παπαγάλου του Ζαχαρία Παπαντωνίου.

Πήραμε για ανάγνωση στο σπίτι ολόκληρο το ποίημα (ή για όποιον δυσκολεύεται στην ανάγνωση, ένα μικρότερο κομμάτι).

Ορθογραφία: Οι δύο τελευταίοι στίχοι του ποιήματος.

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-A111/671/4452,20004/

Ο παπαγάλος βήχει, ξεροβήχει,
μα τι να πει, ξανάπε «Καλησπέρα».

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Το 6ο μάθημα από το Τετράδιο Εργασιών. (σελ. 16 και 17)

Εποπτικά υλικά και μέσα: Άβακας, καλαμάκια, δάχτυλα, μαγνητοπίνακας, χρήση υπολογιστή και βιντεοπροβολέα.

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ: Παίξαμε το παιγνίδι που πρότεινε το Ανθολόγιο για το ποίημα "Ο παπαγάλος" και μετά κάναμε επίσκεψη στο ιχθυοπωλείο της γειτονιάς μας για να καμαρώσουμε την πλούσια πραμάτεια που από 1/10 φέρνουν και οι ανεμότρατες. Καρχαριάκια, πεσκανδρίτσες, μυλοκόπια, βακαλάους κλπ. Η αλιεία είναι ένας σημαντικός τομέας της οικονομίας της χώρας μας αλλά και σημείο σημαντικό για την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα έχει θεσπίσει διάφορους κανόνες προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Πχ απαγόρευση αλιείας με ανεμότρατες κατά τους θερινούς μήνες. Όλα αυτά, οι τρόποι αλιείας, τα είδη των αλιευμάτων, τα σχετικά επαγγέλματα, οι κανόνες αλιείας, η διατροφή και η υγιεινή κλπ θα μας απασχολήσουν σε πολλές ακόμη διδακτικές ώρες της Ευέλικτης Ζώνης.

__________________

Ενημέρωση για τον έρανο: Όσα πράγματα δεν καταφέραμε να πάμε στη Μεταδράση στον Κολωνό, προωθήθηκαν στο Κοινωνικό Ιατρείο της Νέας Σμύρνης. Ευχαριστούμε και πάλι όσους έλαβαν μέρος και βεβαίως τις δύο δασκάλες του σχολείου μας, την κ. Παυλίνα και την κ. Άννα, που πήραν αυτή την όμορφη πρωτοβουλία.

Ανακοίνωση για τη Δευτέρα:

Αυτή τη Δευτέρα σε όλα τα σχολεία θα γίνουν εκδηλώσεις για την ημέρα του αθλητισμού. Φέτος το θέμα του εορτασμού είναι: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα» Αν και δε θα γίνουν τα κανονικά μαθήματα, τα παιδιά να φέρουν τις τσάντες τους με όλα τα σχετικά που φέρνουν κάθε μέρα γιατί μας είναι απαραίτητα για τις δράσεις που θα κάνουμε μέσα στην αίθουσα.


2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2015-2016
Αρ.Πρωτ.141822/Δ5/10-09-2015/ΥΠΟΠΑΙΘ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Πληροφορίες : Δασκαλάκης Στέλιος
Τηλέφωνο : 210-3443516
FAX : 210-3442210
E-mail : physgram(ΑΤ)minedu.gov.gr

ΘΕΜΑ: «2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α. ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού/συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Την ημέρα αυτή γίνεται επίσης η «εθιμική» έναρξη των Σχολικών Αγώνων (Αγώνες «ΑθλοΠΑΙΔΕΙ΄ΑΣ» και Πανελλήνια Πρωταθλήματα Λυκείων Ελλάδας & Κύπρου). Στις σχολικές μονάδες της χώρας δεν γίνονται μαθήματα αλλά διοργανώνονται αθλητικές και άλλες - επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα - εκδηλώσεις.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα». Για το σχολικό έτος 2015-16 ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίζεται η 5η Οκτωβρίου 2015.

Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, σε κάθε σχολείο της χώρας (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) θα διεξαχθούν ενδοσχολικές αθλητικές αλλά και παράλληλες δραστηριότητες που θα επιλέξει ο Σύλλογος Διδασκόντων, με τη σχετική μέριμνα για τις διαφορετικές βαθμίδες εκπαίδευσης.

Οι σύλλογοι διδασκόντων καλούνται να μεριμνήσουν, με τον κατάλληλο σχεδιασμό, ώστε η προσέγγιση του ανωτέρω θεματικού άξονα να αναδεικνύει βιωματικά μέσω των αθλητικών δράσεων αλλά και των παράλληλων εκδηλώσεων το εύρος των Ολυμπιακών Αξιών που διαπερνούν τόσο τα Ολυμπιακά, όσο και τα Παραολυμπιακά αθλήματα (ενδεικτικά αναφέρουμε την αξία της συμμετοχής, τις ίσες ευκαιρίες χωρίς διακρίσεις, το «ευ αγωνίζεσθαι», την Ολυμπιακή Εκεχειρία κλπ.).

Επισημαίνεται ότι βασική επιδίωξη του σχολικού αθλητισμού στα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν, να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο Αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης.

Οι Δ/ντές των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων, καλούνται να εντάξουν την προαναφερόμενη δράση στις δραστηριότητες του σχολείου και να ενεργήσουν έτσι ώστε να διευκολυνθεί η άρτια διοργάνωση της ημέρας.

Όπου δεν υπάρχει η σχετική υλικοτεχνική υποδομή δύναται να προγραμματιστούν οι αθλητικές και λοιπές δράσεις σε όμορη σχολική μονάδα ή αθλητικό κέντρο. Σε περίπτωση μετακίνησης να λαμβάνονται όλα τα προσήκοντα μέτρα ασφάλειας. Για τη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών στις αθλητικές δράσεις απαιτείται έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. Φ.6/311/79278/21.05.2014 (Φ.Ε.Κ. 1296 τΒ΄21.05.2014).

Για την άρτια οργάνωση της 2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Γραμματείας Παιδείας & Θρησκευμάτων του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. εντέλλεται για την αποστολή σχετικής διευκρινιστικής εγκυκλίου.

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΑΓΓΕΛΙΚΗ−ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΚΙΑΟΥ−ΔΗΜΑΚΟΥavatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Δευ Οκτ 05, 2015 3:46 pmΔΕΥΤΕΡΑ, 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Η μέρα σήμερα κύλησε με τις δραστηριότητας της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Αξιοποιήσαμε υλικό που έχουμε αναρτήσει στο φόρουμ:

http://mikrateratakia.forumotion.com/t214-topic#1112

(κάντε κόπι - πέιστ το σύνδεσμο για να τον επισκεφθείτε, δυστυχώς για μη μέλη του φόρουμ δε λειτουργούν οι σύνδεσμοι αυτόματα)

Είδαμε δηλαδή βίντεο με την ιστορία των αρχαίων και των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, ακούσαμε τον Ολυμπιακό Ύμνο, θαυμάσαμε τη Νάντια Κομανέτσι, ακούσαμε ιστορίες αθλητών που νίκησαν ακόμη και σωματικά τους προβλήματα, μάθαμε για την Καλλιπάτειρα κλπ.


Χρησιμοποιήσαμε επίσης αφίσες από τους Ολυμπιακούς και Παρολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004, είδαμε τον κότινο, τις μασκότ (Φοίβος, Αθηνά και ο Πρωτέας για τους Παρολυμπιακούς) κλπ.


Στο τετράδιο Αντιγραφής επιλέξαμε κάποιους όρους σχετικούς να τους μάθουμε και ως Ορθογραφία. Πχ:


Ολυμπιακοί Αγώνες

κότινος

εκεχειρία

ειρήνη

ΑΘΗΝΑ 2004

αθλητής

Την τελευταία ώρα επιλέξαμε από το Ανθολόγιο και την ενότητα "Ειρήνη και Φιλία" μια τρυφερή ιστορία για ένα μικρό κάστορα που έψαχνε φίλους. Θα το βρείτε στη σελίδα 101. Για ανάγνωση στο σπίτι πήραν τον επίλογο της ιστορίας στη σελίδα 104.

avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Οκτ 06, 2015 2:06 pm

ΤΡΙΤΗ, 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΓΛΩΣΣΑ:
Ξεκινήσαμε την 3η ενότητα - Στον κόσμο των κόμικς

Διδάχτηκαν από το βιβλίο μαθητή οι σελίδες 27, 28, 29, 30 και 31.

Η ανάγνωση και η αντιγραφή για στο σπίτι είναι στη σελίδα 30. Διαβάζουμε το κείμενο "Ιστορίες με εικόνες" και αντιγράφουμε πέντε φορές την πρόταση: "Στην Αίγυπτο έφτιαχναν ιστορίες με εικόνες πάνω σε παπύρους."

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Διδάχτηκε το 7ο μάθημα από το βιβλίο μαθητή (χοντρό βιβλίο). (σελ. 24 και 25)

Εξάσκηση στο σπίτι με την εύρεση του μισού διαφόρων αριθμών ως το 100. Προσοχή να είναι ζυγοί αριθμοί και να προσαρμόζουμε τις απαιτήσεις στις ικανότητες του παιδιού. Για μαθητές που δυσκολεύονται ξεκινάμε με τους αριθμούς ως το 10. Χρησιμοποιούμε ως εποπτικό υλικό καλαμάκια. Δουλεύουμε και με το διπλάσιο των αριθμών. Πχ Τα μισά παιδιά μιας τάξης είναι αγόρια και τα άλλα κορίτσια. Αν τα κορίτσια είναι 11, πόσα είναι όλα τα παιδιά;

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Εργαστήκαμε στο Τετράδιο Εργασιών. Αναφέραμε τι συμπληρώσαμε στο σπίτι. Δουλέψαμε ομαδοσυνεργατικά στη σελίδα 7, κάνοντας προτάσεις βελτίωσης της τάξης μας. Στο σπίτι μπορούν και οι γονείς να προσθέσουν τις δικές τους ιδέες!

____________________________________

Για αύριο το πρόγραμμα μένει ίδιο όπως την περασμένη εβδομάδα. Περιμένουμε μέρα με τη μέρα να στείλουν νέους εκπαιδευτικούς στο σχολείο, ήδη έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα από τη Δ΄Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανακοινώσουμε πρόγραμμα για όλη την εβδομάδα. Συναφές πρόβλημα και η αδυναμία ορισμού ημέρας για συνεργασία με τους γονείς της τάξης. Ας ελπίσουμε από την άλλη βδομάδα να βρούμε τους κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.

1. Γλώσσα
2. Γλώσσα
3. Η δασκάλα του τμήματος ένταξης... (δραστηριότητες σχετικές με τις ειδικότητες που απουσιάζουν και το δικό της αντικείμενο - πχ εικαστικά, θεατρική αγωγή, γυμναστική)
4. κ. Βάνα - ΑΓΓΛΙΚΑ
5. Μαθηματικά
6. Μελέτη Περιβάλλοντος

avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τετ Οκτ 07, 2015 1:44 pm

ΤΕΤΑΡΤΗ, 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΓΛΩΣΣΑ: Έλεγχος της ορθογραφίας που είχαμε για σήμερα και επανάληψη. - Έλεγχος της ανάγνωσης που είχαμε για σήμερα.

Διδασκαλία: Βιβλίο μαθητή ολόκληρη η σελίδα 32. Δίψηφα φωνήεντα και δίψηφα σύμφωνα. Τεχνικές ανάγνωσης (μάγισσα Ανάποδη, μάγος Μπερδεμένος, διάβασμα όπως οι ηθοποιοί... )

Ανάγνωση για το σπίτι: Η κάθε ομάδα πήρε και μία στροφή του ποιήματος. (Γοργόνες την 1η, Δελφίνια τη 2η και Αετοί την 3η).

Ορθογραφία (3 φορές στο τετράδιο Αντιγραφής): Η 3η στροφή του ποιήματος.

Από το Τετράδιο Εργασιών, σελ. 15, κάναμε τις ασκήσεις 1 και 2. Ξεκινήσαμε και την άσκηση 3, στη σελ. 16, την οποία θα πρέπει να ολοκληρώσουν στο σπίτι.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Το 7ο μάθημα στο Τετράδιο Εργασιών (λεπτό βιβλίο). Σελ. 18 και 19.

Στο σπίτι έχουν να τελειώσουν τα γεωμετρικά σχήματα της άσκησης α΄. Κατόπιν να τα κολλήσουν στο τετράδιο μαθηματικών (αυτό με τα τετραγωνάκια).

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Εργαστήκαμε και στο βιβλίο, σελ. 20, "Έχουμε κανόνες", και στο τετράδιο εργασιών, σελίδα 8, γράψαμε ομαδοσυνεργατικά κανόνες για την τάξη μας.

Στο σπίτι έχουν να γράψουν σε συνεργασία με την οικογένεια τους δικούς τους κανόνες! Στο τετράδιο της μελέτης (το μισό - μισό). Θα οριστούν και οι συνέπειες για τους παραβάτες των κανόνων. Πάντα σε συνεργασία με τα άλλα μέλη της οικογένειας. Προσοχή, οι κανόνες αυτοί αφορούν επιθυμίες του παιδιού, τι θέλει να κάνουν και τι όχι στο σπίτι του...
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Οκτ 08, 2015 1:28 pm

ΠΕΜΠΤΗ, 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ - ΠΡΟΣΟΧΗ:

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 9/10,

ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΣΤΙΣ 14.00!


Το πρόγραμμα των μαθημάτων για αύριο, θα ετοιμαστεί το απόγευμα. Οπότε δεν το ξέρω ούτε εγώ ακόμη... Το σίγουρο είναι πως αύριο θα σχολάσουμε στις 2 τα μαθήματά μας. Εκτός από τα παιδιά που πάνε στο Ολοήμερο και που θα συνεχίσουν κανονικά ως το απόγευμα.

ΓΛΩΣΣΑ: Έλεγχος ανάγνωσης - έλεγχος της άσκησης στο τετράδιο εργασιών που είχαν για το σπίτι.

Διδασκαλία: Από το βιβλίο η σελίδα 33.
Από το Τετράδιο Εργασιών: Η άσκηση 4, σελ. 16. Ξεκινήσαμε και την άσκηση 5, σελ. 17, την οποία θα ολοκληρώσουν στο σπίτι (Πότε βάζω κεφαλαίο Σ, πότε σ κανονικό και πότε ς τελικό)

Ανάγνωση για το σπίτι: Ολόκληρο το κείμενο "Ο Αρμπέν χάνει το δόντι του", βιβλίο, σελ. 33

Στο τετράδιο Αντιγραφής: Γράφουμε τρεις φορές τους τρεις πρώτους στίχους του ποιήματα "Το σαλιγκάρι", βιβλίο, σελ. 33 (εμπέδωση στη γραφή των δίψηφων συμφώνων)

Εξάσκηση στο σπίτι για όσα παιδιά δυσκολεύονται ακόμη στα δίψηφα φωνήεντα και σύμφωνα:

Χρησιμοποιήστε το υλικό που είχαμε αναρτήσει πέρυσι στο ιστολόγιο.

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΩΣ ΤΟ ΜΠ http://prwtakia2014.blogspot.gr/2015/02/blog-post_9.html

Ντ: http://prwtakia2014.blogspot.gr/2015/02/blog-post_13.html

Τσ, στ, τζ: http://prwtakia2014.blogspot.gr/2015/02/blog-post_25.html

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΔΙΨΗΦΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ... ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ - στο φόρουμ μιας παλιάς πρώτης:

http://faros.fforumfree.com/t660-topic

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο φόρουμ οι σύνδεσμοι δε λειτουργούν αυτόματα. Πρέπει να κάνετε κόπι - πέιστ τη διεύθυνση για να τους επισκεφθείτε.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Έλεγχος της εργασίας που είχαν για το τετράδιο με τα τετραγωνάκια.

Διδασκαλία: Το 8ο μάθημα (συμμετρία) από το βιβλίο (σελ. 26 και 27) και από το τετράδιο εργασιών (σελ. 20 και 21).

Για το σπίτι έχουν να ολοκληρώσουν την άσκηση β, σελ. 20 του τετραδίου εργασιών.

Επίσης να παίξουν με τη συμμετρία φτιάχνοντας σχέδια σε διπλωμένες χαρτοπετσέτες και μαρκαδόρους ή κόβοντας διπλωμένα στα 2 ή και στα 4 χαρτιά Α4 ή και κόλλες γλασέ. Τα φέρνουν αύριο στο σχολείο.

Αρκετά παιδιά που είναι γεροί μαθητές στα υπόλοιπα μαθηματικά, δυσκολεύονται στο θέμα της συμμετρίας. Είτε γιατί δεν έχουν εξασκηθεί στο παρελθόν σε ανάλογα θέματα, είτε γιατί ακόμη δεν αντιλαμβάνονται σωστά το χώρο ή και για πιο σοβαρούς λόγους που επηρεάζουν γενικότερα και το θέμα της ανάγνωσης και της γραφής.

Μπορείτε στο τετράδιο με τα τετραγωνάκια να τους φτιάξετε εύκολα γεωμετρικά σχήματα και να ζητήσετε να τα αντιγράψουν. Κατόπιν ζητήστε να φτιάξουν το συμμετρικό σχέδιο. Μην ξεχάσετε να χαράξετε τον άξονα συμμετρίας (δείτε σχετικά στο βιβλίο και στο τετράδιο εργασιών του σχολείου).

Επίσης παίξτε μαζί τους με έναν καθρέφτη. Ο καθρέφτης δείχνει τα πράγματα συμμετρικά. Θα διασκεδάσουν πολύ. Χρησιμοποιήστε και επιγραφές...

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Διαβάσαμε (και διασκεδάσαμε πολύ) κανόνες που επέβαλαν τα παιδιά στους δικούς τους. Καθώς και τις λογικές συνέπειες για τους παραβάτες!

Από το βιβλίο, σελ. 21, κάναμε το κλείσιμο της ενότητας "Σχολείο" και είδαμε τι μάθαμε αυτό το διάστημα. Σειρά πλέον έχει η συνοικία μας!

___________________________________________

Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΘΕΑΤΡΟ: Ο πόλεμος της κουτσουλιάς, του Ευγένιου Τριβιζά. Θέατρο Ακάδημος. Πέμπτη, 22/10/2015.

Τις επόμενες μέρες θα σας στείλουμε και την υπεύθυνη δήλωση να συμπληρώσετε. Το εισιτήριο για το θέατρο είναι 6 ευρώ και περίπου 3 υπολογίζουμε ότι θα μας έρθει το πούλμαν ανά μαθητή.

Σύνδεση με την επετειακή ενότητα για την 28η Οκτωβρίου και το μήνυμα λέμε ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ - ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Παρ Οκτ 09, 2015 12:56 pm

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Το πρόγραμμα για τη Δευτέρα: (έναρξη μαθημάτων 8.10 - λήξη μαθημάτων 14.00)


1. ΓΛΩΣΣΑ
2. ΓΛΩΣΣΑ
3. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
4. ΑΓΓΛΙΚΑ (η νέα εκπαιδευτικός του σχολείου μας, κ. Εύη Κονδύλη)
5. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ (η κ. Δώρα)
6. ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
7. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (κ. Ελένη)


ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΛΩΣΣΑ: Εξέταση της ανάγνωσης που είχαν στο σπίτι. (Ομάδα Κεραυνοί - δηλαδή τα αγόρια της τάξης)

Διδασκαλία: Από το βιβλίο του μαθητή, σελ. 33 και 34. Σημειώσαμε τις λέξεις του κειμένου "Ο Αρμπέν χάνει το δόντι του" που δεν έχουν τόνο.  Μετά κάναμε την εργασία 9.
Από το τετράδιο εργασιών κάναμε την άσκηση 6, στη σελίδα 17. (στον πίνακα εργάστηκαν οι ομάδες Νεράιδες και Μπαλαρίνες, δηλαδή τα κορίτσια).

Ακολούθησε ανάγνωση  του ποιήματος "Το ποταμάκι" του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Εξηγήσαμε άγνωστες στα παιδιά λέξεις, εργαστήκαμε με συνώνυμα, αναφερθήκαμε στην προσωποποίηση, αναλύσαμε σε βάθος το ποίημα.  Κατόπιν ξαναδιαβάσαμε το ποίημα μοιράζοντας ρόλους σύμφωνα με το διάλογο.

Ανάγνωση για το σπίτι: Ολόκληρο το ποίημα
Ορθογραφία (5 φορές στο τετράδιο Αντιγραφής): Οι δύο πρώτοι στίχοι του ποιήματος.

- Από πού είσαι ποταμάκι;
- Από κείνο το βουνό.

Τέλος συμπληρώσαμε τον πίνακα στη σελίδα 18 του τετραδίου εργασιών, αξιολογώντας τι μάθαμε.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Το επαναληπτικό μάθημα στις σελίδες 28 και 29 του βιβλίου.

Η συμπλήρωση της αυτοαξιολόγησης έγινε ομαδοσυνεργατικά. Στο σπίτι τα παιδιά μπορούν να τη συμπληρώσουν με τη βοήθεια των δικών τους και ταυτόχρονα να δοθεί το ερέθισμα για επανάληψη των κεφαλαίων 1 έως 8.

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ: Συγκρότηση ομάδων για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα HELMEPA JUNIOR

Φέτος η δομή της τάξης επέβαλε τη δημιουργία μεικτών ομάδων. Έτσι φτιάξαμε τις εξής δύο ομάδες:

ΚΑΡΧΑΡΙΑΚΙΑ

Κορίτσια: Αθηνά, Χριστίνα, Εύα, Ειρήνη, Στέλλα, Ελένη.
Αγόρια: Στρατής, Αιμίλιος, Δημήτρης
Αρχηγός της ομάδας ψηφίστηκε ο Αιμίλιος.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ

Κορίτσια: Σιαμάκα, Αγγελική, Ντεζιρέ, Λυδία, Αναστασία.
Αγόρια: Έκτορας, Πάρης, Φίλιππος
Αρχηγός της ομάδας ψηφίστηκε η Αναστασία.

Ο Ιάσονας, που απουσιάζει αυτές τις ημέρες, θα επιλέξει όταν με το καλό γυρίσει στο σχολειό, την ομάδα που επιθυμεί να συνεργαστεί.

Καλό Σαββατοκύριακο!


Μην ξεχνάτε τις μέρες αυτές που είναι πιο χαλαρές να διαβάζετε λογοτεχνία! Ή και περιοδικά για παιδιά. Με αφορμή και τον κόσμο των κόμικς που διδαχτήκαμε στην τελευταία ενότητα της Γλώσσας.

Προτάσεις από το βιβλίο δασκάλου για την ενότητα αυτή:Μπορούν ακόμη να φτιάξουν ένα δικό τους κόμικ. Πχ με θέμα τη συζήτηση που έγινε στο σπίτι για υιοθέτηση κανόνων, την αυτοαξιολόγηση στα Μαθηματικά, τη συγκρότηση ομάδων Helmepa Junior κλπ.

Τη Δευτέρα θα κάνουμε Ανθολόγιο και θα έχουν το χρόνο να παρουσιάσουν τι έφτιαξαν ή και να μας φέρουν περιοδικά με κόμικς για παιδιά να τα δουν και  οι υπόλοιποι.

Με αφορμή και την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού απολαύστε τις περιπέτειες του Αρχαιούλη στο Πένταθλο:

avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Δευ Οκτ 12, 2015 4:37 pm

ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Πάντα ελεύθεροι!!!!!!!!


(επέτειος της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς, 12/10/1944)Η φωτογραφίαΗ είδησηΧαρακτικό του Τάσσου: Η Απελευθέρωση της ΑθήναςΚαι η Μελισσάνθη του Χατζιδάκι.

Μουσική απ' την "Εποχή της Μελισσάνθης" του Μάνου Χατζιδάκι (1980), μια ελεγεία για την "μελαγχολική" απελευθέρωση που "δεν πρόλαβε να γίνει λ α ϊ κ ή. Την καταγράψαν μ' ευκολία ε θ ν ι κ ή, και την γιορτάζουνε στα Δημαρχεία και στις Νομαρχίες". Πλάνα αρχείου απ' την απελευθέρωση της Αθήνας (12 Οκτωβρίου 1944).

ΣΧΟΛΙΟ: Είναι πραγματικά να απορεί κανείς που αντί να γιορτάζουμε τη 12η Οκτώβρη, έχουμε ανακηρύξει γιορτή την 28η. Κι ούτε καν γνωρίζουμε τη μέρα αυτή πως η πατρίδα μας απέκτησε τη λευτεριά της. Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και οι άλλες επέτειοι της 12ης Οκτωβρίου που με τη σειρά τους συνηγορούν στο να προσέξουμε την ημερομηνία αυτή:

1492 O Χριστόφορος Κολόμβος ανακαλύπτει την Αμερική. Ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου του 1492, από το λιμάνι «Πάλος ντε λα Φροντέρα» φθάνοντας στο «Γουαναχάνι» Guanahani (στις σημερινές Μπαχάμες) στις 12 Οκτωβρίου 1492. Νομίζοντας πως βρίσκεται στις Δυτικές Ινδίες. Είχε όμως ανακαλύψει μια νέα ήπειρο!

1862 Οι Βαυαροί κηρύσσονται έκπτωτοι, ο Όθων και η Αμαλία φεύγουν για πάντα από την Ελλάδα με το αγγλικό ατμόπλοιο «Σκύλλα»

1944 Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει την Αθήνα από το Γερμανό κατακτητή. Μια απέραντη λαοθάλασσα πλημμυρίζει δρόμους. Το νέο ότι οι μαχητές του ΕΛΑΣ κατέβασαν το πρωί από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία κάνει αστραπιαία, στόμα με στόμα, το γύρο της πρωτεύουσας. «ΛΕΥΤΕΡΙΑ! ΛΕΥΤΕΡΙΑ! Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ», γράφουν οι εφημερίδες την επόμενη μέρα. «Χάθηκε - σημειωνόταν στο ρεπορτάζ - το βρωμερό κουρέλι του Φασισμού απ' την Ακρόπολη(...).

1953 Ανακοινώνεται από τις κυβερνήσεις Ελλάδας και ΗΠΑ η συμφωνία για την εγκατάσταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα.

1990 Σημειώνεται απόπειρα δολοφονίας κατά του Υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια προεκλογική συγκέντρωσης στο χωριό Όπεναου της Βάδης - Βυτερμβέργης. Γλίτωσε τη ζωή του αλλά καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι. Λέγεται πως αυτό του στοίχισε και την ανάδειξή του σε καγκελάριο...

Κάτι συμβαίνει με τη μέρα αυτή. Σημαδιακή ημερομηνία. Όσο για το εορτολόγιο της εκκλησίας σήμερα γιορτάζει η Ανδρομάχη. Θυμίζοντάς μας τον Τρωικό πόλεμο και τη μυθική νίκη του λαού μας. Ένας μάλιστα από τους γιους της Ανδρομάχης, όταν οδηγήθηκε αιχμάλωτη στην Ελλάδα κι έγινε γυναίκα του γιου του Αχιλλέα, ήταν ο Μολοσσός και από τη γενιά του γεννήθηκε η περίφημη Ολυμπιάδα, η μάνα του Μεγαλέξανδρου.

Αν ήμασταν στο Γυμνάσιο ή στο Λύκειο, θα κάναμε ένα ωραίο αφιέρωμα σήμερα. Ένα πρότζεκτ που μέσα από τις συμπτώσεις των επετείων θα διέτρεχε την ιστορία της χώρας μας αλλά και της παγκόσμιας. Είμαστε όμως Δευτεράκια του Δημοτικού. Και περιοριστήκαμε να αναφέρουμε πως σαν σήμερα λευτερώθηκε η Αθήνα και κατά προέκταση και η Ελλάδα από τους Γερμανούς.

Δεν αποφύγαμε όμως την παρέμβαση της Αθηνάς. "Και γιατί δε μας το είπατε το πρωί;"

Χαίρομαι χαρά μεγάλη με αυτά τα παιδιά. Το έχουν πιάσει το νόημα. Πως το γνώρισμα ενός έξυπνου ανθρώπου δεν είναι οι απαντήσεις και μάλιστα σε στιλ παπαγαλίας μα οι ερωτήσεις και οι α-πορίες!

ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

ΓΛΩΣΣΑ: Διδαχθήκαμε από το Ανθολόγιο ένα ψέμα! Ένα πρωταπριλιάτικο ψέμα. Αξίζει να το διαβάσετε κι εσείς οι μεγάλοι. Γιατί ήταν ένα ψέμα που το αγάπησαν όλοι!!!

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-A111/671/4453,20007/

Γράψαμε στη συνέχεια και τα δικά μας ψέματα. Και τα στολίσαμε στο δέντρο των ψεμάτων που αγαπάμε. Το τοποθετήσαμε έπειτα στο διάδρομο έξω από την αίθουσά μας. Να διαβάσουν τα ψέματα και άλλοι και να γράψουν αν θέλουν και τα δικά τους!

Ανάγνωση για το σπίτι: Από το βιβλίο της Γλώσσας, σελ. 34, οι προτάσεις της άσκησης 9.

Ορθογραφία: Θα γράψουμε από την ίδια σελίδα, την 34, δύο φορές στο τετράδιο αντιγραφής το ποιηματάκι για τους τόνους της σοφής Βάγιας της κουκουβάγιας. (Τόνοι έρχονται και πάνε κλπ)

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Το επαναληπτικό μάθημα στη σελίδα 22 στο λεπτό βιβλίο (τετράδιο εργασιών). Μας έβγαλε το λάδι η πρώτη άσκηση αλλά και η άσκηση δ με τη διπλή της συμμετρία.

Για το σπίτι έχουν να κάνουν την άσκηση ε, σελ. 23.

Αύριο θα συνεχίσουμε την επανάληψη.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Ξεκινήσαμε την ενότητα για τη συνοικία. Και προγραμματίζουμε την Πέμπτη, αν δε βρέχει, εξόρμηση στη συνοικία μας. Τις δύο τελευταίες ώρες. Θα ξεκινήσουμε περίπου στις 12.30. Με σημειωματάρια στα χέρια και φωτογραφικές μηχανές. Ρεπορτάζ κανονικό. Ευπρόσδεκτοι και γονείς (για μεγαλύτερη ασφάλεια). Αν φέρουν και κανένα κερασματάκι στα παιδιά, δε θα πούμε όχι... Κάτι μικρό και λίγο. Ίσα ίσα για τη χαρά και να βάλουν κάτι στο στόμα τους όταν κάνουμε στάση στην παιδική χαρά.

Οι σελίδες που διδαχτήκαμε από το βιβλίο είναι: 22 έως και 25.

Στο τετράδιο της Μελέτης Περιβάλλοντος έχουν να γράψουν τι συναντούν σε ένα περίπατο στη συνοικία τους. Πρέπει να αναφέρουν σε λίστα τα ακόλουθα:
- τι βλέπω
- τι μυρίζω
- τι ακούω
- τι αισθάνομαι
- ποιους συναντώ

________________________________

Τα κόμικς που μας στείλατε θα τα αξιοποιήσουμε αύριο στην ώρα της Ευέλικτης Ζώνης.

Πρόγραμμα αυριανής ημέρας:

ΤΡΙΤΗ, 13/10/2015

1. ΓΛΩΣΣΑ
2. ΓΛΩΣΣΑ
3. ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (κ. Ελένη)
4. κ. Παυλίνα.... (Ευέλικτη Ζώνη)
5. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
6. ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
7. ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ (με τη δασκάλα της τάξης)

Λήξη μαθημάτων θα γίνεται πλέον κάθε μέρα στις 14.00. Εξαιρούνται τα παιδιά που είναι γραμμένα στο Ολοήμερο και συνεχίζουν το πρόγραμμά τους κι εκεί.

__________________________________

Μοιράστηκε στα παιδιά υπεύθυνη δήλωση για τη διδακτική επίσκεψη στο θέατρο Ακάδημος. Σύνολο χρημάτων για κάθε παιδί είναι 9 ευρώ.

__________________________________

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ:

Σύμφωνα με το νέο εβδομαδιαίο πρόγραμμα που μας έδωσαν σήμερα, κατάλληλη μέρα για συναντήσεις είναι η Δευτέρα. Οπότε την ερχόμενη Δευτέρα, 19 του μήνα, σας περιμένω. Ώρα 14.00 στην αίθουσά μας. Κι ελπίζοντας ως τότε να μη μας αλλάξουν πάλι το πρόγραμμα.

Καθώς τις δύο τελευταίες εβδομάδες δε δόθηκε μέρα συνάντησης, αν και κάποιοι γονείς ζήτησαν και κάναμε έκτακτη συνεργασία για επείγοντα ζητήματα, μπορείτε όσοι θέλετε να έρθετε και αυτή την Πέμπτη, την ώρα που τα παιδιά θα έχουν Αγγλικά. Δηλαδή 12 παρά τέταρτο έως 12.15. Λίγο αργότερα, στις 12.35, θα πάμε και τη βόλτα στη συνοικία μας, οπότε μπορείτε να το συνδυάσετε. Η συνεργασία μας θα γίνει στο γραφείο δασκάλων. Καλό είναι στην περίπτωση αυτή να είστε στο σχολείο στις 12 παρά τέταρτο για να σας ανοίξω να μπείτε και να μη δημιουργούμε αναστάτωση με το κουδούνι, το οποίο χτυπά μόνο στο γραφείο του διευθυντή.

________________________________

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ: Με ενημέρωσαν ότι εγκρίθηκε για την τάξη μας παράλληλη στήριξη για 12 ώρες.

ΤΕΝΤΑ: Επιτέλους σήμερα ήρθαν και την κατέβασαν για να την επισκευάσουν...

avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Οκτ 13, 2015 2:03 am


Οι ώρες λειτουργίας του σχολείου είναι:

Ωράριο: 8.10 ΕΝΑΡΞΗ - προσευχή. 8.15 - 8.55, 8.55 - 9.40 1η και 2η διδακτική ώρα. 9.40 - 10.00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
10.00 - 10.45, 10.45 - 11.30 3η και 4η διδακτική ώρα. 11.30 - 11.45 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
11.45 - 12.25 5η διδακτική ώρα. 12.25 - 12.35 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
12.35 - 13.15 6η διδακτική ώρα. 13.15 - 13.25 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
13.25 - 14.00 7η διδακτική ώρα. 14.00 ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

Ακολουθεί το Ολοήμερο για όσα παιδιά είναι γραμμένα σ' αυτό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η κ. Παυλίνα έχει αναλάβει δύο ώρες της Ευέλικτης Ζώνης αλλά και μία τρίτη ώρα στη θέση της Θεατρικής Αγωγής που δεν έχουμε.

Επίσης έχουμε μια ώρα Μουσικής λιγότερη και η οποία έχει αντικατασταθεί με μια επιπλέον ώρα Εικαστικών.
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Οκτ 13, 2015 2:44 pm

ΤΡΙΤΗ, 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Καλημέρα σας, αγαπητοί γονείς.

Τα μαναράκια μας θέλουν, λένε, και άλλο μαξιλάρι. Γιατί όταν τους βάζουμε να δουν κάποιο βίντεο, δεν τους αρκεί να κάθονται οκλαδόν, θέλουν να ξαπλώνουν! Σήμερα που είδαμε κινούμενα σχέδια, έβαλαν το μαξιλάρι για προσκεφάλι και άλλα ανάσκελα και άλλα μπρούμυτα αφοσιώθηκαν στην ταινία. Πουθενά να ακούσουν ότι θα κρυώσουν πάνω στο μωσαϊκό.

Τι να κάνουμε; Δεύτερο μαξιλάρι θα μας δημιουργήσει πρόβλημα αποθήκευσης. Ίσως να φέρουν κάποια ψάθα ή κουρελού; Και καλύτερα ομάδα - ομάδα. Να είναι πάντως κάτι που να μαζεύεται εύκολα και να μην πιάνει πολύ χώρο.

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ

ΓΛΩΣΣΑ: Μπήκαμε στη νέα ενότητα του βιβλίου και ετοιμάζουμε ταξίδι για τη ... Χωχαρούπα! Διδάχτηκαν οι σελίδες 35, 36 και 37.

Ευρετήριο: Τα σχολικά της 4ης λίστας (σχολικά), σελ. 36 του βιβλίου. Τα γράφουν και πέντε φορές στο τετράδιο αντιγραφής.

Ορθογραφία: σελ. 37 του βιβλίου, οι δύο τελευταίοι στίχοι του ποιήματος "Ο φτεροπόδαρος". Να τους γράψουν στο τετράδιο αντιγραφής 5 φορές και να τους μάθουν και απέξω.

"Όποιος μυαλό δεν έχει

έχει πόδια, για να τρέχει!"


Ανάγνωση: Ποίημα "Ο φτεροπόδαρος", σελ. 37 του βιβλίου.

Ομάδα Νεράιδες: Την 1η στροφή και την τελευταία.

Ομάδα Κεραυνοί: Τη 2η στροφή και την τελευταία.

Ομάδα Μπαλαρίνες: Την 3η στροφή και την τελευταία.


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Από το λεπτό βιβλίο οι επαναληπτικές ασκήσεις στη σελίδα 23.

Εξάσκηση στο σπίτι με εποπτικό υλικό. Ασκήσεις παρόμοιες με αυτές του επαναληπτικού (προσθέσεις και αφαιρέσεις)


ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ: Ασχοληθήκαμε με κόμικς! Είδαμε αποσπάσματα από ταινίες κινουμένων σχεδίων και έντυπο υλικό που μας στείλατε. Τα κρατήσαμε για λίγες μέρες στη δανειστική βιβλιοθήκη για να τα χαρούμε περισσότερο.

Δείτε και στο ιστολόγιο την πρόταση που υπάρχει για αυτή την Κυριακή. Δωρεάν πρόγραμμα για παιδιά, αρκεί να πάρετε τηλέφωνο και να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα animation. Μπορείτε να συνεννοηθείτε μεταξύ σας και για ομαδική επίσκεψη.

http://prwtakia2014.blogspot.gr/2015/10/blog-post_12.html

_____________________________________

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

1. Τα περισσότερα παιδιά έφεραν ήδη την υπεύθυνη δήλωση για την επίσκεψη την άλλη εβδομάδα στο θέατρο Ακάδημος και αρκετά και τα χρήματα. Παρακαλούμε να τα φέρουν και τα υπόλοιπα αύριο γιατί πρέπει έγκαιρα να ξέρουμε τον αριθμό συμμετοχής.

2. Πρόγραμμα μαθημάτων. Επιτέλους σας στείλαμε έντυπο με το πρόγραμμα ολόκληρης της εβδομάδας. Βρείτε το στην τσάντα του παιδιού σας και διαβάστε το. Δείτε δημοσιευμένο και στην προηγούμενη ανάρτηση.

avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τετ Οκτ 14, 2015 12:44 pm

ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΓΛΩΣΣΑ: Εξέταση Ορθογραφίας και Ανάγνωσης (αυτά που είχαν για το σπίτι)

Διδασκαλία: Από το βιβλίο μαθητή οι σελίδες 38, 39 και 40.
Από το τετράδιο εργασιών σελ. 19 και 20 (εργασίες 1 και 2)

Για το σπίτι: Δείτε την αλφαβήτα στη σελίδα 21 (τετράδιο εργασιών) και κάντε ένα "ξεσκόνισμα" με τα παιδιά. Θα τους χρειαστεί αύριο για την εργασία 3.

Ευρετήριο: Καταχωρούμε στο Ευρετήριο τις λέξεις του Καταλόγου 2, σελ. 39 του βιβλίου (αδιάβροχο, γάντια κλπ) Δε χρειάζεται να τις γράψουν και στο τετράδιο αντιγραφής, μας ενδιαφέρει περισσότερο η εξάσκηση στην αλφαβητική σειρά. Αφήστε λοιπόν μόνα τους να βρουν στο Ευρετήριο το σωστό γράμμα που θα γράψουν τη λέξη και όπου χρειάζεται θυμίστε τους την αλφαβήτα.

Αντιγραφή (ορθογραφία): Γράφουμε μία φορά τις λέξεις από την άσκηση 6 (σελ. 40 του βιβλίου)

ασπίδα - αψίδα
σπάθα - ψάθα
ψαθί - σπαθί
σπίτι - ταψί

σκηνή - ξινή
σκύλος - ξύλο
σκίσιμο - ξύσιμο
ξυράφι - σκάκι

Αυτή είναι μια πολύ σημαντική άσκηση. Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να διαβάζουν σωστά τους ήχους σπ - ψ (το ένα είναι ανάποδο του άλλου) καθώς και τους ήχους σκ - ξ. Αλλά και να γράφουν σωστά τις λέξεις που τους περιέχουν.

Για το λόγο αυτό έχουμε και ανάγνωση το αντίστοιχο κείμενο στη σελίδα 40 τις λέξεις αυτές καθώς και την παρατήρηση του Λουκά για το ξ και ψ.

Τετράδιο Γραμματικής: Αντιγράφουμε την παρατήρηση του Λουκά από τη σελίδα 40 του βιβλίου.

Το ξ και το ψ σαν δύο σύμφωνα τα ακούω.
Το ένα ακούγεται σαν κσ.
Το άλλο ακούγεται σαν πσ.
Πρέπει όμως να μάθω με ένα γράμμα να τα γράφω.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Διδάχτηκε από το χοντρό βιβλίο το μάθημα 9. Τα διδυμάκια των αριθμών... Πολύ σημαντικό μάθημα και αυτό για να εμπεδώσουν τα παιδιά την αξία του κάθε ψηφίου ανάλογα με τη θέση του στον αριθμό. Άλλο σημαίνει το 2 στον αριθμό 32 και άλλο στον αριθμό 25.

Στο σχολείο χρησιμοποιήσαμε άφθονο εποπτικό υλικό για να γίνει η κατανόηση της διαφοράς της αξίας ανάλογα με τη θέση. Καλαμάκια, άβακα, αριθμητήριο, μαγνητικό πίνακα. Μπορείτε και στο σπίτι να κάνετε εξάσκηση με ασκήσεις παρόμοιες με τις εργασίες 1,2 και 3 στη σελίδα 31 του βιβλίου και χρησιμοποιώντας καλαμάκια (άλλα σε δεκάδες δεμένα με λαστιχάκι και άλλα μεμονωμένα ως μονάδες). Πχ βρίσκω πόσο κάνει 22 και 22, ή 44 και 44 ή 26 και 26 ή 47 και 47 κλπ.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Συνέχεια για τη συνοικία. Σελίδες 26 και 27 του βιβλίου. Αύριο θα πάμε και την πραγματική βόλτα στη δική μας συνοικία. Θα χρειαστούμε μαζί μας σημειωματάρια και φωτογραφικές μηχανές. Παπούτσια κατάλληλα για περπάτημα και μερικές μανούλες για περισσότερη ασφάλεια στη βόλτα μας. Και στους μπαμπάδες λέμε ναι... Ραντεβού για αναχώρηση: 12.30 στην είσοδο του σχολείου.

Όσοι έρθετε, συνεννοηθείτε μεταξύ σας για ένα μικρό κέρασμα στα παιδιά. Πχ κανένα τυροπιτάκι ή κανένα γλυκάκι. Να μη βαρύνουν όμως το στομάχι τους, ίσα ίσα για τη χαρά.

-------------------------------------

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΑΣΚΑΛΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ:

Αύριο, 11.45 - 12.15: Ατομική ενημέρωση στους γονείς που έχουν καιρό να με ρωτήσουν ή νιώθουν ότι το έχουν ανάγκη. Στο γραφείο των δασκάλων.

Έχουμε και τη Δευτέρα, στις 14.00 ραντεβού για ενημέρωση. Στην αίθουσα της τάξης μας. Διαλέξτε πότε σας εξυπηρετεί.

avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Οκτ 15, 2015 4:46 pm

ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΓΛΩΣΣΑ: Έλεγχος της ορθογραφίας που είχαμε για το σπίτι.

Διδασκαλία: Από το τετράδιο εργασιών οι εργασίες 3, 4 και 5 (σελ. 21, 22 και 23)

Για το σπίτι:

Ορθογραφία (5 φορές στο τετράδιο Αντιγραφής): Ο τίτλος του κειμένου στη σελίδα 23 του τετραδίου εργασιών

Το σκαντζοχοιράκι με τα κατσαρά μαλλιά

Ανάγνωση: Ολόκληρο το κείμενο της σελίδας 23 (και διορθώνοντας το ψεύδισμα).

Όταν ένα παιδί δυσκολεύεται στην ανάγνωση, περιορίζουμε το κείμενο που θα κάνει εξάσκηση.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Μάθημα 9 από το τετράδιο εργασιών (σελ. 24 και 25)

Υποδοχή στην τάξη μας της νέας μας δασκάλας, της κ. Νάνσυ Κώστα, που θα προσφέρει παράλληλη στήριξη για 8 ώρες την εβδομάδα.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ: Διαθεματική διδασκαλία με θέμα "Η συνοικία μας".

Θερμά ευχαριστούμε τους γονείς που μας συνόδευσαν ώστε με μεγαλύτερη ασφάλεια να κάνουμε την εξόρμηση στη συνοικία του σχολείου.
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Παρ Οκτ 16, 2015 3:02 pm

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΓΛΩΣΣΑ: Έγινε έλεγχος της ορθογραφίας που είχαν για το σπίτι.

Διδασκαλία: Από το τετράδιο εργασιών, σελ. 24, η άσκηση 6 και η αξιολόγηση της ενότητας.

Στη συνέχεια αντί για το Ανθολόγιο (Το κείμενο "Ξ όπως ξιφίας", που το είχαμε διδαχτεί πέρυσι) διαβάσαμε το παραμύθι για τον ξυλοκόπο και το λιοντάρι από τον Β΄ τόμο των Ελληνικών Παραμυθιών του Γ. Α. Μέγα.

Ο ΓΕΡΟΣ ΞΥΛΟΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ


Μια φορά ήταν ένας γέρος πολύ φτωχός και είχε κάμποσα παιδιά. Κάθε μέρα έπαιρνε το γαϊδούρι του και πήγαινε στο δάσος κι έκοβε με το πελέκι του ξύλα. Χτυπούσε από δω, χτυπούσε από κει, όσο μπορούσε.

Μια μέρα έρχεται μπροστά του ένα λιοντάρι και του λέει:

- Κάτσε, γέρο, να ξεκουραστείς κι εγώ να σου κόψω τα ξύλα, να φορτώσεις το ζώο σου και να πας να τα πουλήσεις και να πάρεις τίποτε των παιδιών σου για να φάνε.

Έτσι και έγινε. Έκατσε ο γέρος να ξεκουραστεί, του έκοψε το λιοντάρι τα ξύλα, εφόρτωσε το γαϊδούρι του κι έφυγε ο γέρος...

Ύστερα από μερικές μέρες ξαναπήγεν ο γέρος στο δάσος και το λιοντάρι του είπε:

- Φέρνε, γέρο, το ζώο σου κάθε μέρα να σου το φορτώνω ξύλα.

Από τις πολλές φορές μια μέρα έκαμνε ζέστη φοβερή. Κουράστηκε το λιοντάρι κόβοντας τα ξύλα και είπε:

- Κάτσε, γέρο, αποκάτω από την ελιά που έχει δροσιά, να 'ρθω κι εγώ να βάλω το κεφάλι μου πάνω στα γόνατά σου, να ξεκουραστώ.

Ακούμπησε το κεφάλι του στα γόνατα του γέρου και τον ερώτησε:

- Είμαι όμορφος, μπάρμπα;
- Είσαι όμορφος, γιε μου.
- Είμαι αντρειωμένος;
- Είσαι, λιοντάρι μου, είσαι:
- Είμαι και νιούτσικος;
- Είσαι.
- Είδες τι παλικάρι είμαι εγώ; Έχω όλα τα χαρίσματα!
- Τα έχεις όλα τα καλά, μα έχεις κι ένα μεγάλο κακό... Βρωμάει πολύ το στόμα σου!

Το λιοντάρι αμέσως σηκώθηκε, φόρτωσε τα ξύλα στο γάιδαρο και είπε στο γέρο:

- Έλα τώρα, πάρε το πελέκι σου και δώσ' μου μια μέσα στο σβέρκο.

- Ποτέ δε θα το κάνω αυτό, γιε μου, να χτυπήσω μέσ' στο σβέρκο με το πελέκι ένα πλάσμα που μου έκαμε τόσο καλό!

- Μα εγώ το θέλω, είπε το λιοντάρι κι ο γέρος του έδωσε μια με το πελέκι του και του άνοιξε μια πληγή δυο δάχτυλα βαθιά...

Επήγαινε πάλι κάθε μέρα ο γέρος στο δάσος και το λιοντάρι, έτσι πληγωμένο που ήταν, έκοβε ξύλα κι ο γέρος τα φόρτωνε στο ζώο του.

Άμα πέρασε αρκετός καιρός, του λέει το λιοντάρι:

- Κοίτα, γέρο, πώς σου φαίνεται ο σβέρκος μου;

- Έγιανε τέλεια, καλέ γιε μου! του λέει ο γέρος.

- Κοτζάμ πληγή έγιανε, του απαντά το λιοντάρι, μα ο λόγος που μου είπες, πως βρωμάει το στόμα μου, έμεινε μέσα στην καρδιά μου, και άιντε φύγε και να μην ξανάρθεις πια, γιατί θα σε φάω.

Γι' αυτό λένε:

η μαχαιριά γιανίσκει
μα ο κακός λόγος μεινίσκει.


Αυτά ακούσαμε σήμερα από το παραμύθι του σοφού λαού μας. Κι αφού είχαμε θυμηθεί και το περσινό κείμενο για τον Ξέρξη τον ξιφία, που τον κορόιδευαν τα παιδιά στο σχολείο για τη μεγάλη μύτη του. Ώσπου μια μέρα με τη μυτάρα του έσωσε τους συμμαθητές τους από το δίχτυ που είχαν εγκλωβιστεί...

Και είπαμε να προσέχουμε λίγο τα λογάκια που λέμε κι εμείς στους συμμαθητές μας. Γιατί η γλώσσα κόκαλα δεν έχει, μα κόκαλα τσακίζει.

Να είμαστε όλοι αγαπημένοι και να μην αφήνουμε κανέναν έξω από το παιχνίδι παραπονεμένο και μοναχό του. Γιατί έτσι κελάηδησε ένα πουλάκι στη δασκάλα και στενοχωρήθηκε πολύ.

Στη συνέχεια, και με αφορμή την 28η του Οκτώβρη, κάναμε αναφορά στην Άννα Φρανκ και στο ημερολόγιό της. Ποια ήταν, πού έζησε, τι έπαθε από τους ναζί του Χίτλερ. Πληρώνοντας με την ίδια τη ζωή της και ας ήταν παιδί, το τέρας που λέγεται ρατσισμός.

Για το σπίτι δεν έχουμε ανάγνωση σχολική και αντιγραφή για εκμάθηση ορθογραφίας.

Έχουμε όμως να διαβάσουμε παραμύθια και άλλες όμορφες ιστορίες λογοτεχνικές.

Και να γράψουμε στο τετράδιο του ημερολογίου πώς περάσαμε το Σαββατοκύριακο!

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Κάναμε το μάθημα 10 από το χοντρό βιβλίο. (σελ. 32 και 33)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Αξιοποιώντας τη χτεσινή μας βόλτα, δουλέψαμε στη σελίδα 26 του βιβλίου και εντοπίσαμε τι απ' αυτά που βλέπουμε στην εικόνα υπάρχουν και στη δική μας συνοικία.

Κατόπιν κάναμε την ενότητα 2.3 "Κατοικίες και οικογένειες", στις σελ. 28 και 29. Στην 29 σελίδα μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε και για τους μετανάστες από άλλες χώρες που μένουν δίπλα μας. Αλλά και στη γλώσσα της πατρίδας τους και πώς λένε "καλημέρα".

Για τη Δευτέρα είπαμε να φέρουμε μια καλημέρα ο καθένας από άλλη χώρα!

Επίσης φτιάξαμε στο τετράδιο της Μελέτης Περιβάλλοντος μια αλφαβητική λίστα με τους δρόμους που συναντήσαμε στη χτεσινή μας βόλτα. (διαθεματική με τη γλώσσα)

Ευχαριστούμε θερμά τον Αιμίλιο για τις ωραίες φωτογραφίες που μας έφερε από τη χτεσινή εξόρμηση! Θα τις αξιοποιήσουμε δεόντως!

____________________________________

Τη Δευτέρα το μεσημέρι έχουμε συνάντηση γονέων για ατομική ενημέρωση. Ώρα 14.10 στην αίθουσα της τάξης μας.

Ευχαριστούμε την Ειρηνούλα για τα ωραία γλυκά που μας κέρασε λόγω των γενεθλίων της! Πολύχρονη, Ρηνούλα, και πάντα ευτυχισμένη! Καλή σου πρόοδο και να σε χαίρονται οι γονείς σου!

avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Δευ Οκτ 19, 2015 5:25 pm

ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΑΣ - ΓΟΝΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκαν δύο συναντήσεις για το μήνα Οκτώβριο, την Πέμπτη, 15/10, και τη Δευτέρα, 19/10, για ατομική ενημέρωση των γονέων. Η επόμενη συνάντηση θα οριστεί στις αρχές Νοέμβρη, με βάση και το πρόγραμμα του σχολείου.

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ - ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Το 10ο μάθημα στο Τετράδιο Εργασιών, σελ. 26 και 27

Μαθητές που απουσίαζαν από το σχολείο, καλό είναι να κάνουν τις ασκήσεις αυτές στο σπίτι με τη βοήθεια των οικείων τους. Ως εξάσκηση των ήδη διδαχθέντων.

Όμως θα τονίσω για μια ακόμη φορά πως όσα έχει το εγχειρίδιο των μαθητών είναι στην πραγματικότητα για τη διδασκαλία στην τάξη ότι η κορυφή του παγόβουνου στη θάλασσα. Ο μαθητής που θα απουσιάσει είναι αδύνατον να τα αναπληρώσει όλα στο σπίτι. Και αρχίζει να παρουσιάζει κενά που τον εμποδίζουν τόσο στο γνωστικό τομέα όσο και στο συναισθηματικό. Μην το κάνετε αυτό στα παιδιά σας. Εκτός αν είναι άρρωστα και πρέπει για λόγους υγείας να μείνουν στο σπίτι. Ειδικά στο θέμα των Μαθηματικών θα έχουμε πρόβλημα.

ΓΛΩΣΣΑ (μόνο μια ώρα): Εισαγωγή στην 5η ενότητα, προετοιμασία για όσα θα διδαχθούν σ' αυτή. Κι εδώ ισχύει ό,τι είπα παραπάνω. Μέσα στην τάξη λέμε πολλά περισσότερα από όσα θα δείτε στο βιβλίο.

Διδασκαλία: Σελίδες 41 και 42 του βιβλίου.

Ανάγνωση στο σπίτι: Το κείμενο στη σελίδα 42. Τα κορίτσια θα εξασκηθούν στα τμήματα του διαλόγου που λέγονται από κορίτσια και τα αγόρια στα αντίστοιχα.

Ορθογραφία (5 φορές στο τετράδιο Αντιγραφής):

- Τι είναι η ημερομηνία λήξης;

Για αύριο φέρνουμε συσκευασίες προϊόντων και φροντίζουμε να μην είναι επικίνδυνες για τραυματισμό αλλά και καθαρές.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Γνωρίζουμε τις υπηρεσίες της συνοικίας μας (βιβλίο - σελ. 30 και 31)

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ: Δανεισμός βιβλίων από τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου. Να διαβάσουν με την ησυχία τους στο σπίτι το βιβλίο που πήραν και να το επιστρέψουν χωρίς φθορές όταν το τελειώσουν. Το δίνουν στη δασκάλα που έχει κρατήσει σημείωμα για το δανεισμό και σημειώνει ότι το βιβλίο επέστρεψε.

avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τρι Οκτ 20, 2015 3:10 pm

ΤΡΙΤΗ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΓΛΩΣΣΑ: Έγινε ανάγνωση και ορθογραφία καθώς και επανάληψη (αναγκαστικά αφού χτες απουσίαζε το 1/6 της τάξης).

Διδασκαλία: Από το βιβλίο μαθητή, σελ. 43.

Ανάγνωση για το σπίτι: Από τη σελίδα 43 το ποίημα "Η διαφήμιση".

Ορθογραφία (3 φορές στο τετράδιο αντιγραφής): Η τρίτη στροφή του ποιήματος.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Από το χοντρό βιβλίο, το 11ο μάθημα, σελ. 34 και 35.

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ: Αγωγή του καταναλωτή - με βάση το μάθημα της Γλώσσας και το εποπτικό υλικό από άδειες καθαρές συσκευασίες που έφεραν τα παιδιά.

- Διαβάστηκαν επίσης εκθέσεις για έναν παπαγάλο και ξεραθήκαμε στα γέλια... και ημερολόγια για το πώς περάσαμε το Σαββατοκύριακο.

- Είδαμε φωτογραφίες της εκκλησίας μας που μας έφερε ο Αιμίλιος (από τη βόλτα που κάναμε την περασμένη Πέμπτη)

avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Τετ Οκτ 21, 2015 12:41 pm

ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Αύριο σας θυμίζουμε ότι θα πάμε στο θέατρο Ακάδημος. Το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών στο και από το σχολείο, θα είναι το ίδιο όπως κάθε μέρα.

Αν βρέχει, παρακαλούμε να τα εφοδιάσετε με αδιάβροχο ή παιδική ομπρέλα. Τα υπόλοιπα πράγματά τους (κολατσιό, νερό, χαρτομάντιλα) να είναι σε μικρό σακίδιο περαστό στην πλάτη ή στους ώμους.

Βιβλία αυτή τη μέρα δε φέρνουμε στο σχολείο. Η απασχόληση των μαθητών θα γίνει με άλλους τρόπους για όση ώρα παραμείνουν στην αίθουσα.

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ


ΓΛΩΣΣΑ:

Διδασκαλία από το Τετράδιο Εργασιών: Ασκήσεις 1, 2, 3, 4 και 5 (σελ. 25 έως 28)

Από το βιβλίο μαθητή: Σελίδες 45 έως 47.

Ανάγνωση για το σπίτι: Βιβλίο μαθητή, σελ. 47, το δεύτερο μέρος του παραμυθιού για την κυρά Καλή και τους 12 μήνες.

Ορθογραφία: Γράφουμε μία φορά στο τετράδιο Αντιγραφής τους 12 μήνες, με τον αριθμό που ταιριάζει στον καθένα και τη δεύτερη ονομασία του.

Ευρετήριο: Καταχωρούμε στο Ευρετήριο τους 12 μήνες (και τις δύο ονομασίες)

(Τους μήνες θα τους βρείτε στη σελ. 27 του τετραδίου εργασιών. Οι αριθμοί για τον κάθε μήνα υπάρχουν στο βιβλίο μαθητή, σελ. 45)

Τους μήνες πρέπει να τους μάθουν και απέξω και να μπορούν από τον αριθμό να βρουν το μήνα καθώς και το αντίθετο. Πχ ποιος είναι ο 3ος μήνας; Τι αριθμό έχει ο μήνας Οκτώβριος;ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Το μάθημα 11 από το τετράδιο εργασιών (λεπτό βιβλίο) σελ. 28 και 29. Γνωρίζω καλύτερα τα κέρματα του ευρώ.

Εξάσκηση στο σπίτι με αληθινά κέρματα του ευρώ. Να μάθουν να τα ξεχωρίζουν και να δημιουργούν μικρά ποσά. Παίζουμε ακόμη το παιγνίδι αγοράζω και παίρνω ρέστα, με μικρά πάντα ποσά, που θα βοηθήσει τα παιδιά στις αγορές που ήδη κάνουν στο κυλικείο του σχολείου κλπ.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ:

Συνέχεια του μαθήματος για τους ναούς και τις εκκλησίες. Σελ. 32 και 33 του βιβλίου.

avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Πεμ Οκτ 22, 2015 3:36 pm

ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Σήμερα πήγαμε στο θέατρο Ακάδημος και είδαμε τον Πόλεμο της Κουτσουλιάς, του Ευγένιου Τριβιζά.

Συμμετείχαν και οι 18 μαθητές του τμήματος! Μπράβο! Το θέατρο είναι ό,τι καλύτερο για τα παιδιά μας!

Περάσαμε μούρλια και παρά τη βροχή καταφέραμε να μη μουσκέψουμε.

Σε γενικές γραμμές ακούγαμε τη δασκάλα μας και δεν της πήραμε και πολύ τα αυτιά... Στο κάτω κάτω ας πρόσεχε και ας μη γινόταν δασκάλα, τα παιδιά είναι πάντα παιδιά!!!

Εκεί το θέατρο Ακάδημος μας περίμενε και ένας ... παπαγάλος! Το γέλιο έπεσε βροχή, πιο δυνατή απ' αυτήν που έπεφτε έξω στην Ιπποκράτους. Καθώς ήρθε και έδεσε με την κουτσουλιά ενός μπούφου! Λύθηκε έτσι και το αίνιγμα με τους άλλους παπαγάλους στην τάξη και τις άλλες "κουτσουλιές"... Τι να καταλάβετε κι εσείς οι μεγάλοι; Ρωτήστε όμως τους μικρούς και θα σας τα πούνε πώς μας δουλεύουνε ψιλό γαζί ώρες ώρες. Μικρά παιδιά σου λέει μετά. Αμέεεεεεεεεε!

Α, ναι, μην ξεχάσω. Στα ημερολόγιά τους δεν επιτρέπεται η είσοδος για μεγάλους. Ό,τι και να γράψουν και όπως και να το γράψουν. Ας γράψουν και για παπαγάλους, να μην παπαγαλίζουν όμως! Θέλουμε να αναπτύξουν ελεύθερη σκέψη και αυτή την ελεύθερη σκέψη να την αφήνουν αβίαστα στο χαρτί. Με λάθη ορθογραφικά; Δεν πειράζει. Την ορθογραφία τη διδασκόμαστε άλλη στιγμή. Με παραβιάσεις του σαβουάρ βιβρ; Στη χώρα που γεννήθηκε ο Αριστοφάνης ζούμε!

Εδώ κοτζάμ Τριβιζάς και μάλιστα Ευγένιος και μας τρέλανε σήμερα στην κουτσουλιά!

Κατά τα άλλα να ενημερώσουμε πως συγκεντρώσαμε:

ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ: 18 Χ 9 = 162 ευρώ

Από αυτά πληρώσαμε:

33 ευρώ για το πούλμαν
17 Χ 6 = 102 ευρώ για το θέατρο (μας χάρισαν λόγω κρίσης ένα εισιτήριο!)
ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ: 33 + 102 = 135 ευρώπουλα...

ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ: 162 - 135 = 27 €

Θα τα κρατήσουμε όπως και πέρυσι και θα τα αξιοποιήσουμε σε επόμενη διδακτική επίσκεψη!

__________________________________________

Τις δύο πρώτες ώρες στο σχολείο (φύγαμε στις 9.30 για το θέατρο) συζητήσαμε αναλυτικά τα νέα μας (ατζέντα το λέμε και κάνουμε καθημερινά για πέντε λεπτά κάθε πρωί) και μετά εξασκηθήκαμε στα μαθηματικά. (προσθέσεις - αφαιρέσεις ως το δέκα, ως το εκατό, προπαίδεια ως το 5).

Επιστρέφοντας το μεσημέρι (στις 12.45) το ρίξαμε στο παιχνίδι. Επιτραπέζια, παιγνίδια στον πίνακα, μαγειρέψαμε στο κουζινάκι, ψωνίσαμε από το μπακάλικο, φτιάξαμε παζλ, ζωγραφίσαμε στο χαρτί ή και στον υπολογιστή κλπ.

Διαβάσαμε επίσης τα ημερολόγια που είχαν μείνει αδιάβαστα για το πώς περάσαμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Το απόγευμα να ξεκουραστούν και αν θέλουν να κουβεντιάσουν με τους δικούς τους τι είδαν στο θέατρο.

Αύριο έχουμε κανονικά σχολείο και μαθήματα. Το Σαββατοκύριακο θα γράψουμε ημερολόγιο για την επίσκεψή μας στο θέατρο. Μόνοι μας και χωρίς επεμβάσεις των μεγάλων δυνάμεων...

Για να θυμηθούν οι μικροί τι είδαν και να πάρουν μια γεύση και οι μεγάλες δυνάμεις:

avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Παρ Οκτ 23, 2015 2:13 pm

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ


ΓΛΩΣΣΑ: Διδασκαλία από το βιβλίο μαθητή, σελ. 48 και 49

Ανάγνωση για το σπίτι: Το ποίημα "Οι μέρες της εβδομάδας", σελ. 48. Τα κορίτσια θα διαβάσουν τον πρώτο στίχο κάθε στροφής και τα αγόρια τον δεύτερο. Οι γονείς βοηθάνε στην ανάγνωση κρατώντας το ρόλο του άλλου προσώπου κατά περίσταση.

Αντιγραφή: Μία φορά οι μέρες της εβδομάδας στο τετράδιο αντιγραφής
Ευρετήριο: Καταχώρηση των ημερών της εβδομάδας - εφόσον δεν έχει ήδη γίνει στο παρελθόν

Ορθογραφία (5 φορές στο τετράδιο Αντιγραφής): Οι λέξεις της σελίδας 49 με τους συνδυασμούς αυ και ευ.

Ημερολόγιο: Γράφω πώς πέρασα στο θέατρο.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Από το χοντρό βιβλίο το μάθημα 12 (σελ. 36 και 37)

Αντικείμενο του μαθήματος είναι να μάθουν τα παιδιά να υπολογίζουν τα ρέστα. Ανάλογη εξάσκηση στο σπίτι με αληθινά κέρματα ή και χαρτονομίσματα μικρής αξίας, θα τα βοηθήσει.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Ανακαλύπτω το πράσινο στη συνοικία (σελ. 34 και 35 στο βιβλίο μαθητή)

Για τη Δευτέρα: Φέρνω φύλλα από ένα φυτό που συναντώ στη διαδρομή μου από το σπίτι για το σχολείο. Φροντίζω να ξέρω το όνομα του φυτού. (ομαδική εργασία για φυτολόγιο τοίχου)
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Δευ Οκτ 26, 2015 3:57 pm

ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑΒασικά σήμερα είχαμε επίσκεψη στην τάξη του συμβούλου της Ειδικής Αγωγής, κ. Ανδριανού Μουταβελή. Την ώρα των Μαθηματικών. Έπρεπε να παρατηρήσει από κοντά κάποια πράγματα και να διαμορφώσει άποψη. Την επόμενη ώρα, κανονικά ώρα διδασκαλίας της Γλώσσας, είχαμε σύσκεψη με τον κ. Σύμβουλο για να μας δώσει κατευθύνσεις. Τα παιδιά απασχόλησε η υποδιευθύντρια, η κ. Γιοβά, διαβάζοντας από το ανθολόγιο ένα κείμενο για την ελληνική σημαία, που ως γνωστόν αύριο είναι η γιορτή της. Βασικά το κείμενο αυτό είχε προγραμματιστεί για διαθεματική διδασκαλία στη Μελέτη Περιβάλλοντος και στην Φιλαναγνωσία, την 5η και 7η ώρα.

Λογικό και αναμενόμενο να βγούμε όλοι από τα νερά μας... Ακόμη και ο υπολογιστής ζαλίστηκε και στην αρχή έχασε το τηλεκοντρόλ του για το βιντεοπροβολέα και μετά την επαφή του με το ρεύμα. Κάποιος μας είπε ότι φταίει ο Ερμής ο ανάδρομος, βολική εξήγηση για όσους πιστεύουν σε μεταφυσικές ερμηνείες.

Πάντως φάγαμε τα γλυκά του Δημητράκη και του ευχηθήκαμε και τα μπακλαβαδάκια της δασκάλας από τα Γιάννενα.

Δε ζωγραφίσαμε όμως σημαιούλες ενώ οι λωτοί, τα κυδώνια και τα καρύδια από την Ήπειρο ούτε που μπόρεσαν να εμφανιστούν. Μόνο τα φυλλαράκια της δάφνης από τα βουνά της Ηπείρου ήρθαν να σμίξουν τα φυλλαράκια που μαζέψαμε από τη συνοικία μας...

Κατά τα άλλα:

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:  Κάναμε το 12ο μάθημα από το λεπτό βιβλίο (τετράδιο εργασιών). Για μια ακόμη φορά ασχοληθήκαμε με το ευρώ και τα ρέστα... (σελ. 30 και 31)

ΓΛΩΣΣΑ:  Επετειακή ενότητα. Σελ. 60 και 61 του βιβλίου του μαθητή. (ενότητα 7, Πώς λέμε ΟΧΙ; )

Ξεκινήσαμε με την ιστορία του ΟΧΙ και διαβάσαμε το το κείμενο της Γαλάτειας Σουρέλη: Σαν παραμύθι.

Αντιγραφή (3 φορές): Η πρώτη πρόταση του παραμυθιού

Ανάγνωση για το σπίτι: Το τμήμα του κειμένου στη σελ. 61.

---------------------------

Αύριο τα παιδιά θα έρθουν χωρίς τσάντες και θα παρακολουθήσουν τη σχολική γιορτή. Από τις 8 το πρωί ως τις 10. Μπορούν να την παρακολουθήσουν και οι γονείς. Ολοήμερο αύριο δε θα λειτουργήσει και τα παιδιά θα αναχωρήσουν από το σχολείο για το σπίτι τους στις 10 το πρωί.

Την Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, είναι εθνική γιορτή και επομένως αργία για το σχολείο.

Κανονικά μάθημα την Πέμπτη.
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Οκτ 29, 2015 3:35 pm

ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

ΓΛΩΣΣΑ: Από το βιβλίο μαθητή διδάχτηκε η σελίδα 50.

Ανάγνωση: Όλες οι παροιμίες στη σελίδα αυτή.

Ορθογραφία: Όποια παροιμία θέλει το κάθε παιδί (5 φορές στο τετράδιο αντιγραφής)

Από το τετράδιο εργασιών, σελ. 29, κάναμε την άσκηση 6.

Επίσης γράψαμε έκθεση με θέμα τη γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Από το χοντρό βιβλίο κάναμε το μάθημα 13 - τα γεωμετρικά στερεά.

Στο σπίτι κατασκευάζουμε κύβο με πλαστελίνη και οδοντογλυφίδες ή καλαμάκια. (δείτε σελ. 39, στο πάνω μέρος)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Φροντίζουμε τη συνοικία μας (βιβλίο μαθητή, σελ. 36 και 37)


ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ: Επιστροφή βιβλίων που είχαμε δανειστεί και δανεισμός νέων.

___________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Δευτέρα, 2/11/2015, ώρα 14.10, ομαδική συνάντηση γονέων της τάξης με τη δασκάλα (στην αίθουσά μας)


ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 341
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Παρ Οκτ 30, 2015 5:52 pm

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015


ΓΛΩΣΣΑ: Σήμερα κάναμε μάθημα από το Ανθολόγιο: σελ. 65, "Μια φορά ήταν ... η Κολοτούμπα"

Ανάγνωση για το σπίτι: Ο τίτλος και οι 4 πρώτες γραμμές.

Ορθογραφία: Η τελευταία πρόταση της παραγράφου που έχουν για ανάγνωση

"Όποιος τρώει σωστά, κοιμάται σωστά, γυμνάζεται σωστά είναι γερός και δυνατός."

(5 φορές στο τετράδιο αντιγραφής)


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Μάθημα 13 από το λεπτό βιβλίο (σελ. 32 και 33)

Να παίξουν και στο σπίτι με το τάγκραμ.

Επίσης να χρωματίσουν στην άσκηση δ, σελ. 33, το σχεδιάκι.

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Από το βιβλίο μαθητή, σελ. 38, (η συνοικία μας) από το χτες στο σήμερα.

Για την επόμενη φορά να φέρουν στο σχολείο παλιές φωτογραφίες της συνοικίας. Όσοι μαθητές έχουν...  

_______________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Μην ξεχάσετε ότι τη Δευτέρα, 2/11, έχουμε ομαδική συνάντηση γονέων - δασκάλας. 14.10, στην  αίθουσά μας.


Επίσης: Το πρόγραμμα για μια ακόμη φορά άλλαξε... Τη Δευτέρα αντί για την κ. Παυλίνα έχουν Εικαστικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εβδομάδας θα το ανεβάσω αργότερα. Αν και πολύ σύντομα θα αλλάξει εκ νέου καθώς σήμερα μας ενημέρωσαν ότι στέλνουν και 10 ώρες Θεατρική Αγωγή (από τις 16 που χρειάζεται το σχολείο).
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από Admin Την / Το Παρ Οκτ 30, 2015 10:11 pm

Το νέο πρόγραμμα από Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 και μέχρι να αλλάξει και πάλι...


Οι ώρες λειτουργίας του σχολείου είναι:

Ωράριο: 8.10 ΕΝΑΡΞΗ - προσευχή. 8.15 - 8.55, 8.55 - 9.40 1η και 2η διδακτική ώρα. 9.40 - 10.00 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
10.00 - 10.45, 10.45 - 11.30 3η και 4η διδακτική ώρα. 11.30 - 11.45 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
11.45 - 12.25 5η διδακτική ώρα. 12.25 - 12.35 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
12.35 - 13.15 6η διδακτική ώρα. 13.15 - 13.25 ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
13.25 - 14.00 7η διδακτική ώρα. 14.00 ΛΗΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

Ακολουθεί το Ολοήμερο για όσα παιδιά είναι γραμμένα σ' αυτό.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι δάσκαλοι του σχολείου μας: κ. Παυλίνα, κ. Άννα και κ. Γιώργος έχουν αναλάβει προσωρινά να συμπληρώνουν μία ώρα της Ευέλικτης Ζώνης, μία ώρα Μουσικής και μία ώρα Θεατρικής Αγωγής - μέχρι να συμπληρωθούν οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό του σχολείου.

Για τον ίδιο λόγο η κ. Μαρία Πανταζή, των εικαστικών, έχει αναλάβει και τρίτη ώρα να διδάσκει αντί των δύο που είναι το μάθημα των εικαστικών.

* Κάθε Πέμπτη, την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης, τα παιδιά επιστρέφουν τα βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης που διάβασαν και δανείζονται νέα.
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 656
Registration date : 31/10/2007

http://mikrateratakia.forumotion.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Νοε 02, 2015 6:10 pm

ΔΕΥΤΕΡΑ, 2 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!


ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Το μάθημα 14 από το βιβλίο μαθητή - σελ. 40 και 41

Εξάσκηση στο σπίτι με τα τάγκραμ (αυτά που έκοψαν από το βιβλίο αλλά και μέσω διαδικτύου)

http://diadiktiakitajhig.blogspot.gr/2012/03/blog-post_29.html

http://eirinikar.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4755.html

Δείτε και τη σχετική ανάρτηση που είχαμε ανεβάσει πέρυσι στο ιστολόγιο:

http://prwtakia2014.blogspot.gr/2015/03/blog-post.html

Ανοίξτε επίσης το εκπαιδευτικό λογισμικό του υπουργείου παιδείας:

http://ts.sch.gr/repo/online-packages/dim-mathimatika-a-b/d04/cd/maths/startup.swf

Επιλέξτε ΕΝΑΡΞΗ, μετά τα Μαθηματικά της Β΄ δημοτικού και μετά ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ. Στη συνέχεια πατήστε ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΑ και ζητήστε από το παιδί να σχηματίσει τα σχήματα και τις γραμμές που ζητάει η άσκηση. Έχουν ασκηθεί και στο σχολείο και ξέρουν τι να κάνουν.

ΓΛΩΣΣΑ: Κάναμε επανάληψη της ενότητας που τελειώσαμε και αξιολόγηση τι μάθαμε.

Από το τετράδιο εργασιών πήραμε ανάγνωση και αντιγραφή στη σελίδα 30.

Θα διαβάσουν για ανάγνωση τις ερωτήσεις αξιολόγησης και θα γράψουν ορθογραφία (5 φορές στο τετράδιο αντιγραφής) την τρίτη πρόταση.

"Έμαθα να λέω και να γράφω σωστά τις μέρες της εβδομάδας."

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ: Παραμύθι για τους 12 μήνες από τη συλλογή λαϊκών παραμυθιών του Γ. Μέγα.

ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ: Παραλαβή της εφημεριδούλας της HELMEPA JUNIOR.

________________________________________________________

Αλλαγή στο πρόγραμμα της αυριανής ημέρας:

Η ώρα των εικαστικών αντικαταστάθηκε με την πρώτη για τη χρονιά αυτή ώρα Θεατρικής Αγωγής. Δάσκαλος μας ο νέος στο σχολείο μας εκπαιδευτικός, ο κ. Σπύρος Πετρίτης.ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 341
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Νοε 03, 2015 1:23 pm

ΤΡΙΤΗ, 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΓΛΩΣΣΑ: Έναρξη της 6ης ενότητας (Είμαστε έτοιμοι; )

Διδάχτηκαν οι σελίδες 51 και 52 από το βιβλίο μαθητή.

Γράψαμε μηνύματα σε χαρτάκια (και τα κολλήσαμε στην πόρτα της τάξης μας) και μέσω διαδικτύου (στο φόρουμ της τάξης).

Εντοπίσαμε στο χάρτη τις χώρες που αναφέρει το βιβλίο μας, τοποθετώντας δίπλα στον παγκόσμιο γεωφυσικό και έναν μικρότερο πολιτικό χάρτη.

Ανάγνωση για το σπίτι: Επιλέξαμε τα τέσσερα μηνύματα των ηρώων του βιβλίου στη σελίδα 51.

Ορθογραφία από τη σελίδα 52, 5 φορές στο τετράδιο αντιγραφής:

"Βλέπει σε μια σελίδα πολλά ονόματα χωρών."

Εξάσκηση στο σπίτι: Ανταλλαγή γραπτών μηνυμάτων με τα άλλα μέλη της οικογένειας.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Το μάθημα 14 από το τετράδιο εργασιών, σελ. 34 και 35 (φτιάχνω γεωμετρικά σχήματα)

Διαθεματική με τη Γλώσσα: Σημαίες ξένων χωρών.

Για το σπίτι: Άσκηση δ στη σελίδα 35. (κατασκευή πολυγώνου με 12 πλευρές)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Από το βιβλίο μαθητή, σελ. 39, "Στο χωριό και στην πόλη".

__________________________________________________

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ:

1. Δόθηκε στους μαθητές έντυπη υπεύθυνη δήλωση για το Κουκλοθέατρο που θα παρακολουθήσουν στο χώρο του σχολείου την ημέρα Παρασκευή. Κόστος ανά μαθητή 4 ευρώ.  Παρακαλούμε εφόσον επιτρέπετε στο παιδί σας να παρακολουθήσει την παράσταση, να μας στείλετε  αύριο συμπληρωμένη τη δήλωση και τα ανάλογα χρήματα.

2. Αύριο, Τετάρτη, τις 3 τελευταίες ώρες η δασκάλα της τάξης θα λάβει μέρος στη στάση εργασίας της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και η οποία αφορά θέματα Ειδικής Αγωγής:

http://www.doe.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=443:to-d-s-tis-d-o-e-stirizei-tin-kinitopoiisi-ton-foreon-tis-eidikis-agogis&catid=89&Itemid=1353

Επομένως δε θα διδάξει τα Μαθηματικά (5η ώρα) και τη Μελέτη Περιβάλλοντος (την 6η ώρα). Τις ώρες αυτές όπως αποφάσισε η διεύθυνση του σχολείου, οι μαθητές θα μοιραστούν σε άλλες τάξεις. Την 7η ώρα θα διδάξει στο τμήμα η κ. Άννα Καψάλη, Ευέλικτη Ζώνη.  Κανονικά επίσης θα διδαχθούν οι 4 πρώτες ώρες της αυριανής ημέρας:
1. Γλώσσα
2. Γλώσσα
3. Αγγλικά
4. Γυμναστική

3. Την άλλη εβδομάδα, στις 12 Νοεμβρίου, έχει προκηρυχθεί 24ωρη απεργία από την ΑΔΕΔΥ και πάλι η δασκάλα της τάξης θα απεργήσει. Στην περίπτωση της απεργίας του δασκάλου της τάξης, οι μαθητές δεν έρχονται καθόλου στο σχολείο τη μέρα αυτή.

ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 341
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015)

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Νοε 04, 2015 4:55 pm

ΤΕΤΑΡΤΗ, 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015


ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ - ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΓΛΩΣΣΑ: Από το Τετράδιο Εργασιών κάναμε τις ασκήσεις 1, 2 και 3 (σελ. 31 και 32)

Από το Βιβλίο Μαθητή διαβάσαμε το κείμενο 2 στη σελίδα 53. Το έχουμε για ανάγνωση και για αντιγραφή (1 φορά).

Από τη σελίδα 54 έχουμε τις λέξεις που είναι στο γαλάζιο πλαίσιο (ειρήνη, θεϊκός κλπ) για ορθογραφία. (5 φορές στο τετράδιο αντιγραφής)


ΜΑΡΙΟΡΗ
Εκτάκι
Εκτάκι

Αριθμός μηνυμάτων : 341
Registration date : 21/11/2007

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Σελίδα 1 από 2 1, 2  Επόμενο

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης